SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDespre Johannis, Transgaz si sibieni in Guvern

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Ministru al Dezvoltarii Regionale si al Locuintei, Vasile Blaga anunta ca Sibiul va avea secretar de stat, dar si reprezentant in conducerea Camerei Deputatilor. Cat despre relatiile cu Klaus Johannis, nu e vorba de niciun razboi.

Reporter: PD-L a obtinut scor bun la Sibiu, dar, ca de obicei, nu a obtinut niciun loc in Guvern. A cui e vina?
Vasile Blaga: Nu e vorba de vina sau de nevina. Guvernul are un numar limitat de membri, partidul nostru are doar jumatate din membrii acestui Executiv. Suntem intr-o coalitie. Dar Sibiul este extrem de apreciat. Sa nu uitati ca primul prefect pe care noi l-am cerut este cel de Sibiu, datorita rezultatelor bune obtinute si in conditii nu tocmai usoare. Indiscutabil exista o anumita forta a FDGR la Sibiu, care, de aceasta data, nu a fost declarativ pro-PD-L la ultimele alegeri.

R.: Şi, totusi, nimic in Guvern?
V.B.: Sibiul are sefi de comisii parlamentare si va avea secretar de stat. Trebuie sa il nominalizeze doar. Şi in Ministerul Culturii poate avea propuneri si in alte ministere. Sunt, sigur, functii extrem de importante. Sibiul va avea reprezentant si in conducerea Camerei Deputatilor, iar acesta va fi domnul Ştirbet. Trebuie sa discutam de ansamblul functiilor pe care partidul le nominalizeaza.

R.: Ati atins subiectul FDGR. Relatiile nu au fost tocmai cordiale, e loc de conciliere?
V.B.: Nu a fost vorba niciodata de un razboi intre noi si, sa o spunem pe sleau, domnul Johannis, presedintele FDGR. Dimpotriva, va las sa apreciati modul in care am colaborat cu dumnealui cat timp am fost la guvernare. Eu am fost ministrul Administratiei si Internelor si cei mai multi bani i-am transferat spre Sibiu. Şi merita acest lucru. Fondurile au fost folosite cu chibzuinta. Sigur, m-as fi asteptat ca domnul Johannis sa aprecieze nu PD de atunci, ci eforturile pe care Guvernul Romaniei le-a facut in acest sens, corelate cu meritele lui personale.

R.: Cu toate acestea in timpul campaniei electorale au fost cel putin reci relatiile cu Forumul.
V.B.: Am fost surprins cand am vazut ca a iesit de mana in campanie, de data asta supraevaluandu-si dansul fortele, cu un fost coleg de-al nostru, dupa ce acesta ne-a parasit, aici ma refer la domnul Neagu. Nu m-as fi asteptat la un astfel de tratament. Dar, pana la urma, toti invatam.

R.: E posibil ca PD-L sa faca un prim pas catre Johannis pentru reluarea relatiilor?
V.B.: Nu am inteles de ce trebuie sa facem noi primul pas. Noi ne vom implica, prin colegii nostri parlamentari, cu toate fortele, in sustinerea Sibiului si cred ca dumnealui va fi de acord.

R.: Vom avea noi locuinte ANL la Sibiu sub aceasta guvernare?
V.B.: Da, daca ni se vor pune la dispozitie terenurile cu utilitatile necesare. Cu primarul din Medias am discutat deja acest lucru, vine marti la mine primarul din Cisnadie, ii astept pe toti fara nicio problema.

R.: Conduceti un minister care ar putea aduce bani europeni Romaniei. Are tara noastra, insa, banii necesari cofinantarii proiectelor europene?
V.B.: Avem deja garantat necesarul de fonduri pentru cofinantare, inclusiv avansurile necesare. ii rog doar sa isi faca datoria pe cei care creeaza proiecte.
Transgaz revine PSD

R.: Exista la Sibiu, inca, un punct fierbinte in negocierile PD-L cu PSD, ma refer la conducerea Transgaz. Care partid va nominaliza aici directorul general?
V.B.: Cinstit, inca se discuta, dar cred eu ca, fiind intr-o coalitie, noi avem reprezentant la Romgaz si sigur va fi un specialist sustinut de dansii la Transgaz, nu trebuie sa fie membru de partid. Trebuie sa fie specialist. Sunt si in PSD astfel de oameni, cu raspundere, sefi de comisii parlamentare si cred ca vom ajunge la o solutie buna.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate duminica, 08 februarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter