SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDe ce raman scolile nezugravite? Primaria arata ca e treaba Inspectoratului, Inspectoratul ca e a Primariei

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Cu toate ca Primaria Sibiu a alocat 2,2 milioane de lei pentru investitii in unitatile de invatamant din oras, copiii care vor merge luni la scoala au toate sansele sa gaseasca sali de clase in care zugraveala proaspata era imperios necesara, dar lipseste cu desavarsire. Explicatia este tipic romaneasca: scolile nu mai au bani. Nu mai au bani pentru ca, din acest an, lucrarile de investitii sunt suportate din bugetul administratiilor locale, iar cele de intretinere din bugetul de stat, prin alocari de la Ministerul Educatiei, sub atenta supraveghere a Inspectoratului Scolar Judetean.
Aceasta situatie a aparut dupa ce, in noiembrie anul trecut, Guvernul din acea vreme a decis reducerea cotelor defalcate din TVA care revin administratiilor locale. Sumele in plus adunate la bugetul central urmau sa fie folosite pentru cheltuielile cu bunurile si serviciile din invatamantul preuniversitar de stat. Doar ca aceste sume nu sunt de gasit acum.


Johannis: `ne pare rau`

2,2 milioane de lei au fost alocate anul acesta pentru lucrari de investitii in scolile din oras. Banii provin din bugetul local si sunt destinati amenajarii de noi centrale si instalatii termice, noi blocuri alimentare sau geamuri termopan. `Dupa noile masuri, noi, administratia locala, facem investitiile, Guvernul face intretinerea. Daca scolile nu au bani pentru zugraveli, ne pare rau. Guvernul ne-a luat anul trecut o cota din impozitul pe venit tocmai pentru aceste lucrari de intretinere, iar o dubla finantare pentru acest gen de lucrari nu intra in discutie. Orice legitima nemultumire in acest sens trebuie adresata Inspectoratului Scolar Judetean sau Ministerului Educatiei`, spune Klaus Johannis.

Inspectoratul Scolar: nu noi!

Inspectorul scolar general al judetului, Stefan Firu, este plecat din tara, drept urmare ne-a indrumat catre purtatorul de cuvant, Ioana Danetiu, inspector de specialitate la Limba si literatura romana. Potrivit ei, banii din alta parte trebuie sa vina. `ISJ nu mai are aceste creante bugetare de ani de zile, Inspectoratul nu aloca fonduri pentru reabilitare, iar daca este vorba de reabilitari din fonduri POSDRU (Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – n.r.) de la minister, pe anul 2012 nu au fost alocate astfel de fonduri. ISJ nu are nici o legatura cu reabilitarile, igienizarile si alte reparatii din scoli. Pe articolele de cheltuieli ale ISJ sunt trecute premiile, gradatiile si alte astfel de lucruri, dar nu reparatiile`, a declarat Ioana Danetiu.
(Dorina Nitu)
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 14 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 ianuarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter