SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDoua giratorii noi si reparatii pe strazile Sibiului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Giratoriu pe Calea Gusteritei

"Pe Calea Gusteritei se realizeaza un nou sens giratoriu, in intersectia, care noua ni se pare prost reglementata, cea din fata fabricii Balanta. Acolo se reconfigueaza si statiile de autobuz si credem ca traficul in zona va fi mult usurat", a spus Klaus Iohannis.

Lucrarile la sensul giratoriu (foto 1) le face societatea DPC, iar municipalitatea spera ca acesta sa aduca o mai mare fluenta si siguranta a traficului in aceasta zona destul de tranzitata.


Parte din Rusciorului, gata in august

Pe strada Rusciorului ( foto 2) continua lucrarile la intersectia cu Podul Virola, unde va fi creat un nou sens giratoriu. Pe aceasta portiune s-a lucrat, in ultimele doua saptamani, pe doua dintre cele patru benzi si s-a conturat jumatate din sensul giratoriu. in prezent se lucreaza la asternerea pietrei sparte si montarea noilor borduri. Odata cu finalizarea acestei portiuni, lucrarile de pe strada Rusciorului vor fi aproape de finalizare pe portiunea strada Lunga- strada Raului. Primarul Sibiului crede ca acest tronson va putea fi redat traficului in luna august.

Dupa finalizarea lui, vor incepe lucrarile pe ultimul tronson al strazii, dintre strada Lunga si strada Eschil.

Pe strada Siretului s-a lucrat pe tronsonul dintre Calea Cisnadiei si Intrarea Siretului. Carosabilul este la nivel de piatra sparta, se lucreaza la betonarea trotuarelor si la amenajarea de parcari verzi. Iohannis spune ca vor urma lucrarile pe portiunea cea mai dificila, din cauza numarului mare de locatari din zona, cea de la intersectia cu calea Dumbravii.

Asfalt nou pe Campului

Pe strada Campului ( foto 3), societatea DPC continua lucrarile. Strada a fost sapata, s-a introdus un nou sistem de canalizare, iar acum muncitorii lucreaza la amenajarea trotuarelor si la marcarea bordurilor.

Continua lucrarile pe drumurile secundare 3 si 7 din Zona Industriala Vest si pe strada Targul Fanului.

Pe strada Verzariei lucrarile la infrastructura de drum se apropie de finalizare. Carosabilul este gata de asfaltare, este la nivel de piatra sparta, iar trotuarele au fost betonate si vor fi asfaltate.

Pe strada E. A. Bielz se va turna, saptamana viitoare, ultimul strat asfaltic, cel de uzura, si vor fi ridicate la cota restul de camine, dupa care strada va fi gata.

Zeci de locuri de parcare

Pe strada Constantin Negruzzi (foto 4), pe tronsonul dintre strazile Noica si Ştefan cel Mare, se vor marca 20 de locuri de parcare laterala pe ambele sensuri, partial pe carosabil, partial pe trotuar.

Şi pe strada Gheorghe Baritiu, unde functioneaza un spital si o bilblioteca, vor fi create aproximativ 28 de locuri de parcare, pentru ca in acest fel traficul sa fie mai ordonat, iar ambulantele sa aiba acces mai usor. Parcarea se va face lateral si perpendicular.

Pe strada Constitutiei, in alveolele create in fata bisericii si in zona de vis-a-vis vor fi delimitate 25 de locuri de parcare. in zona sensului giratoriu de pe strada Constitutiei, in continuarea Bulevardului Corneliu Coposu spre Podul Garii, vor fi amenajate 13 locuri de parcare oblice.

Şi pe strada Timotei Popovici vor fi marcate 48 de locuri de parcare laterale si oblice, pe tronsonul dintre strazile Gheorghe Lazar si Papiu Ilarian. Primaria vrea astfel sa ii descurajeze pe soferi sa mai parcheze pe trotuar, pe partea opusa.

Sens unic pe strada Doctor Stanca

Pe strada Doctor Stanca (foto 5) se va circula in sens unic, incepand de saptamana viitoare, dinspre strada Zaharia Boiu, spre strada Somesului.

"Strada este destul de ingusta, se parcheaza mult acolo si nu mai permite trafic pe ambele sensuri, in conditii sigure", spune Klaus Iohannis.

Strada Somesului ramane cu sens unic pe tronsonul parcarea Ibis - Centrul de calcul, iar intre Centru de calcul si str. Justitiei se va circula in sens dublu.

Vor fi amenajate si doua noi treceri de pietoni, ambele in zonele unde se construiesc biserici, una pe strada infratirii, la intersectia cu strada Honterus, iar cea de-a doua in zona viaductului Gara Mica, in zona bisericii.

S-a inceput si refacerea marcajelor in statiile de taxi pentru a le face mai vizibile si mai bine organizate, iar pana acum au fost refacute marcajele in zece statii.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 06 august 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter