SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCuratenia si deszapezirea Sibiului, scoase la licitatie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sapte ani au trecut de cand in Municipiul Sibiu nu s-a mai pus problema alegerii unei firme de curatenie si deszapezire. In vara acestui an, insa, lucrurile se vor schimba. Contractul incheiat intre municipalitate si SC Schuster & Co Ecologic SRL va expira pe 15.08.2010. Subiectul este in atentia sibienilor avand in vedere valul de zapada care, pe unii, i-a nemultumit. Mai ales ca, sustin inclusiv politistii sibieni, deszapezirea nu s-a facut corespunzator. Prin urmare, politia a amendat pe cei de la Schuster. Primarul Sibiului, Klaus Johannis, s-a ferit sa iasa cu declaratii publice in vremurile cu nameti. Dar la finele saptamanii trecute, Johannis a apreciat ca activitatea a fost una buna, luand in calcul raportul pret-calitate. "Intotdeauna se poate si mai bine, dar s-a putut circula. Acum ca nu s-a circulat ideal... asta este, dar vorba unui clasic in viata: iarna nu-i ca vara. Daca sibienii se asteapta ca la orice fel de ninsoare carosabilul sa fie total liber si fara niciun fel de urma de zapada si gheata, atunci asteptarea este nerealista". Primarul a facut referire si la amenda de 6.000 de lei pe care Politia Rutiera a dat-o societatii de deszapezire in luna decembrie la prima ninsoare abundenta si a apreciat ca Politia "trebuie sa dovedeasca ca este pe teren"."Asteptarile trebuie sa fie realiste. Noi incercam, cu o suma modica, sa realizam o interventie optimala. Am putea sa folosim, in loc de cinci utilaje, cincizeci de exemplu, sa facem un parc auto demonstrativ, cum am vazut in alte locuri, dar cu un cost foarte mare. Eu cred ca sibienii pot circula. E drept, in conditii de iarna, pentru ca nu-i nici o surpriza ca e iarna. Asta se face cu costuri modice. Nu cred ca sibienii isi doresc sa cheltuim de zece ori mai mult ca sa topim doi fulgi de zapada in plus", a spus Johannis.

Cam patru milioane de lei pe an
Turnul Sfatului a solicitat detalii legate de sumele platite firmei Schuster pentru activitatea de curatenie si deszapezire prestata. Astfel, daca pentru primul an contractual, 2003, sumele prevazute in contract erau de 1,1 milioane de lei, in 2008 acestea au fost pe intregul an de 4.000.040 de lei (aproape o treime din cifra de afaceri pe intreg anul a firmei respective). In 2009, din bugetul Primariei au fost platiti catre Schuster 3,92 milioane de lei.
Potrivit contractului, cei de la Schuster "au obligatia de a presta serviciile prevazute in contract cu profesionalismul si promptitudinea cuvenite angajamentului asumat". In plus, "prestatorul are obligatia de a asigura in zilele nelucratoare, zilele libere, precum si in zilele de sarbatori legale desfasurarea programului de lucru stabilit". In plus, Primaria are dreptul de a rezilia unilateral contractul in conditiile "crearii de deponii nelegale pe raza municipiului sibiu sau zone limitrofe". Tot la denuntarea unilaterala putea duce "neinterventia timp de trei zile sau mai mult in activitatea de deszapezire" ori "nesuplimentarea utilajelor solicitate de achizitor in situatii de caderi masive de zapada".

Inca nu se stie ce licitatie
Pentru a alege firma de curatenie, licitatia din 2003 a inclus si o proba practica - timp de o saptamana, firmele inscrise la licitatie au avut incredintate cateva zone pe care au trebuit sa le intretina. Timp de cateva zile, Sibiul a fost un oras sclipitor.In acest an, insa, nu se stiu deocamdata detaliile legate de procedura de achizitie. "Este clar ca va fi o noua licitatie, dar e prea devreme sa vorbim despre detalii. Nu ne-am gandit inca. Cat priveste daca sunt sau nu multumit de prestatia firmei, este important sa luam in calcul sumele platite si rezultatul obtinut de pe urma acestor bani", spune viceprimarul Virgil Popa.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 18 ianuarie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter