SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDe ziua lor, rromii au lansat-o pe Lulica

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Aproximativ 200 de etnici rromi au marsaluit, sambata, timp de doua ore pe strazile Sibiului, pentru a spune "Stop " discriminarii la care sunt supusi, manifestarea fiind organizata cu ocazia Zilei Internationale a Rromilor.

Rromii au participat de dimineata la slujba, iar in jurul pranzului, au plecat de la casa Regelui Florin Cioaba catre centrul orasului, trecand pe la raul Cibin, in care au aruncat coronite de salcie, pentru a-i omagia astfel pe rromii ucisi in timpul Holocaustului. "in cele mai mari capitale ale lumii, astazi se vor arunca coronite de flori in memoria celor care au murit in timpul Holocaustului. Se implinesc 41 de ani de la prima astfel de manifestare care a avut loc la Londra. ~i noi astazi ii comemoram pe cei care au fost ucisi in lagare, peste un milion de rromi. Dar astazi este si o zi de protest impotriva discriminarii rromilor, lucru care se intampla in intreaga Europa. Suntem cetateni europeni si vrem sa avem drepturi egale peste tot. Nu vrem sa fim cetateni second-hand ", a spus Regele Florin Cioaba.

Cu muzica si dans, la pas

Cu dans si costume colorate: asa au traversat rromii sambata orasul. Din loc in loc, fetele au incins atmosfera cu dansuri traditionale acompaniate la chitara de Elvis Romales. De la raul Cibin, rromii au mers la pas catre centrul Sibiului. in fata Primariei, rromii au dansat din nou si au facut poze cu turistii.

Lulica, papusa non-discriminare

Momentul pe care regele rromilor, Florin Cioaba l-a considerat a fi cel mai important al zilei, a fost lansarea oficiala a unei papusi cu chip de tiganca, ce va ajunge, prin donatie la gradinite, dar va putea fi si cumparata contra sumei de 100 - 150 de lei, in functie de costumul pe care il poarta, acesta fiind lucrat manual. Papusa reprezinta una dintre formele prin care etnicii rromi doresc sa lupte impotriva discriminarii inca de la cea mai mic[ varsta. "Am incercat sa o facem sa semene cu femeile rrome, sa aiba tenul colorat, parul bogat, impletit... stim ca mamele le spun copiilor sa fie cuminti ca vin tiganii si cand vad o femeie imbracata tradiional, le e frica. Dar ajungand papusa in casa lor, la gradinita lor se sparge acest zid al discriminarii. Noi vrem sa donam cateva papusi si la gradinite ", a spus regele Florin Cioaba.

Potrivit fiului regelui, Dorin Cioaba, papusa va purta numele Lulica, aceasta fiind strabunica lui, pe care toti rromii o plang si despre care toti au numai cuvinte de lauda. Dorin Cioaba a mai spus ca designul papusii a fost realizat de fiul sau, care este elev la Liceul de Arta, din Sibiu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 10 aprilie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter