SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDependentii de droguri cer mai des ajutor

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Numarul persoanelor care sunt dependente de droguri, dar vor sa scape de acest viciu este tot mai mare. Cei care gasesc ajutor la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sibiu sunt tot mai multi. Daca anul trecut au cerut sprijin pentru a renunta la acest viciu 20 de persoane, anul acesta, numai in primul trimestru au fost 8 persoane.

мin anul 2014 se poate observa tendinta de crestere a numarului de admiteri la tratament in cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sibiu fiind inregistrate in primele 4 luni un numar de 8 cazuri de noi, fata de 20 cate au fost anul trecut ", a spus Maria Radu, coordonator CPECA.

Cei mai multi dintre cei care ajung la CPECA sunt consumatori de etnobotanice . Din cei 20 de beneficiari ai Centrului, 10 au consumat etnobotanice, 8 cannabis, si cate unul a consumat heroina si cocaina. Cei mai multi sunt barbati - 17, iar restul de trei beneficiari au fost femei. 15 persoane aveau varsta sub 25 de ani si numai 5 au avut peste 26 de ani.

Potrivit Mariei Radu, se observa ca anumite categorii profesionale sunt predispuse consumului de droguri, cei mai vizati fiind cei care lucreaza in baruri, unde consumul de alcool si tutun e mare.O problema pentru totiPotrivit CPECA Sibiu, la nivelul judetului Sibiu, problema drogurilor, inclusiv alcoolul si tutunul, continua sa reprezinte o problema cu implicatii grave atat pentru domeniul social, al sanatatii, dar si in domeniul aplicarii legii, iar evolutiile recente, cum ar fi consumul de substante noi cu proprietati psihoactive, continua sa genereze preocupari la toate nivelurile. Problema centrala identificata in fenomenul drogurilor este reprezentata de traficul, consumul, dependenta si riscurile asociate consumului de droguri.

мAbordarea integrata si proactiva a fenomenului devine esentiala pentru gestionarea eficienta a consumului. Pornind de la o abordare integrata, echilibrata, fundamentata stiintific, strategia locala se adreseaza si noilor probleme, cum ar fi policonsumul de droguri inclusiv, consumul de combinatii de droguri si alcool; extinderea rapida a consumului de substante noi cu proprietati psihoactive; dinamica pietelor drogurilor, generata inclusiv de utilizarea internetului ca mijloc de distributie a drogurilor; abuzul de medicamente; deturnarea precursorilor de droguri; calitatea serviciilor de reducere a cererii; incidenta Hepatitei C in randul consumatorilor de droguri injectabile si riscul unei epidemii HIV si a altor boli asociate ", se arata in strategia locala antidrog.

Strategia locala antidrog va avea mai multe directii de actiune: prevenire in scoala, prevenire in familie, prevenirea in comunitate, campanii de reducere a cererii de droguri.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 27 iunie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter