SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGCursa primarilor de oras

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Sibiu Standard prezinta principalii actori ai alegerilor locale din orasele judetului. Cele mai mare sanse le au primarii in functie.
De departe, cel mai anost spectacol electoral se va da la Sibiu, unde actualul primar, Klaus Johannis, este cotat in sondaje la aproape 90%. Candidatii propusi de partidele parlamentare sunt simpli figuranti, viitori negociatori ai postului de viceprimar. Singurele personaje de culoare pot fi Albin Marinescu, potential candidat al PNŢCD si Dan Condurat, posibil trimis al PRM pe liste. in rest, multa complezenta: Constantin Trihenea – PD-L si cel mai probabil Virgil Popa – PNL. PC, PLD sau PIN nu vor avea candidati pentru functia de primar.
LA MEDIAŞ, campania a inceput prin anuntarea aliantei locale PD-L – FDGR, care isi propune sa realizeze la Medias o echipa victorioasa inca dinainte de alegeri. Marsand pe ideea „ce apare in sondaje, este real ", liderii celor doua partide si-au facut calculele: FDGR ia primaria si PD-L ia majoritatea in Consiliul Local. De cealalta parte, PSD si PNL propun candidati cvasi-anonimi: George Petrescu, PNL, si Partenie Lupsan, PSD.
LA CISNĂDIE, batalia se va da, cel mai sigur, intre actuala structura executiva a Primariei - primarul Johann Krech (FDGR) si viceprimarul Gheorghe Huja (PD-L). in urma unui sondaj efectuat de Sibiu Standard in Cisnadie, Huja era creditat cu 38,54 la suta, fata de Krech, preconizat sa obtina undeva la 35,63 la suta din voturi. Urmatorul potential contracandidat, Roberto Dietrich, din partea PNL, era creditat cu doar 5,27 la suta.
LA AGNITA, lupta electorala pare incheiata deja. in sondajele efectuate de Sibiu Standard, actualul primar Radu Curcean ramane lider, cu 49,58 la suta din preferintele electoratului. Printre contracandidati se numara Ioan Dragoman (PSD), actualul viceprimar, cotat cu 8,56 la suta din voturi. Alti potentiali candidati la fotoliul de primar al Agnitei sunt Nicolae Prisca (PNL) si Ioan Cioca (independent).
Copsa Mica este luata inainte de alegeri de liberalul Tudor Mihalache. Sau cel putin asa sustine primarul. „Eu nu vad la Copsa turul doi. Poate peste patru ani ", spune primarul Tudor Mihalache. PD-L propune o femeie pentru postul liberalului: Elena Blaga. Fosta angajata la Carbosim, Elena Blaga lucreaza in acest moment la primarie. PSD cel mai probabil va miza pe Ghyorgy Joszo. Despre el, localnicii spun ca la origine este tot liberal. Lucreaza la Sometra si PSD mizeaza pe voturile pe care le poate obtine din fabrica.
in lupta pentru Primaria Avrig intra iarasi Gheorghe Fraticiu (PSD), actualul primar. "in prima faza nu am dorit acest lucru, am zis ca las altuia aceasta candidatura. Dar am facut un sondaj, am vazut ca ies foarte bine. Sper sa ies din turul doi, ca de obicei", a declarat Gheorghe Fraticiu. Alaturi de acesta va intra in lupta, din partea PD-L, Gheorghe Voica, iar din partea PNL, propunerea pentru Primarie este Florin Jugarean. La finele anului trecut, Sibiu Standard a efectuat un sondaj la Avrig, care il plasa pe Gheorghe Fraticiu la 12,8 procente, pe Gheorghe Voica la 18,75 la suta si pe Florin Jugarean la 4,77 procente. Cel mai bine, insa, statea Ilie Stoica, actualul senator sustinut de PNL, creditat pe atunci cu 26,47 procente. La Talmaciu, campania electorala nu are definite niste nume clare, in afara de cel al primarului Constantin Barbu.
iN CELE MAI mici orase: Dumbraveni, Saliste si Miercurea cel mai probabil se va da o lupta in trei: PD-L, PSD, PNL. La Saliste, democrat – liberalul Ioan Racuci ii va tine opozitie primarului liberal Teodor Banciu. La Miercurea Sibiului finala se va da intre social-democratul Ioan Pavel si PD-L-istul Ioan Troanca, conform sondajelor, iar la Dumbraveni, primarul Traian Dur il are ca opozant pe democrat-liberalul Mircea Dobrean.
Candidatii oraselor
Sibiu
FDGR – Klaus Johannis
PD-L – Constantin Trihenea
PNL – Virgil Popa
PNŢCD – Albin Marinescu
PRM – Dan Condurat
PSD – Liviu Cotarla
Medias
PD-L – FDGR – Daniel Thellmann
PNL – George Petrescu
PSD – Partenie Lupsan
PNŢCD – Ioan Ivan
Cisnadie
PD-L - Gheorghe Huja
FDGR – Johann Krech
PNL – Roberto Dietrich
Copsa Mica
PNL – Tudor Mihalache
PD-L – Elena Blaga
Agnita
PD-L – Radu Curcean
PSD - Ioan Dragoman
PNL - Prisca Nicolae
PRM - Dumitru Matei
Avrig
PD-L - Gheorghe Voica
PNL - Florin Jugarean
PSD – Gheorghe Fraticiu
Saliste
PD-L – Ioan Racuci
PNL - Teodor Banciu
Miercurea Sibiului
PD-L – Ioan Troanca
PSD - Ioan Pavel
Dumbraveni
PD-L – Mircea Dobrean
PSD - Traian Dur
Talmaciu
PSD - Constantin Barbu
de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 25 martie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter