SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDe ce se muta sibienii la Cristian

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Despre Cristian se spune ca este una dintre comunele judetului in care conditiile de trai nu sunt cu mult diferite fata de cele dintr-un oras. Şi asta nu pentru ca distanta pana la Sibiu e una foarte mica, ci datorita investitiilor care s-au facut in ultimii ani. Care ar fi principalele utilitati care asigura confortul intr-o comunitate, dupa gazul metan si electricitate? Alimentarea cu apa si reteaua de canalizare. La Cristian exista 25 de kilometri de retea de apa si 20 de kilometri de retea de canalizare, aceste investitii fiind doua dintre cele mai importante obiective pe care primarul Ioan Seuchea le-a atins in decursul anilor. Tot pentru confortul locuitorilor si pentru a reduce semnificativ diferentele dintre sat si oras, Ioan Seuchea a reusit sa duca la bun sfarsit si alte proiecte precum asfaltari de strazi, amenajarea a doua parcuri de agrement si joaca pentru copii, realizarea sistemului de incalzire centrala la scoala, gradinita, cantina, la camin si la biserica. Pentru ca multi locuitori din Cristian fac naveta la Sibiu, Primaria s-a ocupat si de amenajarea a trei statii de autobuz. Şi, pentru ca vorbim despre cei care fac naveta, sa nu uitam ca la Cristian au fost create o suta de locuri de casa pentru tinerii din comuna, sprijin menit sa-i determine sa nu-si paraseasca satul. Aici, in cartierul tineretului, dar si in zona serelor a fost extins iluminatul public si stradal.

De ce se muta sibienii la Cristian

Din ce in ce mai multi sibieni prefera sa se mute la Cristian, distanta mica fata de oras, linistea, dar si conditiile bune de aici determinandu-i sa lase in urma aglomeratia urbana. La Cristian pot gasi gradinita si scoala puse la punct, ca in oras. De asemenea, dispensarul si farmacia au fost renovate. Primarul Ioan Seuchea spune ca a acordat o atentie sporita invatamantului local, deoarece e constient ca fara educatie nu poti avea asteptari prea mari de la viitor: "Am sprijint programul de educatie si invatamant, am reusit sa introducem programul prelungit la Gradinita, am comasat parcelele din strada IX pentru amenajarea terenului de sport". Cand vine vorba despre strazi, primarul Seuchea are cu ce se mandri: "Am reusit sa reabilitam strazile III, XXI, XXII, XXIII, trotuarele si canalizarea pentru apa pluviala. Totodata, am amenajat si doua piste pietonale pe podul peste Cibin". Tot la capitolul reabilitari, primarul Seuchea spune ca a reusit sa renoveze cladirea Dispensarului medical, a Caminului Cultural, dar si pe cea a Farmaciei, sprijinind totodata si restaurarea cele doua lacasuri de cult din Cristian. N-a fost neglijat nici cimitirul, aici fiind executate mai multe lucrari de reamenajare si intretinere.

Cand vine vorba despre pastrarea si protejarea bunurilor comunei, Ioan Seuchea este categoric: "Am obtinut anularea deciziei de retrocedare a scolilor la inalta Curte de Casatie si Justitie si am obtinut, prin intermediul instantei, terenurile preluate abuziv din Statiunea Paltinis. Nu ne-a fost usor, dar consider ca atunci cand in joc sunt bunurile comunitatii avem datoria sa luptam pana la capat pentru a le apara". Despre ceea ce a reusit sa faca pentru Comuna Cristian primarul Seuchea crede ca sunt lucruri pe care orice primar de buna credinta ar trebui sa le faca. Admite ca mai sunt multe de facut si ca si-a stabilit clar prioritatile pentru urmatorii patru ani. Ce planuri are Ioan Seuchea pentru viitor, aflati saptamana viitoare.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
adiarc ( 04.06.2012 11:29 )
campanie electorala....cheap


      

Alte stiri adaugate vineri, 01 iunie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter