SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDr. Ognean alearga la semimaraton pentru nou-nascutii din terapie intensiva

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Cinci medici din Sibiu vor alerga la Semimataronul Sibiu 2013, care are loc in 25 mai, pentru a da o sansa in plus la viata nou-nascutilor care ajung in Terapia Intensiva a Spitalului Clinic Judetean Sibiu.

Initiativa apartine Asociatiei Baby Care, condusa de dr. Livia Ognean, care a inceput inca de anul trecut o campanie de sensibilizare a comunitatii pentru proiectul "Un vis, o speranta, o viata, pentru nou-nascutii si prematurii internati in Terapia Intensiva Neonatala".

De data aceasta, medicul sibian incearca sa stranga fonduri pentru a putea cumpara consumabile pentru aparatele care ii ajuta sa respire pe copiii care se nasc cu probleme. in acest moment, Clinica de Neonatologie nu mai primeste sprijin financiar din partea Ministerului Sanatatii pentru a putea functiona.

"Pentru a putea ajuta in continuare nou-nascutii si prematurii internati in terapia intensiva neonatala avem nevoie de sprijinul dumneavoastra. Prin proiectul pe care va chemam sa-l sprijiniti dorim sa adunam suma de bani necesara achizitionarii circuitelor pentru aparatele de respiratie pentru a ajuta cel putin 20 nou-nascuti sa supravietuiasca. Visul unor familii, speranta lor va prinde astfel Viata!

Terapia Intensiva Neonatala este locul unde, din nefericire, visul de a avea un copil sanatos pare sa se destrame pentru unii dintre parinti. Este, in egala masura, locul unde speranta incepe sa renasca de indata ce micul nou-venit da semne de insanatosire, locul unde o echipa de profesionisti - medici, asistente, psihologi, infirmiere - este pregatit[ pentru a ajuta nou-nascutii care au nevoie de sprijin in primele zile, uneori saptamani si chiar luni dupa nastere. Este locul unde nou-nascutii cu probleme - mai ales prematuri, dar si nou-nascuti la termen care au diverse dificultati de adaptare la viata extrauterina, boli sau anomalii congenitale - sunt ingrijiti si iubiti inca din primele minute dupa nastere ca intr-o prima familie, locul in care incercam sa fim alaturi de mame, de familii in stradania de a reinnoda visul, dandu-le speranta ca viata va invinge pana la urma. in fiecare an aproximativ 400 de nou-nascuti din judetele Sibiu si Alba sunt ingrijiti in terapia intensiva neonatala, aceasta fiind prima lor "casa ". O "casa " buna, una din cele 11 maternitati regionale din Romania, cu rezultate comparabile cu ale clinicilor cu aceeasi specialitate din Europa de Vest si Statele Unite.

Majoritatea nou-nascutilor si prematurilor internati in terapia intensiva neonatala au probleme sau dificultati respiratorii necesitand suport respirator cu aparate speciale. Avem aceste aparate dar, datorita faptului ca Ministerul Sanatatii a anulat in acest an sprijinul financiar destinat ingrijirii nou-nascutilor si prematurilor internati in terapia intensiva neonatala avem dificultati in asigurarea consumabilelor necesare functionarii acestor aparate de care depinde viata micilor nostri pacienti, multi dintre ei veniti mult prea devreme pe lume, la 24-28 de saptamani, cu greutati de 500-1000g", spune Livia Ognean pe pagina de prezentare a proiectului.

Asociatia Baby Care este o asociatie non-profit al carei obiectiv principal este sprijinirea colectivului Clinicii de Neonatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu pentru cresterea confortului mamei si nou-nascutului pe durata spitalizarii in maternitate, oferirea unor ingrijiri medicale de cea mai inalta calitate nou-nascutilor si prematurilor internati in Compartimentul de Terapie Intensiva Neonatala, instruirea personalului medical si asigurarea sigurantei tuturor nou-nascutilor. Asociatia Baby Care a luat fiinta in urma cu 7 ani in cadrul Clinicii de Neonatologie la initiativa personalului medical angajat in aceasta sectie. De atunci, medici, asistente, infirmiere, intreg personalul Clinicilor de Neonatologie si Obstetrica-Ginecologie s-au implicat, prin intermediul asociatiei pentru cresterea calitatii serviciilor oferite nou-nascutilor si mamelor lor.

Cine alearga

Pe lista de inscrieri pentru competitia din 25 mai sunt cinci medici si o asistenta, dar si multe alte persoane care vor sa sustina cauza dr. Ognean.

La cros, stafeta sau semimaraton vor alerga, potrivit listei de alergatori publicata de organizatorii competitiei: Oana Boanta, Gabriela Barsan, Emanoil Bogdan Barsan, Guillen Oscar Campos, Cueva Francisco Cabrerizo, Catalin Cornacel, Eduard Egri, Sorin Ioan Iurian, Delia Lotrean, Liviu Romulus Man, Laura Cristina Morar, Bogdan Florian Nistor, Livia Ognean, Mihai Ognean, Mihaela Perisanu, Mihaela Ileana Popa, Daniela Presecan, Annamaria Rosenberg, Marius Rosca, Ştefania Samarghitan, Andreea- Elena Tibori, Ana Vacaru, Viorel Vrabie.

Cei care doresc sa sprijine campania "Un vis, o speranta, o viata" prin donatii, o pot face in contul Asociatiei Baby Care Sibiu: RO 50BRDE330SV17320573300, BRD Sibiu, Filiala Gara.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 16 mai 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter