SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDialog pictural sibian

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Galeria UAP Sibiu a devenit un spatiu al dialogului pictural. Prima expozitie l-a adus pe simeze pe Nicu Stancu, un pictor prolific care ne-a surprins prin registrul scenografic compozitional, amprentat de negru si alb, de intunericul tenebrelor, unde nonculorile au fost strabatute de o retea coloristica complicata, pe alocuri tusata cu texte simbol, care ne-au adus aminte fie de Mortua Est!...fie de Mirabila Samanta.

Stancu renascut din seva propriei filosofii creatoare, ne-a aruncat in sfera dialecticii metafizico-esoterice, cu un registru plastic complex. Ca atare pe Nicu Stancu l-am cataloga ca fiind un pictor unionist al modernismului-liric. Cand ne referim la actuala expozitie apartinand pictoritei Teodora Liscu practic vorbim de spre un alt univers, despre alt curent artistic.

Sibianca, prin peisajele si naturile statice, poate fi catalogata ca fiind un continuator al picturii transilvanene traditionale. Peisajele constituie o adevarata fresca ce pastreaza izul secolelor trecute. Pictorita dovedeste o virtuozitatea debordanta iar tusa penelului sau amprenta spaclului ne aminteste de maestrii picturii germane sibiene din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si in special din prima jumatate secolul al XX-lea.

Teodora Liscu se inscrie printre cei mai buni pictori transilvaneni dispusi sa pastreze o linie traditionala, capabili sa ofere o aura aparte habitatelor medievale. Din seria actualelor picturi am remarcat si coloanele cu flori, adevarate imnuri muzicale si coloristice dedicate naturii.

Pictorita abandoneaza reflectarea pasiva, implicandu-se instinctiv intr-o reprezentare interpretata, in egala masura expresiva si poetica a realitatii. Forma devine un atribut al culorii, o modalitate de existenta, de comunicare si receptare a acesteia. Am mai adauga viziunea decorativ monumentala evidenta in planurile secundare. Expozitia este si o provocare de a descrifra lumea in care evolueaza cu talent, gratie, inteligenta si sensibilitate pictorita. Teodora Liscu si-a construit palmaresul pe acest registru artistic care i-a adus in 1992 Premiul special la Palermo. " Creatia sa, circumscrisa temei florale sau peisagistice releva simbioza armonica a liniei si culorii, in alcatuirea imaginii.

Culoarea la Teodora Liscu este personalizata, vibranta in sensibile expansiuni tonale ce o definesc in peisajul plasticii sibiene", a remarcat la vernisaj dr. Maria Olimpia Tudoran Ciungan, critic de arta, note care au fost in consonata cu interventia presedintelui UAP Sibiu, Ion Tamaian.
de Adrian Popescu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 17 noiembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 iulie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter