SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



De la circulatie, în fruntea Politiei Medias

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Comisarul de politie Mircea Cristea este noul sef al politiei din Medias. A câstigat postul în urma unui concurs, după ce fostul sef, subcomisarul Lucian Muntean, a ajuns în fruntea Inspectoratului Judetean de Politie. Comisarul Cristea vine din Serviciul Rutier si spune că stie tot ce misca în zona Mediasului.

Rep: De ce ati ales să vă înscrieti la concursul pentru postul de sef al Politiei Medias?
Mircea Cristea: Am considerat că este un moment important pentru a accede în carieră. A fost o conjunctură favorabilă, mai ales că acum la conducerea Inspectoratului Judetean este o echipă tânără pe care o cunosc foarte bine pentru că am si lucrat cu domnul Muntean si am profitat de această oportunitate.

Rep: Ce credeti că v-a diferentiat fată de ceilalti participanti la concurs?
Mircea Cristea: Cred că în primul rând m-a diferentiat dorinta. Cred că dorinta mea puternică de a-mi demonstra mie că pot trece acest concurs si de a ajunge la conducerea Politiei din Medias m-a ajutat foarte mult. Binînteles că si experienta a contat, lucrez din 1994 la Politia din Medias iar înainte am lucrat 6 luni la Sibiu. Contracandidatii mei au fost oricum puternici, bine pregătiti, dar rezultatele concursului au fost cele pe care le stiti.

Rep: Ce credeti că ar trebui făcut la nivelul Municipiului Medias pentru ca cetătenii să se poată bucura de un climat linistit?
Mircea Cristea: În primul rând cred că Politia trebuie să îsi facă datoria. În mare oricum orasul Medias este linistit si nu ne confruntăm cu probleme grave de criminalitate, cum sunt omorurile, tâlhăriiile sau vătămările corporale. Nu este o stare infractională deosebit d ridicată, dar acest lucru se datorează muncii de ani de zile a întregului colectiv. Oricum nu ne putem culca pe o ureche, ci trebuie să muncim mai mult pentru a îmbunătăti situatia. Cetătenii trebuie să se simtă în sigurantă. Trăiesc în Medias din 1994 si am reusit să observ schimbări, se simte că cetăteanul are tot mai multă încredere în Politie si se simte acest lucru pentru că apelează tot mai des la noi.

Rep: Care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă Politia Medias, care sunt cele mai dese infractiuni constatate?
Mircea Cristea: Cele mai multe si mai dese infractiuni constatate sunt furturile din locuinte, anexe, dar si cele din autoturisme. Sunt majoritatea comise de autori minori unde procedura ce cercetare si luarea unei măsuri este mai mai complicată. De asemenea avem zone în care se produc destul de multe accidente rutiere. Avem pe drumul spre Blaj, tronsonul dintre Copsa Mică si Târnava, dar si pe drumul national 14A, între Medias si Blăjel.

Rep: Ce v-ati propus în primul rând să faceti la Medias si ce vreti să schimbati?
Mircea Cristea:Nu sunt de principiul că noul comandant trebuie să radă tot. Asa că acum o să analizez situatia, să văd care este starea de fapt, care sunt problemele organizatorice. Cunosc în mare parte care este situatia si cred că mai trebuie totusi lucrat la încrederea populatiei în Politie si cred că acest lucru îl putem face prin modul în care noi ne facem treaba, prin cota de profesionalism si vrem să fim mai performanti. Din păcate nu e foarte usor să acoperim zona noastră de răspundre, practic acest lucru mă va obliga să fac lobby pentru mărirea schemei. Suprafata este foarte mare, practic avem o treime din suprafata judetului.

Rep: Când ati întrat în politie, la începutul carierei, v-ati gândit să ajungeti atât de departe?
Mircea Cristea: Când am intrat nu. Atunci îmi doream în primul rând să învăt, să acumulez experientă si să mă perfectionez. Depinde însă cât îti doresti de mult si cât de pregătit esti să îti asumi asa o responsabilitate.

Rep: Ultimul sef al Politiei din Medias a ajuns sef al Inspectoratului Judetean, vă gânditi să mergeti si dumneavoastră la fel de sus, dacă postul va rămâne vreodată liber?
Mircea Cristea: Drumul pentru seful IPJ Sibiu nu cred că trece prin biroul de sef al Politiei din Medias. Nu m-am gândit până acum, dar dacă vreodată voi considera, poate o să încerc. Deocamdată să văd cum mă descurc cu noua functie si mî voi analiza ca si manager. De obicei nu mă angajez pentru un lucru dacă nu sunt sigur că îl pot duce la bun sfârsit.

Rep: Aveti un sfat pentru fostul coleg de la Medias, seful IPJ Sibiu?
Mircea Cristea: Să nu renunte la principiile morale solide pe care le are. Stiu că este o fire foarte deschisă si îi place să pună lucrurile la punct, de la bun început.
Gabriela ROMAN


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate joi, 19 aprilie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter