SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDosarul Apostu: instanta nu-i `iarta` pe Popescu si sotii Carstea

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Decizie relativ surprinzatoare a Curtii de Apel Constanta in cazul dosarului Apostu. Dupa ce, la audierile din cadrul primei infatisari, trei dintre inculpati si-au recunoscut vinovatia, declarandu-se vinovati de tot ceea ce au adunat procurorii DNA in rechizitoriu, la finele saptamanii trecute era asteptata solutia data in cazul lor. Insa, Curtea de Apel de la Constanta a decis ca cei trei nu pot beneficia de reducerea pedepsei.

Ofiterul SRI, Tiberiu Popescu, si sotii Mihaela Izabela Carstea si Dumitru Sebastia Carstea sunt cei care, la audierea inculpatilor, au recunoscut toate acuzatiile aduse lor de catre procurorii DNA. Intentia lor, prin acest lucru, a fost sa beneficieze de noile prevederi adaugate Codului de procedura penala de la finele anului trecut. 

Mica reforma in Justitie nu s-a aplicat

Prin Legea 202 din 2010, cunoscuta ca fiind `Legea micii reforme in justitie`, a fost introdus un nou articol in Codul de procedura penala, pe baza caruia inculpatii pot beneficia de `reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei inchisorii, si de reducerea cu o patrime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei amenzii`, dupa cum se arata in Codul astfel modificat.

Mai mult, in urma faptului ca au recunoscut, instanta de la Constanta putea solutiona, astfel, procesul celor trei. In acest sens, imediat dupa prima infatisare, Tiberiu Popescu si sotii Carstea au devenit inculpati intr-un nou dosar, in care termenul la care era asteptata solutia a fost stabilit pentru prima zi a saptamanii trecute. De luni, Curtea de Apel Constanta a amanat pronuntarea pentru vineri. Cand, decizia a si fost luata. `Respinge cererile formulate de inculpatii Popescu Tiberiu Marius, Carstea Mihaela Izabela si Carstea Sebastian Dumitru de aplicare a art.

3201 cod procedura penala. Repune cauza pe rol si o reuneste conform art.

37 alin.(1) cod procedura penala la dosarul initial`, au hotarat judecatorii Curtii de Apel Constanta.

Apostu si el in arest

Dupa prima infatisare, primul procuror Florin Apostu a solicitat, prin intermediul avocatului sau, inlocuirea masurii de arest preventiv cu masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea. Judecatorii Curtii de Apel Constanta au respins solicitarea lui Apostu ca nefondata. Cel mai probabil, Florin Apostu va fi eliberat din arest preventiv odata cu Tiberiu Popescu, dar numai dupa audierea de catre instanta a principalilor martori din dosar. Procurorii DNA i-au chemat ca martori in respectivul proces pe aproape toti procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu.

Acuzatiile celor trei

Procurorii de la Alba au dispus trimiterea in judecata a lui Tiberiu Popescu pentru trei infractiuni de dare de mita, complicitate la favorizarea infractorului, la infractiunea de retinere sau distrugere de inscrisuri, complicitate la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata si complicitate la infractiunea de uz de fals. Cei doi soti Carstea au fost acuzati de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si complicitate la infractiunea de dare de mita.
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 31 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter