SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDebut de an scolar la "LIA" Sibiu

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

La implinirea a 46 de ani de la infiintare, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara "Terezianum " Sibiu, se poate mandri ca a cunoscut in dezvoltarea si devenirea sa o linie de invatamant diversificata - liceu, (cursuri de zi si seral) - scoala profesionala si scoala de arte si meserii, scoala de ucenici si scoala speciala, dar si scoala postliceala si de maistri, centru pentru pregatirea formatorilor, pentru reconversia profesioanala a adultilor, centru national pentru perfectionarea maistrilor instructori si centru suport pentru educatia la distanta, in domeniul industriei alimentare - castigand astfel un prestigios loc printre liceele sibiene, fiind singurul de profil alimentar din Sibiu.

Aceasta unitate de invatamant pregateste personal calificat in diferite industrii: prelucrarea laptelui, carnii, legumelor si fructelor, fermentativa, morarit-panificatie-patiserie si in ramuri conexe, cum ar fi electromecanica, pentru utilaje si instalatii folosite in industria alimentara.

Baza materiala a scolii este una moderna, constand in sali de clasa si laboratoare conectate toate la Internet, dotate cu calculatoare si videoproiectoare, sala de sport renovata, o cantina si un internat destinat elevilor si studentilor. Colegiul dispune si de o microfabrica, unde sunt atelierele de instruire practica ale elevilor si unde se deprind tainele meseriilor: prelucrare carne, prelucrare lapte, panificatie, patiserie, industrie alimentara fermentativa.Oferta educationalaCorpul profesoral al colegiului este alcatuit din 62 cadre didactice titulare si 21 suplinitori calificati, iar dintre titulari 57 au obtinut gradul didactic I, ceea ce aduce un plus de calitate actului educational, ca dovada fiind numeroasele premii obtinute de catre elevii scolii la diverse olimpiade si concursuri scolare judetene si nationale.

Oferta educationala a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara "Terezianum " cuprinde, pentru clasele a IX-a, sase clase cu profil de Resurse naturale si protectia mediului, domeniul Industrie alimentara si o clasa cu profil Tehnic, domeniul Electromecanica. Tot la clasa a IX-a, exista doua clase de invatamant special, profilul Industrie alimentara. Totodata exista si patru clase de invatamant seral, dar si Stagii de pregatire practica: o clasa in domeniul Electromecanica, doua de Industrie alimentara si una de invatamant special.

in total, aici sunt scolarizati 991 de elevi, din care 210 sunt in clasa a IX-a.

Colegiul se poate mandri cu cateva Proiecte internationale in derulare: Parteneriate Leonardo da Vinci: Kitchen and restaurant guide for starters (F&B4you)-2010-2012, Food Habits Change - Why? -2011-2013 si Comenius: My region in Europe - 2011-2012, proiecte care fac cinste acestei scoli, aducand beneficii tuturor celor implicati. Trebuie amintit faptul ca aceasta institutie sibiana a primit titulatura de Şcoala Europeana si Eco-Şcoala datorita proiectelor PHARE si de Mediu derulate pe parcursul ultimilor ani.

"Fie ca inceputul acestui an scolar sa aduca increderea intr-un viitor mai bun pentru toti cei implicati in procesul de invatamant, fie ei elevi, profesori sau parinti, astfel incat, la finele anului, sa avem satisfactia reusitei, concretizate in rezultate bune si foarte bune atat la bacalaureat, la examenele de certificare a competentelor profesionale, cat si la olimpiade si concursuri scolare", a spus Marian Solomon, directorul Colegiului Tehnic de Industrie Alimentara "Terezianum" Sibiu.
de Ioan Vidrighin


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 18 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter