SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCursa contra cronometru pentru finalizarea centurii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Lucrarile de legatura intre cele doua tronsoane sunt si ele finalizate, mai ales ca au loc in preajma celui mai mare viaduct de pe centura, cel de peste calea ferata de la Ocna Sibiului. Totodata, reprezentantii firmei de consultanta sunt multumiti de ritmul lucrarilor si spera ca vremea sa mai tina cu constructorii macar doua saptamani. Chiar daca centura Sibiului va fi deschisa circulatiei la 1 decembrie, vor mai fi necesare executarea unor lucrari de consolidare a terasamentelor.

Punctul sensibil a fost rezolvat

Cel mai sensibil punct de pe traseul centurii a fost tronsonul de autostrada cuprins intre podurile 2 si 3 si care masoara in jur de 300 de metri. Acesta se afla in stadiul de finalizare, in conditiile in care s-a realizat umplutura de piatra si pamant necesara, iar intr-o saptamana va fi turnat stratul de binder si apoi cel de uzura. Podul peste Cibin de pe Calea Gusteritei a fost, de asemenea, finalizat, iar la viaductul peste calea ferata de la Ocna Sibiului, ieri, se turna stratul de binder pe rampele podului. Podul de pe Calea Gusteritei masoara 264 de metri, in timp ce viaductul peste calea ferata de la Ocna Sibiului are 386 de metri. in ceea ce priveste tronsonul doi al centurii, sensul giratoriu de la Aeroport este aproape de finalizare, fiind amenajata si banda pentru deplasarea masinilor de mare tonaj. Totodata, constructorul toarna rigolele de beton dintre cele doua benzi de rulare ale tronsonului.

Daca totul merge bine, iar vremea va tine cu constructorii, intr-o saptamana s-ar putea turna stratul de uzura pe intreg traseul centurii Sibiului. in acest moment, din cei 34 de km pe care trebuie sa se toarne stratul de asfalt de uzura au fost realizati 28 de km. Trebuie spus ca au fost finalizate si bretelele de acces pe centura, indiferent de zona prin care se face accesul. Totodata, podul de la iesirea din Sibiu spre Agnita este deja de mai bine de doua saptamani dat circulatiei rutiere pentru drumul judetean.

Se monteaza glisierele de protectie, urmeaza parapetii si marcajele

Pe primul tronson se lucreaza intens si la montarea glisierelor de protectie. Actiunea este in plina desfasurare, fiind montate glisierele pe aproximativ 40 de km, din cei 60 de km de glisiere prevazute pentru primul tronson al centurii Sibiului. in zilele urmatoare vor fi montate glisierele si pe tronsonul doi, ce vor masura aproximativ 10 km. in ceea ce priveste nodurile rutiere ale centurii, vor exista inca 20 de km de glisiere.

In paralel cu montarea glisierelor, in zilele urmatoare se va trece la montarea parapetior de protectie, mai ales in zona celor 17 viaducte de pe traseul centurii. De asemenea, se vor realiza si marcajele de pe tronsonul de autostrada si vor fi instalate semnele de circulatie. Tronsonul de autostrada al centurii Sibiului masoara 16,8 km, restul din centura fiind construit ca drum national. Pe primul tronson al centurii lucreaza firmele Max Bogl si Geiger, in timp ce tronsonul doi este realizat de Vectra Service. 

Discuta pe forum despre Centura Sibiului (107 mesaje, 53103 vizualizari)
de Cosmin Pal


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 09 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter