SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDocumentar despre Festivalul de Teatru de la Sibiu, duminica pe TVR

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »


Realizatoarea Sanda Visan va invita sa urmariti duminica, 27 ianuarie, de la ora 13:00, la TVR 2, partea a doua a documentarului dedicat editiei de anul trecut a Festivalului International de Teatru de la Sibiu. " Culorile unui festival` poate fi urmarit simultan si pe portalul video al Televiziunii Romane - www.tvrplus.ro.

A doua parte a documentarului cuprinde selectiuni din spectacolul de teatru " Rugile copilariei. Triptic.` (" Gospels of Childhood. The Triptych`), in regia lui Jaroslaw Fret, care a prins contur pe parcursul calatoriilor facute de membrii trupei din Polonia in diferite tari, printre care Georgia, Sardinia, Grecia si Ucraina. Astfel, productia are puternice influente muzicale vechi din spatiile culturale vizitate si cercetate de acestia de-a lungul anilor.

Tot duminica, telespectatorii vor putea urmari evolutia reprezentantelor Israelului si Belgiei la acest festival. Compania de dans Vertigo din Israel a prezentat doua coregrafii semnate de Noa Wertheim - " Lumina intelepciunii` (" Mana`), o calatorie simbolica in cele doua lumi - a luminii si a intunericului, si " Momentul Zero` (" Null`), o explorare a timpului si a spatiului prin intermediul dansului.

Nu lipsesc din emisiune trupa belgiana Needcompany, care a adus pe scena festivalului spectacolul " Casa Cerbilor` (" The deer house` - in regia lui Jan Lauwers), ca si filmul realizat de trupa in doar doua luni de vacanta si remarcat la Festivalul de Film de la Venetia. In 2012 Sibiul s-a mai bucurat de prezenta in scena a celui considerat a fi cel mai mare regizor german, dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial - Peter Stein, ca voce narativa in spectacolul " Faust Fantasia`.

Documentarul cuprinde si o radiografie a spectacolului " Calatoriile lui Gulliver` (in regia lui Silviu Purcarete), o productie a Teatrului National " Radu Stanca` din Sibiu. Silviu Purcarete a fost distins cu premiul " Herald Angel` la Edinburgh pentru montarea acestui spectacol, care aduce in scena o perspectiva cu totul originala asupra romanului scris de Jonathan Swift. Telespectatorii vor afla si care este viziunea compozitorului irlandez Shaun Davey (cel care semneaza muzica acestui spectacol) asupra montarii productiei " Calatoriile lui Gulliver` si cum a decurs colaborarea cu regizorul Silviu Purcarete pentru acest spectacol.

" Culorile unui festival` face o incursiune in culisele festivalului si readuce pentru telespectatori fragmente din spectacolele care au fost puse in scena in cadrul editiei cu numarul XIX a festivalului. Evenimentul s-a dovedit a fi, din nou, un maraton cultural atat pentru cei 2500 de artisti prezenti anul trecut la Sibiu, cat si pentru iubitorii teatrului de calitate, sub toate formele lui de reprezentare. Arta stradala, conferinte de presa, lansari de carte, expozitii de fotografie, muzica si dans - diversitatea genurilor fiind propunerea organizatorilor pentru editia de anul trecut a festivalului.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 28 ianuarie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter