SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDinu Patriciu are patru Mic.ro in Sibiu

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Gandit ca o alternativa la marile supermarketuri, lantul de chioscuri Mic.ro, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, a ajuns deja la patru unitati in Sibiu. Magazinele de cartier se afla pe strazile Ludos, Sureanu, Otelarilor si pe bulevardul Victoriei. Acesta este doar inceputul, potrivit proprietarilor lantului Mic.ro, reteaua urmand sa se extinda in ritm alert si in parteneriat cu proprietarii de alte buticuri de cartier. Franciza Mic.ro a fost lansata spre finele anului trecut si este conditionata de depunerea unei garantii de 7.000 de euro, suma care va fi returnata in momentul in care partenerii vor iesi din afacere. Conform `retetei`, fiecare partener ar putea castiga o suma direct proportionala lunar cu vanzarile pe care le realizeaza magazinul sau, intre 10 si 20% din rulaje. 

Conform informatiilor de pe site-ul, propriu, Mic.ro ofera potentialilor asociati conceptul de magazin si promite sa rezolve toate problemele operationale, respectiv, cele legate de marfa, utilitati, chirii, cheltuieli de promovare, marketing sau logistica.

Retailerul Mic.ro a lansat primul magazin in luna aprilie a anului trecut si isi propune sa ajunga la 3.000 de unitati, la nivel national. Acum, numarul unitatilor din cadrul lantului Mic.ro inca nu trece de 100. Compania Mic.

Ro are sediul in Bucuresti, in sectorul 1 si este detinuta de firma Mercadia Holland, inregistrata in Amsterdam, controlata indirect de catre omul de afaceri roman Dinu Patriciu. Scopul lantului de magazine nu este sa faca o concurenta buticurilor de cartier ci sa faca front comun cu acestea pe o piata controlata de lanturile straine de supermarketuri, dupa cum a afirmat in repetate randuri Dan Ionescu, CEO al companiei Mercadia.

Mic.ro nu este singurul care apeleaza la sistemul micilor magazine de cartier pentru a razbate pe piata alimentara din Romania. O reteta similara este aplica de ceva vreme de catre proprietarii norvegieni ai retelei R-Kiosk. Acestia au dezovltat si deschis deja 30 de unitati in Romania, unde au 150 de angajati.

Micii antrepenori, la mare ananghie

Magazinele mici de cartier se aflau la mare ananghie in perioada aceasta, in urma cu un an, potrivit unui studiu al companiei MEMRB. Astfel buticurile, majoritatea detinute de antreprenori locali, au pierdut in primele patru luni ale anului trecut peste un sfert din volumele de vanzari din perioada similara a lui 2009, pe o piata care s-a contractat cu circa 16% in acelasi interval, conform studiului amintit. In tabara lanturilor mari de magazine, scaderile in termeni comparabili (fara expansiune) au fost de circa doua ori mai mici, potrivit datelor MEMRB, ceea ce arata ca retailerii straini si-au majorat cota de piata in detrimentul micilor magazine.
de Laurentiu PARNICA


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 21 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter