SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDosarul Apostu: instanta se va pronunta pe 12 aprilie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Nicusor Apostu, a cerut, marti, magistratilor Curtii de Apel Constanta, sa fie achitat in dosarul in care a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA pentru savarsirea mai multor infractiuni de coruptie.

El a sustinut in fata instantei ca este nevinovat si a precizat ca toate acuzatiile care ii sunt aduse au fost intemeiate pe interpretarea interceptarilor telefonice, si nu pe vreun flagrant sau pe vreo plangere a unei parti vatamate, relateaza Mediafax.

La randul sau, ofiterul SRI Tiberiu Popescu, judecat in acelasi dosar, si-a recunoscut partial faptele, iar avocatul sau a pledat pentru condamnarea acestuia la o pedeapsa de maxim trei ani de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, ceilalti inculpati in acest dosar, Mihaela Izabela Carstea, Sebastian Dumitru Carstea, Ilie Carabulea si Nicolae Bota, au solicitat achitarea in fata magistratilor Curtii de Apel Constanta.

Instanta urmeaza sa se pronunte in acest dosar in data de 12 aprilie.

Directia Nationala Anticoruptie l-a trimis in judecata, in luna decembrie 2010, pe Florin Nicusor Apostu, in stare de arest preventiv, prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Sibiu, pentru sapte infractiuni de luare de mita, doua infractiuni de trafic de influenta, o infractiune de fals material in inscrisuri oficiale si o infractiune de uz de fals in legatura directa cu infractiunile de coruptie, retinere sau distrugere de inscrisuri, doua infractiuni de favorizare a infractorului, patru infractiuni de fals in declaratii, 56 de infractiuni de fals material in inscrisuri oficiale si 56 de infractiuni de uz de fals.

Totodata, a fost deferit justitiei Tiberiu Narcis Popescu, in stare de arest preventiv, ofiter activ in cadrul Directiei Judetene de Informatii Sibiu, pentru trei infractiuni de dare de mita, complicitate la infractiunea de favorizare a infractorului, complicitate la infractiunea de retinere sau distrugere de inscrisuri, complicitate la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale, in forma continuata, complicitate la infractiunea de uz de fals.

Ilie Carabulea - asociat si administrator al societatilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, este judecat pentru dare de mita si cumparare de influenta, alaturi de Sebastian Dumitru Carstea - director la Liceul Carol I din Sibiu si Mihaela Izabela Carstea, acuzati de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infractiunea de dare de mita, si de Nicolae Bota, acuzat de dare de mita.

Potrivit rechizitoriului, in cursul lunii septembrie 2010, Apostu a primit de la Carabulea contravaloarea unei revizii auto in suma de 4.000 lei pentru a-l sprijini in promovarea unui recurs in interesul legii, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra procurorului general al Romaniei. Revizia a fost facturata intre SC Star Motors SRL Sibiu si SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmele lui Carabulea.

In perioada 2006 - octombrie 2010, Apostu Florin Nicusor a folosit in mod exclusiv si consecutiv doua autoturisme marca Audi A8 si VW Passat achizitionate in baza unui contract de leasing financiar intre SC Atlassib Leasing IFN SA Sibiu si SC Intermedia SRL Sibiu, ambele societati fiind membre ale holdingului Atlassib condus de Ilie Carabulea. Cele doua societati comerciale au achitat, pentru Florin Apostu, TVA aferenta acestora si contravaloarea avansului auto, in conditiile in care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a avut in instrumentare un numar de 196 de dosare penale referitoare la activitatea firmelor lui Carabulea. In aceste dosare, Apostu a dat solutii si a verificat solutiile date de procurorii subordonati, se arata in rechizitoriu.

In cursul anilor 2006, 2007, 2008 si 2009, pentru a crea o aparenta de legalitate a utilizarii acestor autoturisme, Apostu a consemnat in declaratiile de avere ca le utilizeaza in baza unor contracte de leasing.

In 5 august 2010, Florin Apostu, in calitatea sa de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, a primit de la Tiberiu Popescu un plic cu 400 de euro si ulterior suma de 1.500 lei in scopul solutionarii favorabile a unui dosar penal vizand cercetarea unei persoane pentru mai multe infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, sustin procurorii in rechizitoriu.

In acest sens, Apostu a sustras din dosar doua declaratii, le-a dat lui Popescu pentru a fi distruse, iar ulterior a atasat la dosar alte doua declaratii scrise de sotii Sebastian Dumitru si Mihaela Izabela Carstea dupa dictarea lui Popescu si potrivit indrumarilor lui Apostu. In plus, Apostu a mentionat in fals pe cele doua declaratii ca au fost date in luna ianuarie 2010 in fata unui agent de politie, punand stampila Parchetului pe care il conducea. De asemenea, sotii Carstea s-au implicat si in procurarea sumelor de bani remise lui Apostu, releva rechizitoriul citat.

In 27 septembrie 2010, Apostu a acceptat sa primeasca de la Popescu o suma de bani pentru a solutiona favorabil un dosar penal in care o persoana era cercetata pentru ucidere din culpa. Cuantumul sumei de bani urma a fi comunicat dupa studierea dosarului respectiv.

In perioada septembrie - octombrie 2010, Apostu, in calitatea sa de prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, in intelegere cu Popescu, a stabilit sa intocmeasca unei persoane un dosar penal, in mod fictiv, in scopul de a o determina sa achite unui prieten al ambilor inculpati o datorie recunoscuta printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, dar care nu fusese supusa executarii silite. Cei doi inculpati au stabilit ca, dupa plata datoriei, sa primeasca de la prietenul lor echivalentul a 20 la suta din valoarea sumei recuperate.

De asemenea, in perioada august - septembrie 2010, Apostu a primit de la doua persoane produse alimentare si a solicitat de la o alta persoana suma de 2.000 de euro pentru a solutiona favorabil doua dosare penale privind infractiuni rutiere. In aceeasi perioada, inculpatul a primit bauturi alcoolice de la o persoana pentru a interveni pe langa judecatori din cadrul Judecatoriei Sibiu in scopul pronuntarii unei hotarari judecatoresti favorabile acestei persoane intr-un dosar civil.

In data de 30 septembrie 2010, in timp ce se afla in biroul sau, Apostu i-a indicat unei persoane declaratiile si apararile pe care trebuia sa le sustina la Politia Sibiu pentru a scapa de orice sanctiuni penale, in conditiile in care era cercetat pentru conducerea unui autovehicul avand in sange o alcoolemie peste limita legala.

In plus, in cursul lunii octombrie 2010, Apostu a primit de la Nicolae Bota o suma de bani in valuta, lasandu-l sa creada ca va solutiona in mod favorabil un dosar penal in care sotia lui Bota era cercetata pentru infractiunea de inselaciune. In acest sens, i-a cerut politistului care instrumenta dosarul sa-i inainteze dosarul cu o propunere de netrimitere in judecata.

De asemenea, Apostu, in calitate de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, a dispus intr-un numar de 56 de dosare penale solutii de netrimitere in judecata in numele unor procurori din subordinea sa, fara ca acestia sa aiba cunostinta despre aceste aspecte. In unele cazuri, acesta a falsificat prin imitatie semnaturile unor procurori, iar in alte cazuri a aplicat semnatura sa in locul lor. In plus, Apostu a respins si plangerile formulate de parti impotriva solutiilor dispuse tot de el in unele din aceste dosare, se arata in rechizitoriu.

In vederea confiscarii, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor sume de bani si apartinand inculpatilor Florin Nicusor Apostu, Tiberiu Narcis Popescu, Ilie Carabulea, Sebastian Dumitru Carstea si Mihaela Izabela Carstea.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanta intrucat Inalta Curte de Casatie si Justitie a desemnat aceasta instanta ca instanta competenta sa judece cauza in fond si egala in grad Curtii de Apel Alba Iulia, la solicitarea Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA.

Citeste si

Ofiterul SRI si sotii Carstea au recunoscut ca au dat mita. Apostu, partial, Carabulea, deloc

 Cum a fost `uschit` un politist de nervii prim-procurorului Apostu

Dosarul Apostu: Ilie Carabulea a facut infarct

`Ceilalti importanti`: oamenii lui Apostu

Dosarul Apostu: ce-au recunoscut. Unde s-au incurcat

Procesul de la Constanta: Apostu poate primi doar o amenda


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 06 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter