SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDeclaratii aiuritoare ale Ministrului Muncii despre verificarile sibienilor cu handicap: persoane lovite cu pumnul, stranse de nas!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Ministrul muncii, citat de agentia de presa Mediafax, a declarat vineri ca verificarile persoanelor cu handicap din judetul Sibiu s-au facut folosindu-se in unele cazuri violenta si ca exista persoane cu handicap lovite de membrii comisiei. Declaratiile sunt legate de faptul ca Ministerul Muncii a schimbat actele normative care reglementeaza suspendarea dreptului la asistenta social.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) a anuntat, vineri, ca Legea 136/2012 privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 84/2010 pentru modificarea si completarea Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap a fost publicata in 23 iulie in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare incepand cu data de 26 iulie 2012.

Actul normativ abroga articolul potrivit caruia persoanelor cu handicap grav li se acorda indemnizatia lunara, indiferent de optiunea acestora.

"Suspendarea dreptului de asistenta sociala sub forma de prestatii sociale este dispusa numai dupa neprezentarea persoanei la cea de-a doua convocare si nu odata cu declansarea procedurii de reevaluare", a precizat MMFPS.

De asemenea, reevaluarea nu va mai fi facuta de specialistii din Lista nationala, ci de serviciul de evaluare complexa din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, la sediul acestuia, cu participarea unui reprezentant al structurii de specialitate din Ministerul Muncii.

In actul normativ, sintagma "decizie de anulare" a fost inlocuita cu "decizie de neincadrare in grad si tip de handicap", iar efectele produse de deciziile de anulare emise in baza OUG 84/2010 se constituie numai pentru perioada ulterioara emiterii acestora.

"Modificarile si completarile aduse de actul normativ reprezinta o actiune reparatorie fata de persoanele cu handicap, in ceea ce priveste abaterile de la respectarea drepturilor omului pe care OUG nr. 84/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap le-a generat", a precizat MECTS in comunicatul citat.

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat ca a modificat legislatia privind evaluarea persoanei cu handicap si a dispus noi verificari la Sibiu, dupa ce au fost semnalate abuzuri, stabilindu-se ca persoane cu handicap chemate la evaluare au fost hartuite si chiar lovite cu pumnul in spate.

Mariana Campeanu a preciza ca a modificat legislatia privind evaluarea si incadrarea in grad de handicap intrucat comisia administrativa nu ar fi avut dreptul sa anuleze certificate de incadrare.

Ministrul a adaugat ca vor fi facute modificari si in cazul comisiei de evaluare, iar la Sibiu a inceput deja o reverificare a evaluarilor care au fost facute, intrucat s-au primit foarte multe reclamatii privind anularea de certificate de handicap pe nedrept dar si modul de comportament al comisiei de evaluare.

"In orice tara, sistemul de asigurari sociale se incearca a fi fraudat, dar acest lucru nu trebuie sa duca la situatii abuzive. Aceasta comisie s-a purtat abuziv. Persoanele chemate la evaluare au fost hartuite, lovite cu pumnul in spate, stranse de nas. Spun ce s-a reclamat si ce s-a confirmat ulterior la Sibiu. Au fost nereguli si din punct de vedere administrativ, toate actele avand aceeasi data si s-a eliminat dreptul la contestatie", a spus atunci ministrul Muncii.

Mariana Campeanu a precizat ca la Sibiu s-a dispus cercetarea administrativa a membrilor comisiei de evaluare, in special a presedintelui comisiei.

Senatorul PNL Minerva Boitan declara, in 29 iunie, ca s-au facut "abuzuri inacceptabile" la Sibiu, in cadrul reevaluarilor dosarelor de incadrare intr-un grad de handicap facute de Comisia Superioara de Evaluare a Ministerului Muncii, care nici nu era legal constituita. Potrivit senatorului liberal, unele persoane s-au adresat instantei, altele au depus adrese la Ministerul Muncii.

Senatorul PNL preciza ca a initiat un proiect de modificare a OUG 84/ 2010 care prevede, printre altele, ca persoanele care au un handicap ireversibil sa nu mai fie chemate la revizuire, iar persoanelor carora li s-au creat debite sa le fie suspendate de drept.

Cateva sute de persoane din Sibiu, printre care personalitati publice locale, au primit certificatul de incadrare in grad de handicap in mod fraudulos, Comisia Superioara de Evaluare estimand ca prejudiciul ajunge la zeci de milioane de lei. Majoritatea persoanelor publice din Sibiu care au primit in mod fraudulos certificate de handicap sufereau, teoretic, de astm bronsic si bronhopneumopatie cronica, beneficiind astfel de deducerea impozitului pe venit sau de pensionare anticipata, potrivit informatiilor comunicate de Ministerul Muncii anul trecut, in urma verificarilor.
de Dan Onescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 06 august 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter