SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDescinderi in locuintele unor sibieni pentru frauda informatica

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

S-au trezit cu DIICOT-ul la usa. Cele doua grupuri care lucrau din Sibiu, Valcea, Olt si Dolj au fost destructurate. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Valcea au efectuat 42 de perchezitii domiciliare astazi pe raza judetelor Valcea, Olt, Dolj si Sibiu, precum si a municipiului Bucuresti pentru doua cauze penale care au vizat destructurarea celor doua grupuri infractionale organizate specializate in criminalitatea informatica.

Frauda pe net

Oamenii legii au dispus aducerea a 25 de invinuiti la sediul Parchetului in vederea audierii lor si luarii masurilor legale ce se impun. Cei vizati sunt cercetati pentru savar­sirea infractiunilor de acces fara drept la sisteme infor­matice, detinere fara drept a unei parole, cod de acces sau data informatica, frauda informatica, inselaciune calificata in conventii, spalare de bani si constituire a unui grup infractional organizat, fapte prevazute si pedepsite de legile romane in vigoare.

Actele de urmarire penala efectuate in primul dosar au relevat faptul ca, in perioada 2008 - 2009, impreuna cu alte persoane, invinuitii s-au constituit in doua grupuri infractionale organizate, unul coordonat de fratii L.I.S. si L.C.V., iar celalalt de catre invinuitul D.M.M. Acestia au elaborat si au pus in practica un plan de inselare a cetatenilor straini ce apelau la site-urile electronice pentru achizitionarea unor produse, plan constand in efectuarea de operatiuni tip phishing, acces fara drept la sisteme informatice prin incalcarea masurilor de securitate, demararea procedurilor de licitatie in numele utilizatorului legitim al contului sustras care avea o activitate pozitiva pe cont, determinarea victimelor sa transfere banii in conturi bancare controlate de ei sau prin mandate postale in Italia, iar in final operatiuni de repatriere a banilor si de impartire a lor in functie de intelegerea initiala si de rolul detinut de fiecare dintre invinuiti in structura gruparii.

Tractorul pentru italieni, doar pe net

Potrivit DIICOT, elementele de specificitate care dife­rentiaza cele doua grupuri infractionale organizate constau in faptul ca primul grup, respectiv cel coordonat de fratii L.I.S. si L.C.V., ce posta pe internet in principal licitatii fictive avand ca obiect vanzarea de telefoane, avand avantajul cunoasterii limbii italiene, indruma victimele sa transfere banii in Italia prin mandat postal pe numele unei persoane cu identitate falsa, iar celalalt grup si anume cel coordonat de invi­nuitul D.M.M. convingea partile vatamate sa transfere banii in conturi bancare deschise in tara si in strainatate pe numele unor complici, bani reprezentand avansul la pretul convenit pentru transferul proprietatii asupra unui tractor, de regu­la, marca FENDT 410 - Vario ale carui caracteristici, para­metri si imagine erau reproduse tot de pe internet.

Frauda cu carti de credit

Datele obtinute de la DIICOT arata ca in cea de-a doua cauza s-a retinut ca persoanele cercetate aveau ca modalitate de operare obtinerea, prin phishing, a datelor cartilor de credit ale mai multor cetateni straini pe care le foloseau ulterior pen­tru a cumpara/inchiria dome­nii de internet, in vedrea lan­sarii de pagini false de curierat bunuri. in prima faza, autorii intrau in contact pe internet cu potentialii clienti, carora le ofereau spre van­zare diverse bunuri pe care nu le detineau, indrumandu-i sa le transfere contrava­loarea acestora prin Western Union, Money Gram sau cont bancar. Dupa ce plata era efectuata datele transferurilor erau transmise prin mesaje telefo­nice intermediarilor si, mai departe, altor participanti din strainatate, ce se ocupau cu retragerea banilor, folosindu-se de acte si identitati false. Retrimiterea in tara a acestor sume se realiza cu ajutorul altor persoane, fiecare mem­bru al retelei avand sarcini precise.

Prejudiciul cauzat de membrii celor doua grupuri infractionale organizate prin savarsirea faptelor retinute in sarcina lor este de peste 300.000 de euro.

Cauzele au fost instru­mentate de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Valcea, im­preuna cu lucratorii IGPR - SCCO Valcea si SIPI Valcea, la actiune participand si lucratorii BCCO Pitesti, BCCO Craiova, SCCO Olt, SCCO Sibiu si BCCO Bucuresti, precum si efective din cadrul Brigazii Speciale de Inter­ventie a Jandarmeriei "Vlad Ţepes " si al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Valcea.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 25 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter