SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDoi elevi, eliminati de la simularea Bacalaureatului

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

in aceasta saptamana, elevii din clasele a XI-a si a XII-a fac dovada cunostintelor acumulate in anii de liceu. Se intampla in cadrul simularii examenului de Bacalaureat, simulare ce marcheaza trei premiere in plan national: elevii de clasa a XI-a sustin simularea alaturi de colegii lor din ani terminali, toti elevii dau testele in acelasi timp, elevii din toate judetele primesc aceleasi subiecte spre rezolvare.

 Eliminati si absenti

Simularea examenului de Bacalaureat a inceput ieri, in plan national, cu proba de Limba si literatura romana. in judetul Sibiu, debutul nu a fost lipsit de incidente, doi elevi fiind eliminati pentru ca au incercat sa copieze. "Unul dintre elevii eliminati provine de la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", clasa a XII-a, filiera vocationala - Teatru, iar celalalt de la Colegiul Agricol "D. P. Barcianu", clasa a XI-a. Conform metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat, cei doi elevi eliminati si-au pierdut dreptul de a participa la urmatoarele probe scrise din cadrul simularii de Bacalaureat", spune Livia Cretulescu, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Şcolar Judetean Sibiu.

La simularea desfasurata in liceele din judetul Sibiu au participat 5.140 elevi din clasele a XI-a si a XII-a, numarul absentilor ridicandu-se la cateva sute.

Rebreanu, Alecsandri, Musatescu...

Elevii au primit subiecte diferite ieri, in functie de anul de studiu si de profilul urmat. Subiectele au urmarit insa acelasi schelet: primul subiect- rezolvarea de cerinte care vizau cunostintele de vocabular si teorie literara, precum si capacitatea elevilor de a comenta un text literar, pe baza unui text la prima vedere; al doilea subiect -redactarea unui eseu pe diferite teme; al treilea subiect -realizarea unui eseu pornind de la operele literare studiate. in acest context, elevii de clasa a XII-a de la profilul real-tehnologic au avut de rezolvat la primul subiect diferite cerinte pornind de la un fragment din piesa de Teatru "Somnoroasa aventura" de Teodor Mazilu, iar colegii lor de la profilul umanist au avut de rezolvat cerinte similare pe baza unui fragment din "Titanic Vals". Personajele din opera lui Liviu Rebreanu au constiutuit punctul de plecare in cerintele de la ultimul subiect.

Elevii de clasa a XI-a au analizat la prima vedere fragmente de Vasile Alecsandri si Mircea Eliade si au elaborat eseuri despre personaje din comedii. De asemenea, au avut de redactat texte argumentative despre impactul retelelor sociale asupra tinerilor si rolul artei in educatia tinerilor.

Simularea Bacalaureatului continua dupa urmatorul calendar: Limba si literatura materna - 4 martie (clasa a XI-a si clasa a XII-a), Proba obligatorie a profilului - 5 martie (clasa a XI-a si clasa a XII-a), Proba la alegere a profilului - 7 martie (numai clasa a XII-a). (M. S.)


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 04 martie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter