SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDisparuti fara urma, Urmariti General

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

in Romania, dispar in fiecare an, in medie, 3.000 de copii. 97% dintre ei sunt gasiti, cea mai mare parte in primele trei saptamani. Restul de 3% sunt copii despre care, de cele mai multe ori nu s-a mai aflat nimic niciodata. Pentru Iulia Cristina Ionescu, olimpica de la Liceul "Sfantul Sava " s-a infiintat o celula de criza. Pentru alti aproape 25 de copii, politia face cercetari de ani de zile, dar rezultatele se lasa asteptate. Trei dintre copiii disparuti ai Romaniei sunt din Sibiu. Familiile lor vad cum trece an dupa an fara sa stie ce le face copilul. Au trecut ani fara ca parintii sa le vada zambetul, fara sa le fi alinat durerea sau fara sa poata sa le ofere un cadou. De ani de zile, ei nu mai exista decat in dosarele Politiei, la "Urmariti General ".

Claudia, disparuta de 17 ani

Claudia Irimie avea 14 ani cand a disparut. Se intampla in urma cu 17 ani, insa cercetarile nu au dat de urma acestui copil, care a disparut de la ┼×coala Speciala din Turnu Rosu. Sesizarea disparitiei a fost facuta dupa 7 ani, la IPJ Constanta. "Irimie Claudia, nascuta la data de 19 septembrie 1983, domiciliata in municipiul Mangalia, judetul Constanta, a disparut in cursul anului 1997 de pe raza comunei Turnu Rosu, judetul Sibiu. Sesizarea de disparitie a fost facuta de catre mama acesteia, in anul 2004 ", spune Anca Bloanca, purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu. 

Pentru a inlesni cautarea, politistii din Sibiu au incercat o imbatranire digitala a fetei, dat fiind faptul ca fizionomia s-a schimbat, ea fiind acum o tanara femeie in varsta de 30 de ani. Avea, la data disparitiei, 1,60 metri, par castaniu deschis, cu fir drept, ochi caprui, cu fata ovala, ten alb, barbie mijlocie - rotunda si constitutie atletica.

Dupa 17 ani de la disparitie si 10 ani de cautari, nimic nu pare a indica locul unde se afla Claudia Irimie.

Disparut fara urma 

Csaba Burcsa avea doar un an si 7 luni cand a disparut. Csaba venise cu familia din Bazna, in vizita la rude, in satul Mohu, comuna ┼×elimbar. Lasat nesupravegheat in curtea casei, dupa 20 de minute, Csaba nu a mai putut fi gasit. Exista suspiciunea ca micul Csaba ar fi cazut in raul Cibin, care trece prin spatele curtii.

Despre Csaba Burcsa se stie ca la data disparitiei avea cam 60 de centimetri, 15 kilograme, ten deschis, par blond ondulat, ochi albastri, fata rotunda si era grasut. Nimic mai mult nu s-a putut afla. Familia inca mai spera ca le va fi gasit copilul despre care nu mai stiu nimic de 10 ani. Csaba a disparut in data de 16 aprilie 2004.

Tereza ar fi implinit 16 ani

Tereza Gabor, daca traieste, ar implini 16 ani in 25 iulie. A disparut de la domiciliu in cursul anului 2001, cand avea 3 ani, din satul Bungard, comuna ┼×elimbar. Sesizarea privind disparitia a fost refacuta de parinti in 13 ianuarie 2014. Nimeni nu poate sti unde este Tereza, acum adolescenta. 

30 de ani de cautari

Sesizarea de disparitie a unui copil se poate face prin plangere, denunt sau din oficiu. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Sibiu, Anca Bloanca, sesizarea privind disparitia unui copil poate fi facuta prin apelul de urgenta 112, sesizare directa la sediul unitatii de politie, sesizarea verbala a unei patrule de politie din teren, in format electronic prin e-mail, pe site-ul Politiei Romane, prin intermediul mass-mediei, informare primita de la alte structuri/organizatii. "Sesizarea disparitiei unui minor poate fi facuta de parinte/tutore, ruda, vecin sau orice alta persoana, care a luat cunostinta de disparitia copilului si poate fi facuta de indata, nefiind prevazuta o limita de timp pentru sesizare. Activitatile de cautare a unui minor se desfasoara pana la gasirea acestuia sau pe o perioada de 30 de ani, dupa care se claseaza cazul ", spune Anca Bloanca, purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu.

Cand pleaca, de ce pleaca?

Practica politieneasca arata ca motivele principale pentru care copiii pleaca de acasa sunt neintelegerile cu parintii sau lipsa suportului lor, dar si faptul ca raman chiar si pentru scurt timp nesupravegheati, cum a fost si cazul lui Csaba. Politistii sibieni spun ca in judetul nostru nu au fost inregistrate cazuri in care copiii sa fie victime ale infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal.

Conform statisticilor Centrului Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, 15% dintre copiii disparuti sunt gasiti in mai putin de 48 de ore, 26% dintre ei sunt gasiti in mai putin de o saptamana, iar 13% sunt gasiti in mai putin de 2-3 saptamani. 3% dintre copiii disparuti nu sunt gasiti niciodata.

Copiii cu varste intre 12-15 ani reprezinta cea mai mare parte dintre cei disparuti, 56%. Urmeaza categoria de varsta 16-17 ani, cu 27%.

Dupa cauzele disparitiei, 38% dintre copii dispar pentru vagabondaj, 17% pentru o relatie de concubinaj, 13% din cauza unor neintelegeri, iar 5% pleaca pentru a munci sezonier.
de Laura Buciu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 10 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter