SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"De unde vii, straine? Vin tocmai din Regat! Cum e acolo? Bine. Aicea-i... cam nasol!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Se duse si printul Harry, rasuflara usurati si jurnalistii care-au luat-o pe urmele lui precum copoii ce urmaresc prada in desis. Dupa trei zile in care membrii breslei condeierilor si microfonistilor s-au intrecut in titluri, in pareri si-n ipoteze care contineau ingredientul numit "printul Harry", s-a facut liniste. Ma rog. cata liniste poate furniza ciorovaiala din ograda bucuresteana a liberalilor. Din toate incercarile de a transforma prezenta printului britanic in Romanica intr-un subiect capabil sa salte cotele de audienta, o incercare ne-a tintuit atentia: "Daca ati fi ghidul printului Harry, ce i-ati spune despre Romania?". Buna intrebare. Sa-i explici ca gropile alea din asfaltul pe care se cazneste automobilul sa se deplaseze nu sunt altceva decat accesorii rutiere menite sa rotunjeasca niste biete senzatii tari? Sa-i explici ca Dracula nu e un erou al acestor meleaguri ci o facatura de prost gust priponita in dorinta de a scoate cu orice pret ceva banet? Ca sarmale ca in Romania nu vei manca nicarieri, dar ca - stai asa! - originea amestecului de carne si orez invelit intr-o foaie de varza e mai indepartata? Sa-i spui ca frunza aia purtata de vanturile controverselor prin toata lumea nu e tocmai emblema plaiului mioritic (in cazul in care nu ne ducem cu gandul la sfanta indeletnicire a taiatului frunzelor la caini)? Sa-i explici ca englezilor care plang langa bancomate dupa ce li s-au golit cardurile li se trage de la niste baieti inventivi care-au vazut lumina zilei pe acest pamant? Ei bine, mi-e teama ca nimic din toate astea nu l-ar interesa pe tanarul membru al familiei regale. Vedeti? Insiruirea la care am recurs mai devreme poate fi considerata o dovada a neobositelor noastre incercari de evidentiere a bubelor si nasoliilor pe care le gestionam cu pasivitate cronica. Poate ca pe print nu l-au deranjat nici gropile, nici veceul din fundul curtii, poate ca a ignorat balivernele comerciale ce se invart precum mustele in jurul lui Dracula. Şi poate gustul sarmalelor l-a incantat intr-atat incat n-a mai sapat cu cazmaua intrebarii pentru a le afla adevaratele origini. Cat despre cardurile clonate de ai nostri conationali ce-si plimba metodele infailibile prin Regatul Unit, sa am pardon, cred ca subiectul e paralel cu preocuparile printului. E cat se poate de firesc sa ne deranjeze gropile, virilitatea legendei lui Dracula sau ciorditorii care ne fac de bacanie prin lume, numai ca preocupati fiind de manuitul fierastraului cu care venim de hac cracii pe care stam uitam ca altii, mai deprinsi cu banalitatea autostrazilor si traiului decent gasesc aici lucruri incantatoare. Atat de incantatoare, incat veceul din fundul curtii capata un contur fascinant. Ceea ce ma bucura este ca - uneori - strainii ne invata cum ar trebui sa apreciem ceea ce e bun si frumos in aceasta tara. Ceea ce nu ma bucura este stradania noastra de a vari in fata tot maracinisul si a lasa printre balarii ceea ce nu e compromis.
de Dragos Bako


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 11 aprilie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter