SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDosarul Apostu. Ultimul act

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »


Judecatorii Inaltei curti de casatie si justitie a Romaniei vor anunta sentinta finala in Dosarul Apostu pe 11 aprilie 2012. La ultima infatisare, cea de saptamana trecuta, procurorii DNA au venit, in sfarsit, si cu `filmuletul` intalnirii dintre Apostu si Kovesi.

La sase luni de la primul termen dat de catre cei trei judecatori ai Inaltei curti in Dosarul Apostu, acestia au anuntat ca vor pronunta sentinta finala peste trei saptamani. Pentru sentinta data de cei trei judecatori nu mai exista cale de atac.
La infatisarea de saptamana trecuta, procurorii DNA au adus, dupa trei luni de tergiversari, si inregistrarea video din biroul fostului prim-procuror Florib Apostu, surprinsa in momentul in care acesta se intalneste cu procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi. Vizionarea filmului a fost solicitata de catre Florin Apostu, pentru a demonstra instantei ca nu a intervenit deloc pe langa procurorul general pentru a promova un recurs in interesul legii care avea legatura cu activitatea unora din firmele magnatului Ilie Carabulea. Filmuletul a durat, insa, putine secunde peste un minut, iar imaginile au fost redate `cu josul in sus`. In cele cateva imagini proiectate, Apostu si Kovesi schimba, insa, doar amabilitati si intrebari amicale. Aceste imagini sunt singurele puse la dispozitie de DNA din intalnirea care ar fi durat aproape o ora.

Ce se schimba?

In cadrul infatisarii de saptamana trecuta, Florin Apostu a cerut, din noul, eliberarea din starea de arest, solicitare care i-a fost respinsa. De aceasta data, fostul ofiter SRI, Tiberiu Popescu, retinut si arestat si el odata cu Apostu (pe 27 octombrie 2010) nu a mai cerut eliberarea, solicitand prin intermediul avocatului mentinerea starii de arest.
De cealalta parte, procurorul DNA prezent la infatisare a insistat pe schimbarea unora din sentintele date acum aproape un an la Constanta. Printre aceste schimbari a fost si cea referitoare la Ilie Carabulea, cel care la Curtea de Apel Constanta a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare. Procurorii DNA cer, acum, ca aceasta pedeapsa sa fie data cu executare.

Vechile pedepse

Pe 15 aprilie 2011, judecatoarea Adriana Ispas i-a condamnat pe toti cei sase inculpati trimisi in judecata in Dosarul Apostu. Cea mai mare pedeapsa i-a fost data fostului prim-procuror, Florin Apostu – trei ani de inchisoare, cu executare, si doi ani de interzicere a unor drepturi. Apostu a fost condamnat pentru luare de mita, trafic de influenta, favorizarea infractorului, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals. Tiberiu Popescu a fost condamnat la un an si opt luni de inchisoare cu executare pentru dare de mita, favorizarea infractorului, sustragere si distrugere de inscrisuri, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. Proprietarul holdingului Atlassib, Ilie Carabulea, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru cumparare de influenta. Ceilalti trei inculpati, sotii Mihaela si Dumitru Carstea, alaturi de Nicolae Bota, au fost condamnati la un an si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita.
de Traian DELEANU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 26 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter