SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDSP salveaza Spitalul din Agnita si il "cronicizeaza " pe cel de la Cisnadie

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Directorul Directiei de Sanatate Publica Sibiu, Gabriel Budescu, i-a prezentat prefectului Horatiu Racuciu raportul de evaluare a spitalelor din Sibiu. Potrivit acestuia, Budescu propune comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie cu Spitalul Clinic Judetean Sibiu. Scapa Spitalul de Psihiatrie de la comasare, nu pentru ca Directia si-ar fi dorit, ci pentru ca exista o strategie europeana de sanatate in domeniul psihiatric, care prevede dezvoltarea asistentei psihiatrice spitalicesti si ambulatorii la nivelul comunitatilor si integrarea sa cu asistenta medicala generala, si nu inglobarea ei in spitale generale.

Se salveaza Spitalul de la Agnita, pentru ca, dupa propunerea de desfiintare, s-a facut analiza si s-au gasit azilele de batrani pe care Ministerul Sanatatii le propunea in zona. Mai mult, noile masuratori au dovedit ca intr-adevar distanta din Agnita la un alt spital - Medias sau Sibiu - este cam mare. Spitalul din Cisnadie nu se va transforma in azil de batrani, ci va fi reprofilat in tratarea bolnavilor cronici, potrivit analizei DSP. "in legatura cu Spitalul Orasenesc Cisnadie, din evaluarea DSP rezulta propunerea reprofilarii unitatii ca spital de ingrijiri de lunga durata si ambulatorii, avand responsabilitatea asistentei pentru pacientii cronici si pentru cei care necesita ingrijiri zilnice in oras si in teritoriul administrativ arondat", se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului Sibiu.

Psihiatria scapa de comasare

Prefectul Horatiu Racuciu a primit, ieri, evaluarile Directiei de Sanatate Publica (DSP) Sibiu, privind reorganizarea sistemului de sanatate publica, prin reprofilarea si/sau comasarea unitatilor spitalicesti aflate in administrarea autoritatilor locale si judetene din Sibiu, Agnita si Cisnadie. De asemenea, pe acelasi subiect, la institutie au fost primite, in scris, pozitiile Consiliului Judetean Sibiu si ale conducerilor spitalelor din Agnita si Cisnadie - toate in dezacord cu propunerile Ministerului Sanatatii, de comasare sau reprofilare a unitatilor spitalicesti.

"Din evaluarea DSP, in ceea priveste solutia Ministerului Sanatatii de comasare a unor unitati spitalicesti cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, rezulta ca oportuna doar comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie. Potrivit DSP, comasarea trebuie urmata de reorganizarea unitatii spitalicesti nou create�h, se arata in comunicatul Prefecturii Sibiu. in ceea ce priveste Spitalul de Psihiatrie, din analiza DSP prezentata prefectului, "a rezultat necesitatea continuarii activitatii acestuia ca unitate cu personalitate juridica, avand in vedere, in special, includerea ei in strategia europeana de sanatate mintala, care prevede dezvoltarea asistentei psihiatrice spitalicesti si ambulatorii la nivelul comunitatilor si integrarea sa cu asistenta medicala generala, dar nu inglobarea ei in spitale generale. Din analiza DSP, mai rezulta ca este oportuna transformarea sectiei exterioare din Boita, a Spitalului de Psihiatrie, in unitate de asistenta medico-sociala ", se mai arata in comunicat. "E bine ca au inteles ca exista o strategie in domeniul acesta, al sanatatii mintale. Iar transformarea sectiei de la Boita in unitate medico-sociala este ceea ce eu am propus de cand a fost preluat spitalul de Consiliul Judetean. Va merge bine si in continuare ", a spus managerul Spitalului de Psihiatrie, dr. Radu Moldovan.

Tristetea este acum la Spitalul TBC. Managerul spitalului spune ca situatia este destul de grava si, mai mult decat atat, nimeni nu explica ce va intampla in continuare. "Lucrurile se vor schimba in cazul comasarii si bineinteles ca vor fi reduceri de personal. Dar nimeni nu spune ce vom face cu serviciile pe care nu le putem amesteca: farmacia, spalatoria, cantina. Probabil DSP-ul a ales o solutie de compromis, dar e extrem de trist, pentru ca aceasta comasare nu va aduce beneficii nici personalului din spital si nici pacientilor ", a spus dr. Ioan Draghila, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Nici managerul Spitalului Clinic Judetean Sibiu nu intelege ce a luat in considerare DSP-ul atunci cand a decis ca comaseze cele doua unitati spitalicesti. "Reprezentantii tuturor spitalelor din municipiu si ai Consiliului Judetean au spus ca spitalele trebuie sa ramana in aceasta forma. Pe ce s-a bazat DSP-ul cand a facut aceasta propuneres Este o decizie politica. Nu inteleg de ce Guvernul nu se concentreaza pe optimizarea colectarii, ca acolo e problema ", a spus dr. Adrian Şanta, managerul Spitalului Clinic Judetean.

Bottesch, luat prin surprindere

Presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, a fost luat, ieri, prin surprindere, de propunerea Directiei de Sanatate Publica inaintata Guvernului, prin intermediul Prefecturii, privind comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie cu Spitalul Clinic Judetean. "Este inoportun sa comasam cele doua spitale. Spitalul Clinic Judetean este unul foarte mare si greu de gestionat. Prin aceasta posibila comasare, Spitalul Clinic Judetean ar deveni si mai greu de gestionat. in ultima discutie care a avut loc la Prefectura, saptamana trecuta, nu s-a vorbit despre comasarea celor doua spitale", ne-a declarat Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean.

Cisnadia, spital de cronici

Spitalul Orasenesc Agnita a iesit bine din analiza DSP-ului. Potrivit ei, "nu este oportuna transformarea acestuia in camin de batrani " deoarece, potrivit raportului, exista "cele 5 camine si centre pentru ingrijirea persoanelor varstnice si a unitatii de asistenta medico-sociala " in teritoriul arondat unitatii administrative Agnita. in plus, "distantele mari fata de municipiile Sibiu si Medias, care ingreuneaza accesul populatiei la servicii medicale specializate " au fost luate, de aceasta data, in calcul.

Pierde, in schimb, Cisnadia, care, potrivit raportului DSP, ar putea deveni spital de cronici. "in legatura cu Spitalul Orasenesc Cisnadie, din evaluarea DSP rezulta propunerea reprofilarii unitatii ca spital de ingrijiri de lunga durata si ambulatorii, avand responsabilitatea asistentei pentru pacientii cronici si pentru cei care necesita ingrijiri zilnice in oras si in teritoriul administrativ arondat�h, se arata in comunicat. O solutie inacceptabila pentru Spitalul Orasenesc din Cisnadie. "Eu, ca manager, nu a propus asa ceva. Daca altcineva isi asuma acest lucru, eu, nu! De ce ne-au mai intrebat pe noi ce vrem sa facem daca ei stiau ca asta vors Noi am propus ca spitalul sa ramana in aceasta forma�h, a spus managerul Spitalului Orasenesc Cisnadie, Dorina Hanzu Dancanet.

DSP va trimite propunerile privind reorganizarea spitalelor sibiene la Ministerul Sanatatii, care va lua masurile finale.

Astazi, la ora 11, la Spitalul Orasenesc Cisnadie va avea loc un miting organizat de conducerea unitatii sanitare, manifestare la care sunt asteptati locuitorii orasului. in aceasta dimineata, la Ministerul Sanatatii, este programata o intalnire intre ministrul Cseke Attila si mai multi primari din localitatile afectate de deciziile desfiintarii unor spitale, intalnire la care participa si primarul Cisnadiei, Johann Krech.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter