SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDebut de an scolar la Liceul Teoretic "Gheorghe Lazar "

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Deschiderea festiva a noului an scolar a fost organizata in curtea institutiei de invatamant, la ora 9. Ceremonia a debutat cu ascultarea Imnului de Stat al Romaniei, Desteapta-te romane!, dupa care directorul institutiei a facut o scurta prezentare a invitatiilor prezenti la festivitate. Apoi, au fost facute cateva referiri privitoare la organizarea activitatii scolare in noul an, s-au prezentat noutatile aparute in ultima perioada si au fost adresate cuvinte de incurajare si succes atat cadrelor didactice, cat si elevilor. A mai vorbit celor prezenti viceprimarul Avrigului, Gheorghe Fraticiu, acesta exprimandu-si speranta ca anul scolar actual va fi unul bun si foarte bune pentru toti elevii.

Festivitatea a continuat cu o scurta slujba de binecuvantare, oficiata de protopopul Avrigului, pr. Vasile Gafton si pr. Ioan Chidu, dupa care, elevii insotiti de cadrele didactice coordonatoare, s-au indreptat spre salile de clasa.

La acest moment festiv au participat, in calitate de invitati si comandatul Politiei orasului Avrig, Mihai Ştefan, reprezentanti ai Jandarmeriei Romane, membri ai Consiliului Local Avrig, diversi alti invitati.Inaugurarea noii scoli- amanataMomentul deschiderii anului scolar la Liceul Teoretic "Gheorghe Lazar " Avrig ar fi trebuit sa coincida cu inaugurarea noului corp de cladire al scolii si incheierea lucrarilor de modernizare si extindere, ce se desfasoara aici din primavara anului trecut. Din pacate insa, varianta extinsa si modernizata a actualului Liceu Teoretic " Gheorghe Lazar " din Avrig, cea mai importanta unitate de invatamant din oras, unde sunt inmatriculati in prezent peste 1000 de copii de varsta scolara si prescolara din mai multe localitati ale Ţarii Oltului (zona de sud a judetului Sibiu), nu este la dispozitia beneficiarului decat in mica masura, investitia desfasurata gratie Proiectului " Extindere, mansardare corp B si refacere sarpanta corp A la Liceul Teoretic "GHEORGHE LAZĂR " Avrig str. Horea nr. 27, si asigurarea dotarilor necesare ", avand de suferit din cauza lipsei banilor si nu numai.

"Pana in acest moment, au fost efectuate aproximativ 80 % din totalul lucrarilor. Avem sperante ca, in cursul primului semestru din acest an scolar, lucrarile din cadrul proiectului vor fi incheiate, astfel incat, din semestrul 2 sa ne putem bucura pe deplin de acesta. Acum sunt functionale cabinetele cadrelor didactice de la mansarda (aici exista toate dotarile si utilitatile necesare). La finalul lucrarilor, absolut toti elevii scolii vor invata doar intr-un singur schimb si vom putea incepe implementarea programului <>. ", ne-a declarat directorul liceului, Marius Novac.

La finalizarea acestui proiect, cea mai importanta investitie derulata la institutiile de invatamant din Orasul Avrig in ultimi 20 de ani, va fi extinsa capacitatea spatiului actual de desfasurare a activitatii scolare, noilor spatii urmind a fi dotate cu echipamente didactice si echipamente IT. Extinderea si dezvoltarea spatiului actual al liceului se va face prin crearea a cinci sali de clasa suplimentare, amenajarea unor laboratoare corespunzatoare desfasurarii orelor de specialitate: fizica, chimie, biologie, facilitarea accesului elevilor la o biblioteca scolara, crearea unui centru de documentare si informare, crearea unor spatii de desfasurare a orelor de sport in aer liber, precum si de petrecere a timpului liber, crearea a 10 cabinete didactice pentru profesori, in vederea pregatirii orelor, a gestionarii corespunzatoare a suporturilor de invatamant.

Conform proiectului, la liceul din Avrig urmeaza sa fie reconfigurata si curtea scolii, vor fi amenajate terenuri de sport si va fi refacut gardul imprejmuitor.

Proiectul este finantat cu fonduri de la Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei si Consiliul Local Avrig. Cea mai mare parte din valoarea totala a investitiilor de la liceul avrigean este asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala, proiectul fiind inscris in axa prioritara 3 - " imbunatatirea infrastructurii sociale ", domeniul de interventie 3.4. - "Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua ".

Printre cei prezenti la festivitatea deschiderii noului an de invatamant la liceul avrigean s-au aflat si cei 65 de boboci din clasa 0. Acestia, alaturi de cadrele didactice, isi vor desfasura activitatea la Gradinita nr. 1 (o clasa) si la Gradinita nr. 3- Sticla (doua clase), ambele institutii fiind in subordinea liceului.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 19 septembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 20 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter