SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDosarul Apostu: Ofiterul SRI si sotii Carstea au recunoscut ca au dat mita. Apostu, partial, Carabulea, deloc

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Ofiterul SRI, Tiberiu Popescu, si sotii Mihaela Izabela Carstea si Sebastian Dumitru Carstea au recunoscut faptul ca i-au dat mita prim-procurorului Florin Apostu, in cadrul primei infatisari in care au fost audiati inculpatii. In cursul diminetii de joi, Tiberiu Popescu a recunoscut in fata judecatorilor Curtii de Apel Constanta faptul ca i-a dat lui Apostu un plic cu 400 de euro si alti 1.500 de lei, pentru ca prim-procurorul sa inlocuiasca declaratiile date de sotii Carstea. Declaratiile initiale au fost sustrase de prim-procuror dintr-un dosar in care cei doi soti erau anchetati si inlocuite cu altele, intocmite cu ajutorul lui Popescu si Apostu, relateaza Hotnews.ro.

Cei doi soti Carstea au recunoscut si ei ca au dat mita, relateaza aceeasi sursa de la procesul tinut la Constanta.

Apostu nu-si explica de ce a luat banii

Florin Apostu a povestit judecatorilor ca fie nu a observat cand ofiterul SRI ii dadea mita, fie nu isi explica gesturile sale. `Din irationalitate`, relateaza Hotnews.ro ca a declarat Apostu legat de faptul ca a schimbat declaratiile sotilor Carstea. Cat priveste faptul ca a semnat in locul procurorilor din subordinea sa, Apostu a povestit ca a fost o `initiativa paguboasa`.

`Altfel s-au derulat lucrurile`

In afara de cei 400 de euro, pe care i-a gasit abia a doua zi in geanta, si de faptul ca a schimbat declaratiile sotilor Carstea, Apostu nu a recunoscut nimic din restul acuzatiilor aduse de procurori. Potrivit Hotnews.ro, Apostu s-a aparat in fata judecatorilor sustinand ca procurorii care il acuza de luare de mita nu au organizat niciun flagrant, ca nu exista o plangere penala impotriva lui, ci doar un denunt anonim.

In schimb ofiterul SRI, Tiberiu Popescu, a recunoscut instantei ca i-a promis lui Apostu o suma de bani, daca solutioneaza cu netrimiterea in judecata a unei persoane acuzata de ucidere din culpa. Dosarul a fost astfel solutionat chiar de Apostu, fapt recunoscut si de prim-procuror. Mita promisa, insa, a fost negata de Apostu.

Carabulea nu a recunoscut ca ar fi dat mita lui Apostu

In ceea ce il priveste pe Ilie Carabulea, acuzat ca ar fi dat mita lui Florin Apostu, patronul Holdingului Atlassib nu a recunoscut nimic. Ilie Carabulea a povestit ca i-a cerut prim-procurorului doar sa se intereseze de stadiul memoriului sau depus la Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi. De asemenea, Carabulea a respins si acuzatiile procurorilor ca i-ar fi dat mita lui Apostu doua masini pentru ca acesta din urma sa le foloseasca, iar, recent, i-ar fi oferit tot omului legii si o revizie gratuita de 4.000 de lei. Si Apostu a respins aceste acuzatii.

Cazul lui Popescu si Carstea, disjuns

Potrivit prevederilor Codului de procedura civila, fapta recunoscuta poate duce la o reducere cu o treime a pedepsei, acesta fiind motivul pentru care Popescu si sotii Carstea au recunoscut faptele de care sunt acuzati, concluzioneaza Hotnews.ro. Pentru ca au recunoscut, magistratii de la Constanta au decis disjungerea cauzei celor trei inculpati care si-au recunoscut vinovatia.

In schimb, pentru Florin Apostu, Ilie Carabulea si Nicolae Bota urmeaza sa fie administrate noi probe. Avocatul lui Apostu a cerut instantei ca in proces sa fie audiate si vizionate toate probele adunate de procurori in timpul urmaririi, fapt acceptat de instanta.

Vineri se rejudeca eliberarea lui Apostu

Florin Apostu a solicitat instantei, prin avocatul sau, inlocuirea masurii arestului preventiv cu obligarea de a nu parasi Sibiul. Asupra acestui fapt, judecatorii de la Constanta se vor pronunta in cursul zilei de vineri.

Citeste si

Apostu si Carabulea, trimisi in judecata de DNA. Apostu lucrase la 196 de dosare penale pe numele firmelor lui Carabulea

Dialog Carabulea - Apostu: Ce faci excelentas Trimit oameni nevinovati in judecata!


de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 21 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 21 septembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter