SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Doua giratorii si o insula verde in zona Targul Fanului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Strada Targul Fanului va fi asfaltata dupa ce carosabilul a fost distrus de sapaturile pentru introducerea retelelor de apa si canalizare, a anuntat ieri primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

"Strada Targul Fanului este in santier de aproximativ o luna si jumatate, s-a introdus canalizarea pluviala la adancime mare si acum se lucreaza la reteaua de apa. Ca urmare a acestor lucrari carosabilul a devenit dificil de folosit si ne-am hotarat sa reabilitam intreaga strada", a spus Iohannis.

Vor fi amenajate doua sensuri giratorii, unul adiacent podului Virola, la intersectia cu strada Viitorului, si unul la intersectia cu strada Nicolae Teclu. "Strada Targul Fanului va primi o insula centrala, care va fi cu rol decorativ, dar credem ca, in acelasi timp, va imbunatati traficul din zona", a mai spus primarul Sibiului.

El a explicat ca, in varianta optimista, Primaria va finaliza, in aceasta toamna, toate lucrarile pe strada Targul Fanului.

"in varianta minimala, in cazul in care vremea nu permite finalizarea lucrarilor, vom finaliza cel putin sensul giratoriu de langa Cibin si tronsonul pe care circula traficul greu, de pe strada Abatorului, pana la podul Virola", a spus Iohannis.

Pe strada Targul Fanului firma Sistem Yapi a introdus o noua retea de canalizare, iar firma SC Apa Canal lucreaza la schimbarea retelelor de apa, lucrari ce vor fi finalizate complet pana la sfarsitul acestei saptamani.

DPC va incepe lucrarile de refacere a straturilor rutiere, va asterne un nou strat de balast, piatra sparta si asfalt, iar pe portiunea dintre strada Ocnei si strada Viitorului va fi amenajata o insula verde de departajare a sensurilor de mers cu o latime de 2 metri.

Giratoriu pe Calea Åžurii Mici

"in zona Piata Obor am avut lucrari ample de realizare a unor parcari si reabilitare a carosabilului. Aceste lucrari sunt aproape finalizate, insa, in paralel, am constatat totusi o crestere considerabila a traficului din cauza diferitelor devieri in retelele de drumuri nationale si am hotarat ca este nevoie de o masura suplimentara de fluidizare a traficului si vom realiza un sens giratoriu si la intersectia cu drumul Ocnei, sens giratoriu care va dirija traficul mai bine", a declarat primarul Sibiului.

Giratoriul de pe Calea Åžurii Mari si drumul Ocnei, va fi, initial, marcat prin elemente de plastic pentru a analiza efectele acestuia in trafic.

"in ultima perioada au fost efectuate o serie de lucrari in aceasta zona care are o dinamica crescuta rezultata din deschiderea unui magazin mare, din faptul ca este situata in zona viitoarei centuri ocolitoare, dar si din faptul ca este o ruta de trafic greu. De aproximativ o luna traficul greu a fost deviat prin Blaj, datorita lucrarilor care se efectueaza la podul de la intrarea in orasul Alba Iulia. Din acest motiv intrarea in Sibiu dinspre Medias a fost suprasolicitata in ultima perioada si a necesitat si din partea noastra o atentie mai mare", a completat Iohannis.


Strada Ţiglari se inchide pe un tronson


Primul tronson al acestei strazi, situat intre strada Lunga si Eschil, se apropie de finalizare, insa daca aici nu a fost necesara inchiderea circulatiei, in cazul celui de-al doilea, traficul va fi deviat pe strazile adiacente.

Tronsonul situat intre strazile Eschil si Magheranului va fi inchis numai dupa ce va fi asfaltata strada Campului pentru ca aceasta sa poata fi folosita ca varianta ocolitoare pentru riverani.

Lucrarile pe Ţiglari au inceput in luna septembrie, dupa ce firma Sistem Yapi a finalizat reabilitarea retelei de canalizare si SC Apa Canal a reabilitat reteaua de apa. DPC SA, prin intermediul unui subantreprenor face in prezent lucrarile la straturile rutiere pe primul tronson al strazii, urmand ca in aproximativ o saptamana sa inceapa lucrarile pe cel de-al doilea tronson.
de Sorana Maier


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 15 octombrie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter