SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDin Peru la Sibiu, despre regasirea de sine

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Alonso Cueto, scriitorul peruan premiat cu prestigiosul Premiu Heraldo, s-a aflat ieri, Facultatea de Litere si Arte a Universitatii "Lucian Blaga" pentru a le vorbi studentilor despre scrierile sale si literatura peruana. Alaturi de el au stat Ernesto Pinto Bazurco Rittler, Ambasadorul Republicii la Bucuresti, Rodica Miclea, prorector ULBS, Alexandra Mitrea, decan al Facultatii de Litere si Arte, si universitarii Rodica Grigore si Dragos Varga.

"in Peru, ca si in Romania a existat un sistem totalitar, ca sa nu mai avem parte de asa ceva literatura si diplomatia trebuie sa se uneasca intr-o cauza comuna. Alonso Cueto nu e numai un scriitor, ci si un ambasador, iar mesajul lui este sa descoperim raul si sa-l tratam", a spus Ernesto Pinto Bazurco Rittler. Descoperirea raului a fast facuta de Alonso Cueto prin intermediul romanului "0ra albastra", aparut in acest an, in traducere, la Editura Humanitas. Romanul porneste de la marea istorie, mai precis de la Razboiul Civil din Peru, si vorbeste despre istorii personale si modul in care marile evenimente afecteaza vietile individuale. "Am pornit de la o poveste adevarata, cea a unui ofiter care s-a indragostit de prizoniera lui. Femeia a fugit, iar el nu a uitat-o. Nici eu nu am putut sa uit de aceasta intamplare si asa am decis sa scriu romanul. Urmaresc calatoria pe care fiul ofiterului o face pe urmele acestei femei, iar calatoria este una simbolica, a descoperirii de sine", a spus Alonso Cueto.

Vorbind despre roman, Rodica Grigore a apreciat faptul ca Alonso Cueto se numara printre scriitorii care au capacitatea de a-si pune cititorii pe ganduri, de a ridica intrebari, fara sa ofere toate raspunsurile. in schimb, Dragos Varga a marturisit ca a fost fascinat de pluritatea de puncte de vedere pe care scriitorul le imprima romanului si de constructia curgatoare, ce sta la baza unui roman magnific.

Alonso Cueto s-a afirmat ca scriitor, ziarist, eseist, profesor si teoretician al literaturii. Este membru al Academiei de Limba Peruana si autor a mai multor volume: El tigre blanco - Tigrul alb, Deseo de noche - Dorinta noptii, El vuelo de la ceniza - Zborul cenusii, El otro amor de Diana Abril - Cealalta dragoste a Dianei Abril, Grandes miradas -Priviri adanci, Grandes miradas - Priviri adanci, La hora azul - Ora albastra, El susurro de la mujer ballena - Susurul femeii balena, La venganza del silencio - Razbunarea linistii, Juan Carlos Onetti. El soñador en la penumbra - Juan Carlos Onetti. Visatorul din intuneric, Sueños reales - Visuri reale, Amores de invierno - Iubiri de iarna, Cinco para las nueve y otros cuentos - Noua fara cinci si alte povestiri, Pálido cielo - Cerul palid, Mario Vargas Llosa. La vida en movimiento - Mario Vargas Llosa. Viata in miscare, Los vestidos de una dama -Rochiile unei doamne.
de Teodor BOANTA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 29 octombrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter