SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"District" Seica Mare

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

La 30 de km de Sibiu, se afla comuna Şeica Mare cu satele sale apartinatoare: Boarta, Buia, Petis, Mighindoala, Ştenea si Calvaser, ce a dainuit si a evoluat de mai bine de sapte secole.in tot acest timp, de la recunoasterea acesteia ca si comunitate si pana acum, zona a capatat o identitate aparte datorita numeroaselor biserici fortificate, a castelelor ascunse intre versanti si a polivalentei religilor ce s-au perindat pe aici, greco-catolica, evanghelica si ortodoxa. De altfel, zona se lauda cu un potential turistic urias datorita diversitatii faunei, echilibrului redat de magia locurilor "must see " cum ar fi castelul lui Mihai Viteazu de la Buia care a fost "recucerit", pentru ultima data de natura, Castelul Tobias de la Boarta, Muzeul de matematica Bolyai si stilul arhitectonic al locului, dat fiind ca in zona si-au facut un rost, timp de mai multe secole, romani, maghiari si sasi. Viata in aceasta comunitate este prinsa intre cele doua lumi, una pe care doar batranii o poarta-n suflet si isi amintesc de ea de fiecare data cand conservatorismul si traditia trebuie laudate. A doua lume isi intinde aripile peste tineri si sperantele lor pentru o viata moderna, astfel are loc un conflict mut intre trecut si viitor, o viata inovatoare dar cu traditii niciodata uitate.

Comuna este condusa de Nicolae Şusa, care dupa doi ani de activitate administrativa a reusit sa stabileasca legaturi cu fundatii din Franta si Marea Britanie, cu ajutorul carora s-au demarat proiecte de infrastructura, racordarea la utilitati si unele programe ce vizeaza restaurarea cladirilor cu importanta istorica. De altfel, pe baza HG 322 administratia locala urmareste sa atraga aproximativ 3 milioane euro pentru diferite proiecte printre care si un studiu de fezabilitate a energiei eoliene, dezvoltarea unei infrastructuri decente, avand in vedere ca multe din drumurile comunale din zona sunt neasfaltate.

Tot in ultimii doi ani, administratia din Şeica Mare a atras 4 investitori straini care doresc sa se implice in dezvoltarea comunei prin crearea de locuri de munca (aprox. 200 locuri). "Suntem nerabdatori sa aducem cat mai multi investitori pentru comuna noastra ", afirma primarul comunei.

Cu ajutorul Fundatiei Chard din Marea Britanie si Casa Franceza, in localitate exista o scoala de vara, un program care ii ajuta pe tinerii elevi din imprejurimi sa-si dezvolte noi aptitudini si sa vorbeasca limbi straine: engleza, germana si franceza. Manufacturarea produselor de artizanat, cu specific traditional romanesc, dar si alte activitati culturale, sunt o prioritate. in acest program s-au inscris mai mult de o suta de copii insa doar jumatate au putut fi admisi, autoritatiile afirmand ca nu se asteptau la un asemenea succes si promit ca pe viitor sa dezvolte un program mai amplu, care sa permita si copiilor din alte localitati sa aplice pentru un loc. Primarul se poate lauda astfel, cu cei mai seriosi elevi si cei mai competitivi profesori declarand ca scoala din Şeica Mare e printre cele mai bune din judet.

De asemenea, Nicolae Şusa a mentionat ca intentioneaza sa creeze un centru pentru tineret. Un loc in care tinerii din zona sa-si petreaca timpul jucand biliard , table sau sah. Astfel, sustine dansul, copiii vor putea sa petreaca timpul si cand conditiile de afara nu sunt prea prielnice.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 22 iulie 2010


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter