SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDoar 13 unitati pot vinde articole pirotehnice

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Recent, conducerea ITM Sibiu a organizat o conferinta de presa in care a tinut sa informeze sibienii cu privire la riscurile folosirii neautorizate a materialelor pirotehnice sau a achizitionarii unor astfel de materiale din locatii neautorizate.

Conform prevederilor Legii nr. 126 din 2005, actualizata, privind regimul materiilor explozive, pentru prevenirea evenimentelor nedorite, a accidentarilor si a incendiilor, este permisa comercializarea catre persoanele fizice doar a articolelor pirotehnice de divertisment care prezinta un risc si un nivel de zgomot foarte scazut si neglijabil. Acestea pot fi utilizate si in spatii restranse, cum ar fi si interioarele cladirilor. Inspectorii de munca din cadrul ITM Sibiu, impreuna cu reprezentantii IPJ Sibiu vor intensifica in aceste zile actiunile de control si de verificare a modului in care se efectueaza depozitarea-pastrarea, transportul, comercializarea si folosirea-utilizarea articolelor pirotehnice de divertisment, in vederea respectarii prevederilor legale in vigoare si a prevenirii evenimentelor cu urmari nedorite. Verificarile vizeaza aspectele legate de caracteristicile tehnice specifice ale produselor, cele referitoare la securitatea cetateanului care foloseste aceste obiecte sau participa la evenimentele in cadrul carora sunt organizate focuri de artificii. De asemenea, este verificata existenta instructiunilor de utilizare-folosire, a termenelor de valabilitate si etichetarea articolelor pirotehnice de distractie.

ITM Sibiu solicita ca distribuitorul acestor articole pirotehnice sa actioneze in conformitate cu legislatia aplicabila Uniunii Europene, respectiv sa verifice daca produsele poarta marcajele de conformitate impuse de normele europene si sunt insotite de instructiunile de utilizare traduse in limba romana.RestrictiiDin motive de ordine, securitate, siguranta publica si pentru protectia mediului este interzisa utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4 (functie de gramajul materiei pirotehnice), a articolelor pirotehnice de scena si cele din categoria P2 - articole cu nivel de risc scazut, mediu si mare.(ex: pocnitorile, obiectele zburatoare si artificiile). Articolele pirotehnice care prezinta un risc si un nivel de zgomot foarte scazut si neglijabil, pot fi comercializate doar in spatiile special amenajate pentru acest scop, spatii care au primit avizul tehnic legal favorabil si sunt autorizate de catre Inspectoratul Teritorial de Munca.

Obiectele pirotehnice de divertisment destinate folosirii in exterior, pot fi utilizate numai de catre pirotehnicieni autorizati, in spatiile pentru care s-a primit aviz de la Inspectoratul Judetean de Politie Sibiu.

"Comercializarea si utilizarea articolelor pirotehnice - declara Inspectorul Şef, Szombatfalvi-Török Francisc - este permisa pe tot parcursul anului, cu respectarea prevederilor legale in vigoare prezentate. Persoanele fizice (neautorizate) nu au dreptul sa detina, sa transporte, sa comercializeze articole pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3, 4 si T 2 sau sa organizeze jocuri de artificii. in prezent, in judetul Sibiu sunt autorizate pentru comercializarea articolelor pirotehnice de divertisment, 13 unitati comerciale. Acestea sunt: SC METRO CASH & CARRY ROMANIA; SC KAUFLAND ROMANIA SCS PL. SIBIU ŞI MEDIAŞ; SC REAL HYPERMARKET ROMANIA SRL; SC CARREFOUR ROMANIA SA; SC ARTIROM SRL; SC NICO & MIHAI SRL; SC MINI MAX GRUP SRL; IF POPA CRISTINA "ANDI " AVRIG; SC MANDY COM SRL OCNA SIBIULUI; SC RODEN SORIN SRL; SC FUEGO SRL; SC AL DENIS SRL si SC PAUL & MIHAI CONSTRUCŢII SRL.

Nerespectarea prevederilor legale in ceea ce priveste comercializarea articolelor pirotehnice de distractie constituie infractiune si atrage dupa sine raspunderea penala a celui in cauza.
de Ioan Vidrighin


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 04 decembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter