SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDescentralizare urgenta marca 2010: noi sefi, vechi datorii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Astazi vor fi discutate pentru prima data noile nume care vor intra in conducerea spitalelor ce ar trebui sa treaca in subordinea Consiliului Judetean Sibiu: Spitalul Judetean, cel de Psihiatrie si cel de Pneumoftiziologie. Si tot azi, consilierii judeteni din comisiile de specialitate vor analiza pentru prima data daca e bine sau nu sa fie preluate aceste spitale, cu tot cu datoriile acestora.

Totalul facturilor neplatite: 19,97 milioane de lei

Potrivit notei explicative intocmita de conducerea Spitalului judetean de urgenta, in ultima zi a lunii iunie 2010, totalul datoriilor catre furnizori era de aproape 20 de milioane de lei, suma din care peste 8,8 milioane de lei reprezinta datorii cu termenul de plata depasit. `Valoarea aferenta serviciilor medicale prestate de unitate catre populatie si nedecontate de catre Casa judeteana de asigurari de sanatate este de 10,1 milioane de lei si reprezinta servicii nedecontate decembrie 2009 in valoare de 1,596 milioane de lei la care se adauga servicii efectuate in cursul anului 2010, in valoare de 8,5 milioane de lei, nedecontate pana la data prezentei. Aceste sume sunt in interiorul contractului incheiat cu CJAS. Din totalul datoriilor de 8,84 milioane de lei va fi achitata valoarea de 4,84 milioane de lei de catre Ministerul Sanatatii, prin virarea sumelor respective de la Ministerul Finantelor, ceea ce va duce la diminuarea datoriilor la facturi scadente la valoarea de 3,99 milioane de lei. Pentru aceasta suma ramasa exista resursele financiare necesare pentru achitarea lor in momentul decontarii restantelor de 10,1 milioane de lei de catre CJAS. In momentul decontarii acestei sume, Spitalul Judetean va fi cu plata tuturor datoriilor in interiorul termenelor de scadenta`, descrie situatia financiara a celui mai mare spital din judet conducerea acestuia.

Care conducere, mai explica in finalul documentului inaintat catre CJ Sibiu ca mai exista si niste datorii istorice. `Mentionam ca pe parcursul anilor anteriori 2007 – 2009, Spitalul Judetean a efectuat servicii medicale peste valoarea contractata cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, servicii care nu au fost decontate si a caror valoare este de 3,7 milioane de lei, servicii pentru efectuarea carora s-au angajat cheltuieli`, explica pe scurt conducerea Spitalului.

Spitalul de Pneumoftiziologie are mai mult de incasat decat de platit

906.207 lei avea de incasat Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu in 30 iunie 2010, zi in care, totalul obligatiilor financiare inregistrate in contabilitate erau de de aproape 780.000 de lei. Cele mai sume de incasat sunt inregistrate in contul CJAS – 894.000 de lei, doar pentru sectiile acuti si cronici. In ceea ce priveste datoriile, cele mai mari sunt cele catre furnizori, in valoare totala de 328.648 de lei.

In ceea ce priveste Spitalul de Psihiatrie `Dr. Gh. Preda` din Sibiu, situatia drepturilor si obligatiilor financiare la data de 30 iunie 2010 indica sume de incasat de 2.731 de lei. Si cheltuieli de efectuat de 384.883 de lei. Fara alte explicatii.

Salarii

In anexa referitoare la veniturile realizate de angajatii Spitalului Judetean, nu exista nicio rubrica distincta in ceea ce priveste veniturile celor din conducerea unitatii medicale, ce are pe statul de plata peste 1400 de persoane – acestora le-au fost platit in luna mai un salariu mediu net de 1.884 de lei, cu mentiunea ca in luna mai a fost acordata si o treime din cel de-al 13-lea salariu.

Potrivit datelor oferite consilierilor judeteni de conducerea Spitalului judetean, cei 128 de medici ai acestei unitati au incasat in mai un venit mediu de 4197 de lei, iar personalul mediu sanitar, cel mai numeros din institutie, a fost remunerat in aceeasi luna cu o medie de 1960 de lei, de persoana.

In cazul Spitalului de Psihiatrie, managerul institutiei a fost remunerat in luna mai cu un venit net de 9.066 de leu, directorul medical cu 6.718 lei, cel de ingrijiri cu 4.699 de lei, iar cel financiar-contabil cu suma de 6.718 lei. Cei sapte medici sefi de sectie au avut un venit mediu net de 4.923 de lei, iar cel mediu sanitar, in numar de 141 de persoane, a primit un salariu mediu net de 1.901 lei.

In fine, la Spitalul de pneumoftiziologie, managerul institutiei a primit 4472 de lei, net, in luna mai. Directorul medical a inregistrat un venit net de 5.489 de lei, iar cel financiar-contabil, 3.853 de lei. Cei sapte medici din cadrul spitalului au avut un salariu mediu net de 4394 de lei, iar personalul mediu sanitar (50 de angajati) au primit pe carduri 1.768 de lei, in medie.

Noii membri ai consiliilor de administratie

Probabil una din cele mai asteptate decizii va fi si cea referitoare la viitorii manageri ai celor trei spitale, daca acestea vor trece in subordinea Consiliului Judetean. Potrivit normativelor in vigoare, presedintele CJ Sibiu poate numi cate un nou director interimar, pana la organizarea concursurilor care sa aseze regulamentar un nou sef peste fiecare institutie.

Pana la anuntarea unei astfel de decizii potentiale, consilierilor judeteni le vor fi propuse noi nume pentru consiliile de administratie ale celor trei spitale.

Astfel, in cazul Spitalului clinic judetean, pentru CA este propus medicul primar Mihai Dan Roman, din cadrul Sectiei de ortopedie, si economistul Claudiu Stupar, din cadrul compartimentului Invatamant al CJ Sibiu. Ca reprezentant al presedintelui CJ in CA al Spitalului judetean este propus medicul primar Ionel Dudas, din cadrul sectiei ATI a aceleiasi institutii spitalicesti. In fine, din partea ULBS, in CA este propus prof. univ. dr. Adriana Stanila.

La Spitalul de Psihiatrie, cele doua propuneri de reprezentanti ai CJ Sibiu sunt Daniela Luminita Vulcu, medic primar sef de sectie in cadrul Spitalului, si Camelia Nutu, economist in cadrul Serviciului financiar-contabilitate al CJ Sibiu. Reprezentant al presedintelui CJ in consiliul de administratie este Constantin Rosca, medic in cadrul Unitatii de primiri urgente a SMURD Sibiu.

Pentru Consiliul de Adninistratie al Spitalului de Pneumoftiziologie, sunt propusi din partea CJ Sibiu Adriana Radulescu, medic in cadrul spitalului, si Cornelia Oancea, economist in cadrul CJ Sibiu. Din partea presedintelui CJ, in CA al Spitalului este propus medicul Nicolae Suciu, consilier superior in cadrul Directiei de sanatate publica Sibiu.

de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 08 iulie 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 februarie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter