SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Daca proiectul Spitalului de Urgenta nu incepe anul acesta, se pierd 4,4 miliarde de lei vechi"

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Care sunt, in acest moment, cele mai mari probleme ale judetului Sibiu?

Obiectivele de investitii sunt cele mai importante, iar centura ocolitoare a municipiului Sibiu este proiectul caruia i-am alocat o atentie speciala si cel putin o data pe luna ma deplasez la fata locului pentru a vedea cu ce se confrunta constructorul si ce stadii fizice au fost realizate.

Un alt obiectiv este lansarea proiectului Spitalul de Urgenta, pentru care continui sa fac demersuri, desi problema dateaza de cativa ani.

Aici, neintelegerea vine de la locatia Calea Poplacii, pentru care s-a intocmit proiectul spitalului si s-au cheltuit 460.000 euro, s-au intocmit PUD si PUZ, aprobate prin hotarare de Consiliu Local. Practic, s-au facut proiectele pentru acest teren care a fost promis de Ministerul Apararii ca il va da Ministerului Sanatatii pentru construirea spitalului. Acum insa, Ministerul Apararii a desemnat o alta locatie, situata in fostul poligon de pe Valea Sapunului. Practic, promisiunea de a da terenul din Calea Poplacii pentru construirea spitalului nu a fost respectata de aparatul tehnic din Ministerul Apararii, proiectele s-au facut pentru aceasta locatie si de aici a venit incurcatura.

In plus, locatia din Calea Poplacii corespunde din punct de vedere al dezvoltarii urbane dorite de Consiliul Local Sibiu si de primarul Klaus Iohannis si ar completa in mod fericit dezvoltarea retelei stradale si a utilitatilor in zona Calea Poplacii, in imediata apropiere a zonei rezidentiale.


- Ce se va intampla in cea mai pesimista varianta, aceea ca Ministerul Apararii nu va fi de acord sa cedeze spatiul din Calea Poplacii?

In varianta aceasta, spitalul se va realiza pe locatia desemnata de Ministerul Apararii, in fostul poligon de pe Valea Sapunului, cu cheltuirea unor sume suplimentare pentru adaptarea proiectului la noua locatie.

- Cand credeti ca se va incepe efectiv construirea spitalului?

Am sperat ca nu ne prinde sfarsitul anului. Avem 440.000 lei, adica 4,4 miliarde lei vechi, alocati in planul de investitii pe 2009 si daca nu incepe constructia spitalului, banii se pierd.

- Ce alte obiective importante de investitii mai sunt la aceasta ora in judet?

Este vorba despre centura Mediasului, demarata deja, podul de intrare in orasul Dumbraveni, aflat in faza de propunere de investitie, si cea mai arzatoare problema, refacerea legaturii de cale ferata Brasov - Sibiu, prin repararea podului CFR de la Carta. Pentru acest obiectiv am facut toate demersurile necesare cu Regionala CFR Brasov pentru proiectul de Hotarare de Guvern de alocare din Fondul de calamitate a banilor de care va fi nevoie.

- Despre ce suma este vorba?

Despre o prima transa de 8 miliarde de lei, urmand ca, in etapa a II-a, proiectantul sa stabileasca totalul cheltuielilor necesare.

- Cum se desfasoara organizarea alegerilor prezidentiale in judetul Sibiu?

Organizarea alegerilor prezidentiale este o misiune pe care o consider de o importanta deosebita. Recent, Guvernul ne-a transmis sarcina ca aceste alegeri sa fie organizate exemplar, pentru ca nicio suspiciune de frauda sa nu existe si raspundem acestei cerinte prin toate structurile pe care le avem. 


De altfel, am inceput organizarea efectiva si suntem in grafic cu tot programul, inclusiv pentru sectile de votare speciale, care sunt in numar de 71 in judetul Sibiu. in aceste sectii de votare vor fi amplasate camere web si in acest fel vor putea fi preintampinate evenimente de genul turismului electoral, caci astfel vor putea fi urmariti toti cei care intra in fiecare sectie. Atrag atentia si asupra faptului ca vor fi aplicate prevederile legii in privinta cadourilor electorale, care sunt interzise, iar de data aceasta legea pedepseste si pe cel care ofera si pe cel care primeste astfel de cadouri.

- Cum colaborati cu primarii din judet?

Pentru ca legea reglementeaza foarte precis colaborarea prefectului cu primarii, nu pot sa spun ca am probleme in privinta colaborarii cu ei. Nu le cer decat ceea ce este prevazut in lege, iar din acest punct de vedere nu am avut probleme. Am avut in ultima perioada o colaborare destul de stransa in domeniul accesarii fondurilor europene, unde prefectul desi nu are un rol direct, ci doar un rol de monitorizare, noi am extins colaborarea si la acordarea de asistenta tehnica. in plus, am lucrat strans cu primariile si in privinta necesarului de fonduri pentru functionarea Consiliilor locale in aceste conditii de criza, pana la finalul anului.

Principala atributie a prefectului este de a verifica legalitatea hotararilor consiliilor locale si a dispozitiilor date de primari si pot spune ca in acest sens am avut o buna colaborare, inclusiv dialoguri si intalniri pe probleme care nu erau in litera legii. Numarul proiectelor respinse in vederea refacerii lor a fost relativ restrans, iar numarul proiectelor atacate in contencios si mai mic.

- Daca vorbim de hotarari atacate in contencios administrativ, care este situatia proiectului Consiliului Local Sibiu, care prevedea vanzarea stadionului Vointa, si pe care l-ati considerat ilegal?

Acesta este unul dintre putinele proiecte atacate in contencios si se va decide in instanta, cauza fiind pe rol.

- Cum au fost pentru dumneavoastra aceste luni in functia de prefect al judetului Sibiu?

Una dintre caracteristicile muncii prefectului este aceea ca in fiecare zi agenda este plina si intotdeauna difera de ziua precedenta. in plus, in aceasta perioada, Sibiul si judetul Sibiu au fost locul de desfasurare a unor evenimente cu participare nationala si internationala care ne fac cinste si la care am participat. Amintesc aici doar cateva, Congresul European al Garzilor de Mediu, Conferinta Nationala privind protectia copilului, Conferinta europeana privind refugiatii si, nu in ultimul rand, vizita Majestatilor lor, Regele si Regina Belgiei, la care Institutia Prefectului a avut calitatea de organizator al vizitei oficiale in judetul Sibiu.

- Cu ce probleme vin oamenii in audiente?

Audientele aduc din partea oamenilor probleme sau petitii de regula nerezolvate de autoritatile publice sau chiar de instante de judecata. Evident ca majoritatea nu pot fi rezolvate de prefect pentru ca si instantele si autoritatile au dat un raspuns profesional acestor probleme, dar le-am oferit asistenta juridica pe loc sau intr-o etapa imediat urmatoare.

- Ce activitate are Corpul de control al prefectului?

Majoritatea sesizarilor primite de CCP vin din partea celor care nu si-au primit drepturile solicitate de ei privind restituirea bunurilor mobile si imobile din tara, dar si din Bucovina de Nord si Cadrilater, sau alte probleme legate de aplicarea legilor fondului funciar.

- Care este situatia aplicarii legilor fondului funciar?

Eu cred ca judetul Sibiu sta foarte bine si am multumirea ca am reusit sa acordam titluri de proprietate pentru un numar foarte mare privind posesiile de padure pentru institutii, Biserica si persoane fizice, dar si pentru celelalte categorii de terenuri. De asemenea, am reusit sa acceleram procedurile privind incheierea documentelor pentru desfasurarea unor sedinte ale Comitetului Judetean de Fond Funciar saptamanal sau chiar si pentru rezolvarea unei singure probleme.

- Exista primarii care au probleme mari cu acordarea titlurilor de proprietate?

In judetul Sibiu sunt terenuri din rezerva ADS suficiente pentru restituire, dar continua sa fie o problema restituirea pe vechiul amplasament pe care unii cetateni indreptatiti continua sa o solicite. O solicita chiar in instanta.

- Care au fost cele mai grele momente ale mandatului dumneavoastra?

Aici pot sa exemplific incendiile de padure din lunile aprilie-mai, viiturile din 11- 12 iulie, din sudul judetului, cu pagube insemnate si gastroenterocolita de la Cisnadie. Pentru astfel de evenimente, Comitetul Judetean de Urgenta a intervenit imediat si am incercat sa rezolvam cat mai urgent.

- Cum au fost primele saptamani de colaborare cu cei doi noi subprefecti?

Practic nu se cunoaste nicio schimbare a persoanelor din functie si spun acest lucru deoarece cei doi au fost colaboratori la nivel de manageri publici in cadrul departamentului aflat in subordinea prefectului.

- in afara muncii dumneavoastra, va mai ramane si timp liber?

Cred ca la varsta si la preocuparile pe care le am eu, principalul consumator al timpului este activitatea de serviciu, iar timpul liber imi ramane strict pentru familie.

- Va multumesc.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 22 octombrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 15 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter