SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDoar trei zile pana la debutul Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Vineri debuteaza cea de-a XVII-a editie a Festivalului International de Teatru. Ceremonia de deschidere a festivalului va avea loc in Piata Mare, de la ora 22:00 si va fi urmata de un concert al trupei Holograf. Pana atunci sunt programate nu mai putin de cinci spectacole de strada pe Bulevardul Nicolae Balcescu si in Piata Mare. Este vorba despre doua reprezentatii ale spectacolului " Nebunaticii muntilor / Les crakes montagnards` al companiei Les Crakés din Franta, de la ora 16:00, doua reprezentatii ale spectacolului " Jongleria strazii / Goronwy thom street show` al Goronwy Thom din Marea Britanie, cu nincepere de la ora 17:00 si de la ora 21:00 spectacolul " Carnaval / Carnival collective` al companiei Carnival Collective tot din Marea Britanie. Pentru publicul sibian obisnuit, una din atractiile serii o va reprezenta spectacolul " Dansul noptii / Mobilissimo` al Transe Express din Franta, una din atractiile festivalului din acest an. 

Pe parcursul editiei din acest an Festivalul International de Tea tru de la Sibiu va gazdui spectacole ale unora dintre cei mai importanti si apreciati regizori de teatru de pe scena internationala, oferind publicului din Romania sansa de a vedea productii de exceptie. Odin Teatret (Danemarca) prezinta la Sibiu, in cadrul unui eveniment special, doua spectacole ce poarta semnatura reputatului regizor italian Eugenio Barba: `Inchisoarea de oase` si `Oda progresului`. Schauspielhaus Zürich (Elvetia) impreuna cu Teatro Garibaldi di Palermo (Italia) si Bart Production s.à.r.l. prezinta cel mai nou spectacol al unuia dintre monstrii sacri ai teatrului contemporan: Peter Brook. `Intrebari" este o meditatie asupra teatrului, care incearca sa-i gasesca acestuia radacinile si ratiunile existentei prilejuind, in acelasi timp, publicului intalnirea cu o mare actrita: Miriam Goldschmidt de la Burgtheater (Viena, Austria). Deutsches Theater Berlin (Germania) aduce la Sibiu povestea lui Popriscin intr-un spectacol dupa una dintre cele mai cunoscute nuvele ale lui Gogol: `Insemnarile unui nebun`, regia Hanna Rudolph, cu actorul Samuel Finzi. In premiera absoluta, Transversal Theater Company (Statele Unite / Olanda) vine cu o provocare la adresa codurilor cavaleresti ale regelui Arthur si ale Cavalerilor Mesei Rotunde in spectacolul `Cavalerul Verde`.

Levan Tsuladze revine la Sibiu cu Basement Theatre (Georgia) pentru a prezenta publicului de aici `Faust` de Johann Wolfgang von Goethe, intr-o formula ce se remarca prin originalitate. Una dintre cele mai apreciate companii japoneze de teatru experimental, Yamanote Jijosha, revine la Sibiu in 2010 pentru a prezenta propria versiune a textului clasic `Oedip rege` de Sofocle, folosind tehnica de interpretare numita Yojo-han. Un alt eveniment special il reprezinta prezenta la Sibiu a Quanzhou Marionette Troupe (China), trupa a carei papusari folosesc o tehnica traditionala veche de peste 2 000 de ani si manuiesc marionete cu pana la 36 de sfori.

Programul acestei editii a Festivalului International De Teatru De La Sibiu va cuprinde, pentru prima data in istoria unui festival din Romania, o sectiune de patrimoniu in care au fost incluse cele mai reprezentative spectacole ale Teatrului National `Radu Stanca` Sibiu, de la megaproductiile `Metamorfoze` dupa Ovidiu si `Faust` dupa Goethe, regizate de Silviu Purcarete, `Electra` dupa Sofocle si Euripide, in regia lui Mihai Maniutiu, si `Un tramvai numit Popescu`, regia Gavriil Pinte, pana la cele mai noi proiecte, cum ar fi `Breaking the Waves sau Viata binecuvantata a lui Bess` dupa Lars von Trier, regia Radu-Alexandru Nica, `Turandot` dupa Carlo Gozzi, regia Andriy Zholdak, `Berlin Alexanderplatz` dupa Alfred Döblin, in regia lui Dragos Galgotiu, sau `Ghidul copilariei retrocedate`, regia Gavriil Pinte, cel din urma fiind prezentat in premiera chiar in cadrul festivalului.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 24 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter