SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDirectorul Sibex, disparut fara urma cu banii clientilor

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Daniel Daianu a confirmat ca a avut incredere in Sima si nu intelege ce s-a intamplat. "Sunt stupefiat de disparitia lui Sima. Am crezut in buna credinta a unor oameni dintre care unul a ajuns presedintele Sibex. Am conturi deschise la cele doua societati WBS Romania si la WBS Holding pentru ca mi s-a spus ca doar asa se putea tranzactiona pe pietele externe. Am investit pentru ca mi s-a spus ca sunt castiguri mici, dar sigure. Ştiam ca nu lucreaza in marja, ca riscurile sunt mici. Extrasurile de cont primite de la firma de brokeraj arata ca am contul pe profit nu pe pierdere, dar acum ma intreb daca acest informatii sunt sau nu adevarate. Politia si autoritatile competente trebuie sa investigheze ce s-a intamplat cu banii clientilor, daca au avut loc tranzactii neautorizate cu banii clientilor ", a declarat Daniel Daianu pentru ZF.

Cine este Cristi an Sima?

Cristian Sima a ajuns presedinte - director general al Bursei Monetar - Financiare si de Marfuri Sibiu in 2011, dupa ce, dupa cum spune cel care era in functie atunci, Teodor Ancuta, SIF-urile au votat pentru Sima. "Sima a ajuns in Consiliul de Administratie de la Sibiu dupa ce a fost dat afara din Consiliul de Administratie de la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce s-a descoperit ca a fost informator al Securitatii. A venit la Sibiu si in decembrie 2011 a reusit sa faca o solicitare de schimbare a mea din functie. Atunci a fost primul puci, care nu i-a reusit si in lunile urmatoare, la inceputul anului 2011, in lunile ianuarie, februarie, martie a incercat in tot felul sa ma convinga sa ii cedez functia de presedinte - director general de la Sibiu, oferindu-mi un milion de euro, dintre care 800.000 de euro pe casa (n. red. casa de pe strada M. Kogalniceanu, unde a functionat, in trecut, Bursa) si 200.000 de euro pe actiuni si sa imi dea o indemnizatie de presedinte onorific de 2.000 de euro pe luna. Bineinteles ca eu nu am fost de acord. Bursa de la Sibiu a fost creatia mea, a fost copilul meu si am muncit acolo 17 ani de zile. Nu puteam face aceasta tradare. Eu am ramas cu actiunile. Nu le-am vandut atunci. Nici nu imi pare rau, pentru ca daca eu atunci as fi tradat, astazi as fi fost cel care ar fi trebuit sa raspunda de ceea ce face domnul Sima ", a declarat Teodor Ancuta, fost presedinte Sibex.

Ancuta crede ca Sima a pierdut banii la Bursa si acum ii e teama sa se intoarca. Nu crede cu tarie ca a fugit pur si simplu cu banii, dar nici nu exclude aceasta varianta "Poate a fugit cu banii, poate a si pierdut banii celor pentru care a tranzactionat. Poate cei care si-au dat banii sa ii administreze el, il cauta dupa ce poate le-a pierdut banii. Eu mai putin cred ca a plecat cu banii. Mai mult cred ca i-a pierdut la Bursa si ii e teama sa se intoarca. Eu am auzit de milioane de euro, dar nu stiu concret nimic. Cei pagubiti poate se vor constitui parte civila ", a mai spus Ancuta.

Investigatie la WBS Romania

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inceput ieri o investigatie la sediul societatii de brokeraj WBS Romania dupa ce au aparut suspiciuni ca fostul actionar Cristian Sima ar fi fugit cu banii firmei WBS Holding. "CNVM a inceput astazi, 11 octombrie 2012, o investigatie la sediul societatii de servicii de investitii financiare (SSIF) WBS Rom]nia, pentru a verifica modul de operare al societatii in relatia cu clientii, precum si integritatea conturilor acestora. in acest context, autoritatea pietei de capital recomanda clientilor societatii de servicii de investitii WBS Romania care se considera prejudiciati sa depuna reclamatii la sediul CNVM. Mentionam, totodata, faptul ca WBS Holding nu este o entitate aflata sub autoritatea CNVM, nefiind autorizata de aceasta sa desfasoare activitati pe piata de capital din Romania ", se arata intr-un comunicat transmis de CNVM.

Surse din piata de capital au declarat ca tranzactiile pe pietele externe au fost operate prin WBS Holding, firma detinuta de Sima si inregistrata in Insulele Virgine Britanice. O alta ipoteza vehiculata este ca Sima ar fi pierdut banii mai multor clienti in urma acestor tranzactii cu grad ridicat de risc.

Imaginea Sibex, afectata

Noul director al Sibex, Ovidiu Petru, a declarat, ieri, ca el crede in nevinovatia lui Cristian Sima. Acesta a afirmat ca informatiile care au aparut in presa despre Sima sunt deocamdata "pure speculatii ". "Eu cred in nevinovatia lui Sima. Deocamdata nu este nicio stire verificata, sunt pure speculatii in presa si nu au absolut nicio legatura cu bursa de la Sibiu. Dansul pur si simplu nu a fost prezent si Consiliul a decis sa il schimbe ", a spus Ovidiu Petru.

intrebat de ce a fost demis Sima, Petru a afirmat ca pentru "indisponibilitate temporara ". "Noi avem o activitate zilnica si ea trebuie coordonata, exista foarte multe decizii care trebuie luate de directorul general si pentru ca nu a fost in aceasta perioada, s-a decis inlocuirea sa. Eu o sa preiau aceste atributii pana la sfarsitul exercitiului financiar si vedem pe parcurs ce o sa mai apara. Bineinteles ca ne afecteaza aceasta situatie. Toata piata de capital e afectata de orice stire. Imaginea noastra este afectata extrem de puternic ", a adaugat Petru.

SIF-urile l-au facut pe Sima presedinte

Potrivit fostului presedinte - director general, Teodor Ancuta, SIF-urile au fost cele care au votat si au schimbat balanta pentru domnul Sima atunci cand el a ajuns sa ocupe aceste functii. "El s-a laudat ca a dat bani multi pentru asta. Normal, ca altfel nu avea voturi si nu reusea sa ma schimbe din functie pentru ca nu erau motive. Chiar si in anul 2010, cand am lansat Piata Spot si am avut multe cheltuieli cu Depozitarul, Bursa de la Sibiu a avut profit peste 200.000 de lei. Anul trecut a reusit sa dea vreo 600.000 de lei pierdere. Asta de la profit, pentru ca in primul trimestru al anului 2011 eu am lasat profit. in 29 aprilie m-au schimbat. Au inceput sa cheltuiasca bani, sa angajeze personal si au reusit sa aduca Bursa pe pierderi. Ceea ce a fost cel mai grav lucru a fost scaderea pretului actiunilor de la 1,70 lei cat era in aprilie - mai 2011, au ajuns la sub un leu, deci o scadere de 70 - 80 la suta in nici un an, pretul actiunilor fiind dat de rezultatul economic al societatii. 

Bursa din Sibiu era una dintre bursele Europei si singura bursa din afara capitalei. Era un concurent mare pentru Bucuresti. Atata timp cat actualul Consiliu de Administratie a dus Bursa din Sibiu la parametrii de acum sapte ani, nu vad cu ochi buni viitorul.
de Laura Buciu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 12 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter