SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDe paza la poarta primarului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

De patru luni, casa primarului Sibiului, Klaus Johannis, este pazita zi si noapte. De cand cu scrisoarea de amenintare cu moartea. Paza e buna – unii dintre vecini se simt mai in siguranta, dar si rea – din cauza permanentei, nimeni nu mai opreste `pe interzis` sa cumpere cateva ceva de la putinele magazine din zona. 

Desi au gasit un loc `mai retras`, masina politiei comunitare de unde este supravegheata casa primarului a devenit un lucru extrem de vizibil si de normal pentru oamenii din zona. Politistii comunitari au devenit `de-ai casei`. `De fiecare data cand iese nepotelul meu, fuge la masina sa vada daca e de serviciu «prietenul lui». Caci are un politist preferat. Dar, nuuuu, nu ne deranjeaza, cum sa deranjeze`, spune doamna Mihailescu, vecina de vizavi a primarului. Chiar langa gardul casei ei stau zi si noapte politistii comunitari. `Ii cunosc bine. Primarul a fost profesorul de fizica al fiicei mele, doamna a fost profesoara de engleza. Sunt vecini tare de treaba. Acum, el nu s-a speriat asa de amenintarea aceea, dar doamnele... doamnele s-au speriat mai tare. Va dati seama`. Doamna Mihailescu spune ca nu e mare diferenta de cand cu politia comunitara care face `permanenta` in casa coastei ei. `Oricum aici era o zona linistita. Iar domnul primar e foarte receptiv. I-am lasat de mai multe ori scrisori in poarta, bilelete, cu problemele vazute de mine si multe am vazut ca s-au rezolvat`. De cand cu scrisoarea de amenintare, insa, nu a mai apucat sa lase vreun mesaj. Odata, mai demult, a si vazut o interventie rapida a celor doi politisti pititi in dosul casei ei. `Vroia domnul primar sa iasa din curte cu masina si a aparut un om beat. Care tot facea, asa, semne. Si repede a sarit un politist comunitar - «alo, domnu’, domnu’», i-a strigat si a linistit situatia`.

La doi pasi mai incolo, Doina Veltri si-a deschis un magazin cu aranjamente florale. `E, ce sa ma deranjeze... Oricum de aici nu este ce sa se fure?`, priveste in jurul ei catre flori. Numai ca, de cand stau de paza politistii comunitario, nu mai opreste chiar nimeni cu masina in fata magazinului sa mai cumpere rapid cate un aranjament floral. Noroc ca nu `vadul` de pe strada Balea e principala sursa de clienti pentru Doina Veltri. `Dar, e o problema ca aici trebuie sa stergi geamul o data la trei ore. Se face un praaaf`, arata femeia catre vitrina care e despartita de sosea doar de trotuarul ingust.

In vecinatatea florariei este un coafor. Femeile de aici lucreaza cu miscari rapide si vorbesc la fel de rapid. Elena Parascu are, insa, o nedumerire. `Cine l-a amenintat a uitat sa spuna si data la care se prescrie amenintarea. Adica, pana cand e valabila`, glumeste coafeza. `Acum, sincer, nu cred ca vroia cineva sa il omoare pe primar. Nuuu, aici, la Sibiu oamenii sunt mai educati... de fapt, nu, sunt mai linistiti`, se coreteaza rapid.

In miezul oricarei zile, soferii sibieni trec in viteza prin dreptul masinii de politie comunitara, care isi iteste botul din intrarea intr-o curte aflata vizavi de casa primarului. In zumzetul masinilor care zburda pe soseaua dreapta, cei doi politisti isi vad de ale lor. Nu ma baga in seama nici cand fac semne in fata usii soferului si abia cand dau sa deschid portiera, domnisoara politist comunitar il dezmeticeste din amorteala pe domnul politist aflat pe locul soferului. `Sa tragem masina, vreti sa intrati?`, deschide rapid politistul portiera. `De la ziar? Nu, nu, noi nu dam declaratii. Aaa, asa... pai, cum sa fie... Bine. E linistita atmosfera`.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter