SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDe-acum incepe criza

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Greul de-abia de acum incepe, spun oamenii de afaceri. Veniturile scazute la bugetul local determina primaria sa taie din investitii si sa esaloneze platile.

Varful crizei economice urmeaza sa se faca simtit in Romania, in toamna, sustin oamenii de afaceri. Potrivit acestora, masurile luate de stat, pana la jumatatea anului, pentru contracararea efectelor crizei economice au fost lipsite de suport real si tardive. in timp ce o parte din firme se lupta pentru obtinerea banilor pe care statul a uitat sau a amanat sa ii plateasca pe lucrari publice, alti producatori se straduiesc inca sa acopere pierderile suferite din diferentele mari de curs valutar care s-au produs spre finele anului trecut si inceputul acestui an. Potrivit datelor Directiei de Finante Sibiu, 36 de companii importante din Sibiu au intampinat si intampina mari dificultati din cauza facturilor neachitate de catre stat. "Nu exista nicio masura concreta din partea statului care sa poata ajuta acum companiile private. Au fost adoptate restrictii, cele referitoare la deducerea TVA-ului pentru masinile achizitionate pe firma sau pentru benzina. Au fost masuri luate pe genunchi, masuri luate in laborator, fara legatura cu lumea reala, masuri tardive. Neimpozitarea profitului reinvestit va fi aplicata efectiv anul viitor, mult prea tarziu pentru mult din firme", spune Florin Balan administratorul producatorului de ciocolata belgiana Pralin, din Cisnadie. El crede ca ne putem astepta la mai rau, in a doua parte a anului si considera ca programul Prima Casa, menit sa reinvie creditarea populatiei si revitalizarea sectorului imobiliar va fi un esec. Balan arata ca, desi programul se adreseaza unui segment al populatiei cu venituri modeste, care doreste sa aiba o prima locuinta ieftina, accesibila, veniturile solicitate de banci pentru acordarea imprumuturilor sunt foarte mari, peste posibilitatile celor catre care programul Prima Casa se adreseaza.

Bugetul local resimte si el socul crizei a carei amploare este in crestere. Nu numai ca lista investitiilor noi va fi redusa simtitor, dar si cele in curs de derulare vor avea un ritm diminuat. Mai mult, primarul Sibiului, Klaus Johannis, recunoaste ca, implicit, vor avea de suferit si firmele care au contract cu Primaria - acestora le vor fi esalonate platile. "Posibilitatile noastre financiare sunt in scadere. Nu se pune problema sa intram in capacitate de plata sau sa avem dificultati financiare majore. Vom avea foarte putine investitii noi in a doua parte a acestui an. Pe cele in derulare nu le vom stopa, dar am discutat cu antreprenorii esalonarea platilor si toti au aratat disponibilitate pentru o astfel de varianta", spune Johannis.

El nu se deloc increzator in revenirea economica in viitorul apropiat. "inca suntem pe ramura descendenta a crizei. Nu cred ca in acest an vom ajunge pe panta ascendenta. Ce se poate intampla mai rau? Mult prea mult. Deocamdata, in Sibiu, nu inregistram nici falimente multe si nici o rata a somajului ridicata", adauga primarul. El sustine ca "bajbaiala" Executivului roman este una caracteristica majoritatii guvernelor din lume. "Nicaieri nu este foarte clar ce trebuie facut".
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 04 iunie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter