SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDezbatere pe tema voluntariatului, cu Martin Bottesch, la ROGER

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare si Incluziune Sociala in Regiunea Centru (STP Centru), structura in cadrul Universitatii Romano-Germane din Sibiu, organizeaza vineri, 21 ianuarie 2011, masa rotunda cu tema `Sa fim voluntari in parteneriat! Promovarea bunelor practici si a succesului inregistrat la nivelul parteneriatelor`. 

Scopul acestei intalniri consta atat in prezentarea de bune practici si proiecte de succes derulate in parteneriat, cat si in dezbaterea modalitatilor concrete de impulsionare a functionarii parteneriatelor si de implicare a membrilor Pactului si ai Parteneriatelor Judetene din Regiunea Centru in actiuni de voluntariat, pentru solutionarea problemelor de ocupare si excluziune sociala. Voluntariatul, ca mijloc de responsabilizare si incluziune sociala, constituie o punte de legatura intre 2010 – Anul european pentru combaterea saraciei si excluziunii sociale si 2011 – Anul european al voluntariatului.

`Am considerat important ca la aceasta masa rotunda si in cadrul campaniei radio de promovare a bunelor practici sa punem accent pe voluntariat deoarece acesta reprezinta un instrument deosebit de util in lupta pentru combaterea saraciei, somajului si excluziunii sociale. Voluntariatul prezinta multiple dimensiuni care conduc la atingerea prioritatilor si masurilor stabilite in Planul Regional de Actiune pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziune Sociala la nivelul Regiunii Centru (PRAO)` – sustine prof.univ.dr. Hortensia Gorski, rector al Universitatii Romano-Germane din Sibiu si director STP Centru.

Masa rotunda, care reuneste reprezentanti ai Pactului si ai Parteneriatelor Judetene din Regiunea Centru, precum si ai ONG-urilor din domeniul voluntariatului din Romania, va fi deschisa de domnul Martin Bottesch – Presedinte al Consiliului Judetean Sibiu si al Pactului Teritorial Centru.

In continuare, prof.univ.dr. Hortensia Gorski va prezenta actiunile de promovare a bunelor practici si a succesului inregistrat la nivelul Pactului si al Parteneriatelor Judetene din Regiunea Centru. Exemple de bune practici dupa modelul de parteneriat din Irlanda vor fi prezentate de conf.univ.dr. Alina Ciuhureanu, specialist in comunicare si gestionarea parteneriatelor in cadrul STP Centru.

Structura de parteneriat pe baza careia functioneaza Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat va fi prezentata de dna. Corina Pintea, director executiv Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat. In continuare, dna. Cristina Rigman – presedinte al Federatiei VOLUM – va prezenta un exemplu de parteneriat al organizatiilor care sprijina dezvoltarea voluntariatului in Romania.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 20 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter