SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Discovery Box" pentru gradinitele din Sibiu

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Copiii care merg la gradinitele din Sibiu vor invata lucruri interesante despre mediul inconjurator, fenomene fizice, chimie sau chiar biologie, prin joc, cu ajutorul unor truse numite Discovery Box si oferite de Fundatia Siemens Stiftung.

Toate cele 38 de gradinite din Sibiu primesc cate o trusa de experimente educationale, care contine materiale si instructiuni pentru desfasurarea experimentelor introductive prin joc in domeniul stiintelor naturale, iar prima astfel de trusa a fost donata ieri Gradinitei nr. 42 din Sibiu.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a spus ca initiativa Fundatiei Siemens este una importanta si notabila. El a explicat ca in Sibiu exista dascali si educatori bine pregatiti, Primaria si Ministerul Educatiei au reusit sa reabiliteze un numar mare de cladiri, insa dotarea pentru experimente didactice nu este rezolvata, iar aici vine oferta Siemens sa completeze un capitol care a fost neglijat.

"Faptul ca Fundatia Siemens doreste sa lanseze aceasta oferta la Sibiu se datoreaza si faptului ca economic avem mai multe filiale ale concernului Siemens, calitatii invatamantului scolar si prescolar, dar si faimei Sibiului", a spus Klaus Iohannis.

Ştiinta prin joc


in total, este vorba despre 100 de truse cu experimente care vor ajunge nu doar la Sibiu, ci si la Bucuresti.

" Prin acesta donatie in Sibiu, dorim sa ne intarim angajamentul global pentru educatia in domeniul stiintelor. Instruirea generatiei viitoare de oameni de stiinta si tehnicieni inca de la o varsta frageda este fundamentala pentru viitorul Romaniei, mai ales daca luam in considerare lipsa actuala a talentelor tinere in domeniul tehnologiei", a spus Ulrike Wahl, director executiv al Siemens Stiftung.

Ulrike Wahl a explicat ca aceste truse sunt cuprinse intr-un proiect mai larg, care include 30 de tari din lume, din Europa, Africa sau Stalele Unite ale Americii, iar copii pot si ei sa propuna experimente si in acest fel sa se creeze o punte de legatura.

"Proiectul demarat de Fundatia Siemens Stiftung promoveaza schimbarea de ordin curicular din domeniul educatiei prescolare, fiind binevenit datorita materialelor educationale deosebit de interesante utilizate pentru stimularea curiozitatii prescolarilor, dezvoltarea orizontului cognitiv si formarea abilitatilor practice, precum si datorita faptului ca, in domeniul stiintelor nu au fost exploatate toate oportunitatile care pot incuraja copilul sa experimenteze si sa descopere ", a spus Constantin Gorun, inspector general in cadrul Inspectoratului Şcolar Sibiu.

La evenimenutul de ieri a participat si viceprimarul Astrid Fodor, iar la final copiii au primit aceasta trusa si au inceput experimentele (in imagine).


500 de truse in Europa


" Compania regionala a Siemens in Romania este Mandra sa sustina un astfel de proiect educational. Suntem bucurosi ca Romania a fost inclusa in planurile Siemens Stiftung de a promova educatia si stiinta in cadrul regiunii Europei Centrale si de Est. in Sibiu, sunt aproape 1.000 de angajati, ai caror copii au access, incepand de azi, la acesta alternativa educationala in toate gradinite din Sibiu ", a declarat Aurel Baloi, directorul Simea Sibiu.

La nivelul Europei de Sud Est, Siemens Stiftung doneaza 500 de truse Discovery Box pentru gradinite. Pe langa cele 100 de truse care ajung la Sibiu si Bucuresti, Fundatia Concordia din Romania a primit deja 50 de truse pentru copii pe care ii are in grija, iar astfel de truse au ajuns in Slovenia si Ungaria si vor fi donate si in Bulgaria si Croatia.

Trusele permit realizarea a 22 de experiemente stiintifice in domeniile energiei, electricitatii, mediului inconjurator si sanatatii si contin, de exemplu, becuri, motoare electrice, baterii, termometre, diagrame ale corpului uman sau cupe cu gauri pentru reconstructia in miniatura a instalatiilor de tratare a apei.

Pe langa informatiile pe care copiii prescolari le primesc despre stiintele naturale, cu ajutorul acestor cutii, grupand diferite materiale, desfasurand experiemente si descriindu-le, copiilor le sunt dezvoltate si capacitatile motrice, abilitatile lingvistice si aptitudinile intelectuale

Discovery Box a fost creata de catre Science-Lab, Germania, un pionier in educatia stiintifica a copiilor mici.

Siemens Stiftung a fost infiintata in septembrie 2008 ca fundatie caritabila, cu sediul in Munchen si finantata de catre Siemens AG cu un capital de infiintare de 390 milioane euro si isi desfasoara activitatile in domeniile responsabilitatii sociale, educatiei, tehnologiei, artei si culturii.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 22 septembrie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter