SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDirectorul Hanban, Doctor Honoris Causa al ULBS: "Sunt onorata sa vin in acest oras si sa devin membru al Universitatii voastre"

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Evenimentul a debutat la ora 15, in prezenta lui Ioan Bondrea, rectorul ULBS, a lui Constantin Oprean, presedintele Senatului ULBS, a lui Song Shaofeng, directorul Institutului Confucius Sibiu, a reprezentantilor autoritatilor centrale si locale, a membrilor Senatului si a studentilor. "Laudatio" a fost citit de Nicoleta Burdusel, care a prezentat, pe scurt, viata si activitatea de pana acum a Excelentei Sale. "ES doamna Xu Lin este o personalitate recunoscuta la nivel international, cu contributii remarcabile in domeniul educational si in promovarea studiilor de sinologie la nivel mondial printr-o buna cunoastere a limbii si culturii chineze, precum si un promotor activ al dezvoltarii si cresterii prestigiului Institutului Confucius din cadrul ULBS. Astfel, putem spune ca succesul ei a transgresat granitele nationale, devenind global, iar doamna un cetatean al intregii lumi", a apreciat Nicoleta Burdusel.

In ceea ce priveste contributiile pe care le-a avut in dezvoltarea ULBS, ele se axeaza in principal pe evoluia Institutului Confucius din Sibiu. De asemenea, s-au adus in discutie si performantele in activitatea stiintifica si manageriala, dar si prestigiul profesional. Printre premiile primite se numara Premiul pentru Diseminarea Culturii Chineze in Lume, (2013), distinctii acordate de Ministerul Educatiei din China, Guvernul Regal din Cambodgia, Guvernul Republicii Franceze, alte institutii din Statele Unite ale Americii, dar si o serie de titluri DHC acordate de mari universitati ale lumii, cum sunt cele din Bulgaria, Thailanda, Chile, SUA, Marea Britanie si Romania.Planuri de viitor

Dupa prezentarea Nicoletei Burdusel, Xu Lin a tinut sa rememoreze in fata celor prezenti primele sale legaturi cu Romania si Sibiul, multumind si pentru recunoasterea primita acum. "Gratie prietenilor mei din Sibiu, sunt onorata sa vin in acest oras si sa devin membru al Universitatii voastre", a spus aceasta. Totodata, directorul Hanban a anuntat ca anul viitor, la Institutul Confucius din Sibiu, se va organiza o conferinta cu 200 de participanti, jumatate romani, jumatate chinezi, care sa puna la cale dezvoltarea economica de ambele parti. La randul sau, Ioan Bondrea, rectorul ULBS, a amintit despre noi programe de licenta, printre care se numara si Medicina Traditionala Chinezeasca, in cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 24 octombrie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 26 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter