SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCum traverseaza profesorii sibieni mlastina

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Toata lumea stie ca in 2010 examenul de Bacalaureat se schimba. In principal o parte din probe se vor sustine pe parcursul anului scolar iar examenul propriu-zis din vara va avea mai putine probe. Toate aceste modificari se rasfrang nu doar asupra candidatilor ci, pentru inceput, asupra profesorilor care trebuie sa organizeze examenul.

Stiti cum se descurca profesorii sibieni cu noile ordine si norme de la Bucuresti? Ca si cum ar trebui sa traverseze o mlastina presarata in adancuri din loc in loc de nisipuri miscatoare. Ca sa o traverseze, dascalii incearca adancimea cu un bat. Din cand in cand cineva mai descopera `o cale` de a inainta si ii anunta pe toti: `Haideti dupa mine ca am gasit drumul!`.

Joi, la pranz, Inspectoratul Scolar a organizat o intalnire cu toti directorii de scoli din judet, in care sa-i invete cum se completeaza noile documente pentru inscrierea candidatilor la Bac. Perioada de inscriere este 14 – 18 decembrie. Lucruri elementare. `Este un experiment, trebuie sa ne obisnuim din mers. Este un model de durata si trebuie sa ne familiarizam din mers cu el pentru ca este de perspectiva`, a spus reprezentantul Inspectoratului Scolar celor prezenti in sala.

Si au inceput problemele. Mai nimeni nu stie exact ce trebuie sa faca cu candidatii care au terminat in promotiile anterioare. Conform noii metodologii de organizare a Bac-ului, probele de competente se sustine la anumite materii din actuala curricula scolara. Numai ca ce fac oamenii care au absolvit in trecut si au studiat materii care acum nu se mai regasesc? Cum se completeaza fisele de inscriere care abunda in stelute si note de subsol? Ajung profesorii din scoala sa evalueze toti candidatii? Sunt cateva din intrebarile ridicate de dascali. `Nu exista nicio referire la candidatii din alte promotii... Cum sa dea examen in competente digitale cineva care a terminat in ’81 si nu a facut informatica? Este problema lui, trebuia sa dea examenul atunci!... Raspunsurile primite de la comisia nationala au fost numai: se aplica metodologia aprobata de minister... Trebuie sa vedeti numarul candidatilor inscrisi, mai ales din alte generatii, pentru ca s-ar putea sa nu va ajunga profesorii si atunci Consiliul de Administratie trebuie sa solicite sprijin altor scoli. Si nimeni nu prea are. Rezolvati asa cum puteti!`, au venit raspunsurile reprezentantului Inspectoratului Scolar.

Dupa atatea referiri la norme metodologice care au venit sau urmeaza sa mai vina de la Minister, a fost randul profesorilor sa ceara norme. `Vreau sa va intreb daca au aparut normele metodologice de plata pentru profesori. Noi facem munca voluntara, patriotica. Lucram si dupa-amiezile degeaba`, a intrebat un director de scoala. Intrebarea a fost primita cu hohote de ras in toata sala. Concluzia intalnirii directorilor de scoli cu reprezentantii Inspectoratului Scolar a fost ca fisele care trebuie completate nu sunt imposibile dar sunt foarte intortocheate.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 decembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 03 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter