SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDe la Jocurile Olimpice la FITS

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Fluturi uriasi deasupra Sibiului, muzica pe versuri de necrolog si spectacol de teatru din Lituania ce dureaza aproape cinci ore. Cateva din atractiile si ciudateniile editiei din acest an a Festivalului International de Teatru de la Sibiu – 2009.

Dupa ce a compus o parte a muzicii din gala de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Sydney si a incheiat deja un contract pentru a realiza muzica galei Jocurilor Olimpice de la Londra, irlandezul Shaun Davey a compus si va coordona la Sibiu unul din ultimele concerte din cadrul FITS 2009. Shaun Davey a fost deja la Sibiu pentru a prospecta concertul din Biserica Evanghelica din data de 7 iunie. Pentru inspiratie s-a dus apoi in cimitir. „Shaun a facut o vizita la Cimitirul Vesel de la Sapanta si a copiat inscrisurile de pe cruci. Le-a pus cap la cap si pe aceste texte a facut o muzica absolut uluitoare ", a declarat directorul FITS, Constantin Chiriac. La Sibiu muzica lui Shaun Davey va fi cantata de un cor urias compus din 15 cantareti sositi din Irlanda, la care se adauga Corul Mixt al Catedralei Mitropolitane, Corul Facultatii de Teologie „Andrei Şaguna " din Sibiu, muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu, organista Ursula Philippi si dirijorul David Brophy. Tot spectacolul va fi prezentat de Ion Caramitru.

Pana la concertul din ultima zi, unul din primele spectacole ale editiei din acest an a festivalului aduce pe Bulevardul Nicolae Balcescu si in Piata Mare, in plina zi, o invazie de fluturi uriasi. Spectacolul companiei britanice Neighbourhood Watch Stilts International presupune o serie de gaze inalte de cativa metri care vor colinda tot centrul Sibiului. The Butterfly Collection este unul din cele mai apreciate show-uri ale trupei si a fost deja vazut de sute de mii de spectatori in toate orasele mari ale Europei.

De pe lista nu putea lipsi nici un spectacol demn de cartea recordurilor. Lituanienii de la Theatre „Meno Fortas " si rusii de la International Stanislavski Foundation vin la Sibiu in a doua zi de festival, la Casa de Cultura a Sindicatelor, cu spectacolul „Livada de visini " in regia lui Eimuntas Nekrosius. Conform programul spectacolul are o durata de patru ore si 40 de minute. Daca adaugam si pauzele absolut necesare, spectacolul trece lejer de cinci ore. Solicitante atat pentru artisti cat si pentru public.

Masuri normale
Politia si Jandarmeria au luat masuri suplimentare pe perioada desfasurarii Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Zeci de echipaje de jandarmi vor asigura linistea si ordinea publica in zonele in care se vor desfasura spectacole. Politia va avea si ea 8 patrule de ordine publica pe care, la nevoie le va suplimenta. Un echipaj de la politia rutiera va fi mereu in zonele in care vor fi spectacole, pentru evitarea ambuteiajelor in trafic, iar specialistii de la biroul de arme, explozibili si substante toxice vor superviza in prima si in ultima zi ale festivalului, focurile de artificii, pentru a evita eventualele incidente.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 26 mai 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 17 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter