SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDe ce IT si nu altceva?

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Febra calculatoarelor a cuprins tinerii din Romania, care cauta din ce in ce mai des o cariera in domeniul tehnologic
O intrebare cu foarte multe raspunsuri si tot atatea argumente. IT – o optiune de top in lista preferintelor tinerei generatii, un domeniu de activitate din ce in ce mai cautat in ultimii ani, cu atat mai mult cu cat ofera cele mai numeroase locuri de munca anual. Avantajul unui job in IT il reprezinta, pe langa perspectiva unui salariu consistent, programul flexibil permis de unele locuri de munca din domeniu. IT reprezinta un domeniu care ofera suport in diverse industrii iar firmele au nevoie de specialisti pentru tehnologia in continua schimbare. Drept dovada dinamica locurilor de munca in IT recunoscuta in zilele noatre ca fiind cel mai activ camp de activitate.
ASTFEL DE oportunitati care implica munca de birou si statul cu orele in fata monitorului pe masura unui salariu « de moda noua » sunt reprezentate cel mai bine de domenii ca : project-management, consultanta, programare, tester de sistem, infrastructura si helpdesk. Toate aceste profesii presupun un val tot mai agresiv de specialisti IT. Ceea ce face ca batalia pentru un post dintre mai multi candidati cu aceeasi pregatire sa se transforme dintr-o simpla competitie intr-o problematica de viata si de moarte. De pilda, in cazul managementului de proiect, anumite locuri de munca care pot fi ocupate in IT sunt bazate pe diverse proiecte in dezvoltare. Aceste proiecte nu au aceeasi amploare tot timpul anului. Motiv pentru care, cine are aptitudini sau experienta in IT, poate ocupa posturi precum manager de proiect, analist proiect sau programator de sistem. « Am avut o experienta destul de neplacuta atunci cand am vrut sa ma angajez ca si programator la o firma de profil din Bucuresti » povesteste un tanar sibian. «S-au primit mai multe CV-uri pentru postul respectiv. Eu aveam o facultate deja terminata in domeniu, plus ca imi incepusem propria afacere de web design. M-am simtit bazat cand m-am prezentat la interviu. Spre surprinderea mea, angajatorul a optat pentru un bucurestean cu doi ani mai mic decat mine, student in ultimul an la ASE. Motivul ? Era bucurestean iar provincialii…se stie…se adapteaza mai greu. Ca si criteriu de departajare s-au orientat dupa limbile straine cunoscute, nicidecum dupa programele in care este normal sa stii sa operezi. Aveau nevoie de un programator in Java nu de un lingvist sau poliglot! Acum m-am angajat in Sibiu la o firma particulara unde toata lumea este multumita de ritmul in care lucrez .» 
ESTE BINE de stiut ca exista companii care considera ca nu este rentabil sa mentina mai multe locuri de munca pentru programatori. Firmele vor apela astfel la specialisti IT doar in momentele in care au perioade active la capitolul dezvoltare. Cat priveste perspectiva angajatorului asupra locurilor de munca cu program flexibil in IT, acesta ofera astfel de posturi fara program fix intrucat are avantajul unor costuri mai mici la nivel de salariu. Convenabil de ambele parti, mai ales pentru angajatul care are astfel posibilitatea sa lucreze in mai multe locuri concomitent pe durata intregii zile.
de Liana GANEA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 31 ianuarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter