SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDupa 20 de ani... eliminarea procedurilor si structurile mafiote din constructii

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Patronatul Societatilor din Constructii (PSC) - membru UGIR - si-a continuat seria Conferintelor Locale PSC, de aceasta data la Sibiu.

Cu aceasta ocazie au fost prezentate doua teme majore: dialogul social cu partenerii locali - interoperationalitatea institutiilor si atragerea investitiilor straine care pot ajuta la revigorarea industriei constructiilor. La apelul PSC constructori, autoritati locale, arhitecti, membri ai comunitatii de afaceri au fost prezenti la acest eveniment care a beneficiat de interventii directe sau telefonice din partea lui Costin Lianu - Director Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri; Mihai Mereuta - Presedinte Liga Habitat; Carmen Dumitriu - Director Directia de Dialog Social, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Cristia n Stamatiade - Director Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Tiberiu Andrioaiei - vicepresedinte PSC, Razvan Niculescu Aron - prim vicepresedinte PSC si Liviu Simiom - prim vicepresedinte PSC au atras atentia celor prezenti asupra stingentelor actuale din acest domeniu de activitate. Pentru dumneavoastra am retinut cateva interventii de la acest eveniment important gazduit la Hotel Ramada: "Dupa 20 de ani de bajbaieli este normal ca breasla noastra sa se maturizeze; Ne asteapta in maxim doi ani un val de revigorare economica; Romania inca are un deficit de 2.000.000 de locuinte; Fondul nostru de locuinte este imbatranit; Suntem inca interesanti pentru capitalul strain; Se impune a dinamiza programul de reabilitate termica a locuintelor; Este important ca firmele de constructie sa fie certificate pentru a insanatosi piata interna; Ducem lipsa de proiecte manageriale si ne confruntam cu o criza a liderilor capabili sa-si asume raspunderi; Poate este indicat sa derulam parteneriate externe care asigura si sursele de investitii; Numai putem activa in afara axelor centrale care sunt constituite de autoritati precum ministerele Dezvoltarii, Transportului, Mediului, MAI care ar trebui sa fie mai cooperante; Ne mai trebuie sa dezvoltam si o platforma de dialog social completata, de o armonizare legislativa corespunzatoare noului context economic; Poate ar fi bine sa ne inspiram din modelul norvegian unde breslele... daca prezinta proiecte viabile... beneficiaza de o sustinere financiara de 50% din partea statului; ne lipseste un brand care sa certifice si normele de calitate; Comunicarea este inca deficienta si prezinta sincope; Nu avem probleme de adaptabilitate... deoarece dupa targul de la Posdam am reusit sa promovam parteneriate; Poate ne lipseste solidaritatea fata de stucturile europene de profil, care sunt o forta la ora actuala daca avem in vedere ca cele 30.000 de dezvoltatori si antreprenori acopera 10% din PIB-ul UE si ofera 10 % din forta de munca din Europa; Anul trecut la Hanovra, vicepresedintele Parlamentului din Germania intreba partea Romana cand ar putea anunta ofical ca ruta Nadlag-Sibiu se va putea parcurge in mai putin de sapte ore... oficialii au ridicat din umeri dar au aflat cu aceasta ocazie ca oficialul german are rude la Sibiu". Tot in acest context a fost prezentat proiectul Rosia Montana si impactul in domeniul constructiilor... finalul fiind rezervat licitatilor cu cantec din Romania, modului in care se intocmesc Caietele de sarcini, lipsa unui cod de practici in contructie si necesitatea de a se face curatenie si din acest punct de vedere pentru a elimina procedurile si structurile mafiote din sistem.
de Adrian Popescu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 18 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter