SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDGASPC Sibiu sprijina strainii cu acte in regula

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Potrivit reprezentantului Asociatiei de Ajutor Familial "Pro Vita" Sibiu, Ileana Costin, aproape jumatate din cei 805 resortisanti de la Sibiu sunt din Republica Moldova, in evidentele asociatiei fiind inregistrati si ucrainieni, filipinezi, turci, pakistanezi, libanezi si chinezi, cei mai multi dintre acestia avand varste cuprinse intre 25 si 45 de ani. Ei nu sunt lasati la voia intamplarii, pentru ca, asa cum se intampla in toate statele Uniunii Europene, resortisantii beneficiaza si in Romania de proiectul "Coordonarea nationala a actiunii de integrare a resortisantilor tarilor terte ( RTT) in Romania", program cu finantare nerambursabila prin Programul General Solidaritatea si Gestionarea Fluxurilor Migratorii, prin Fondul European de Integrare a Resortisantilor tarilor terte. Programul se deruleaza in perioada 1 august 2012 - 30 iunie 2013 si urmareste integrarea in societatea romaneasca a resortisantilor, al caror numar creste de la an la an.

Peste 300 de resortisanti sprijiniti pana acum

Preocuparea pentru sprijinirea resortisantilor nu este noua, Asociatia de Ajutor Familial Pro Vita din Sibiu fiind, din 2010, partenerul Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM) in proiectele derulate in tara noastra. Mai mult, la sediul asociatiei de pe strada Litovoi Voda, nr. 30, din Sibiu, functioneaza si Centrul de Informare si Consiliere RTT (CIS Sibiu), prin acest centru fiind sprijiniti pana acum mai mult de 300 de resortisanti. O parte dintre acestia au fost ajutati prin servicii directe de asistenta psihosociala si cursuri de formare profesionala, adaptate nevoilor acestora, proiectul actual continuand asigurarea de informatii, servicii specifice, asistenta, adaptate nevoilor migrantilor.

Cursuri de limba romana pentru straini

Proiectul derulat acum de catre Asociatia Pro Vita urmareste instituirea unui curs de limba romana, care va lua startul cel mai probabil in ianuarie 2013 si care are ca scop sprijinirea resortisantilor din Sibiu care au dificultati in gasirea unui loc de munca, din cauza barierei lingvistice. Totodata, asociatia sibiana are in vedere: asigurarea de servicii de informare si consiliere pentru RTT care sa raspunda nevoilor lor de integrare; asistarea migrantilor pentru accesarea serviciilor medicale in Romania; asistarea migrantilor pentru accesarea sistemului educational in Romania; asigurarea de asistenta si consiliere in vederea accesarii pietei muncii in Romania, inclusiv prin inscrierea acestora la cursuri vocationale; asigurarea de asistenta materiala, servicii medicale, precum si a altor masuri de integrare, pentru categoriile vulnerabile de RTT, imbunatatirea cooperarii cu institutiile centrale si locale cu atributii in gestionarea cerintelor migrantilor; promovarea dialogului si cooperarii inter-institutionale in domeniul integrarii migrantilor prin organizarea de intalniri, seminarii, mese rotunde si dezbateri.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 20 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 16 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter