SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGDupa doi ani de procese si 27 de termene ULBS si AFT s-ar putea impaca

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »


Universitatea `Lucian Blaga` si Academia Fortelor Terestre `Nicolae Balcescu` se judeca de mai bine de doi ani pentru o parte din spatiul de pe Bulevardul Vasile Milea in care, in trecut, ULBS avea Biblioteca Universitara. Odata cu acordul privind Anul Smart 2013 si acutizarea lipsei de spatii cu care se confrunta ULBS, cele doua universitati sibiene dau semne ca renunta la proces.
In ultima conferinta de presa pe luna septembrie rectorul Ioan Bondrea a declarat ca universitatea are o problema destul de serioasa cu spatiile pentru cursuri si laboratoare. "Avem probleme cu spatiile necesare pentru activitati didactice. Cei de la Liceul Economic doresc sa rezilieze contractul pentru spatiile de pe str. Oituz, acolo unde universitatea are laboratoare, iar cladirea de pe strada Ion Ratiu este revendicata" a spus Bondrea. Acesta a mai declarat ca `ULB negociaza cu AFT Sibiu pentru revenirea in spatiul de pe Bulevardul Vasile Milea`. Numai ca pentru acel spatiu cele doua institutii se judeca din data de 1 octombrie 2010. Imediat dupa ce ULBS a mutat Bibliteca Universitara in cladirea in care functioneaza si Facultatea de Medicina, AFT a zidit pur si simplu intrarea. `Dansii ne-au cerut sa evacuam acel spatiu, insa noi am facut investitii serioase in cladire. Cea mai mare parte a cladirii oricum a fost eliberata, odata cu mutarea Bibliotecii Universitare in spatiul nou. A ramas totusi Biblioteca Muzicala`, declara pentru Turnul Sfatului Daniela Badila, consilier juridic in cadrul Universitatii `Lucian Blaga`, in primavara acestui an. Dupa nu mai putin de 27 de termene de judecata reprezentantii ULBS si AFT au anuntat instanta de judecata ca intentioneaza sa se impace. Conform Tribunalului Sibiu, urmatorul termen de judecata este stabilit pentru data de 1 noiembrie, cu mentiunea `Pentru solutionarea litigiului pe cale amiabila`.


La solicitarea Turnul Sfatului, conducerea AFT Sibiu a explicat faptul ca exista bunavointa pentru solutionarea problemei, insa Justitia trebuie sa-si urmeze cursul. `Va facem cunoscut faptul ca Academia Fortelor Terestre `Nicolae Balcescu` Sibiu, in calitate de institutie militara de invatamant superior, intelege sa faca disjungere intre procesul aflat pe rolul instantei de judecata si bunele relatii institutionale existente intre partile aflate in proces. Fapt pentru care, in vederea atingerii excelentei in formare si cercetare universitara, pentru exploatarea unor noi domenii educationale complementare celor dezvoltate in prezent de catre cele doua institutii si, pentru cresterea vizibilitatii externe, AFT `Nicolae Balcescu` va organiza si pe viitor, in comun cu Universitatea `Lucian Blaga`, manifestari stiintifice, conferinte, sesiuni stiintifice, workshop-uri, conform acordului incheiat de catre ambele parti`, a transmis rectorul AFT Sibiu, Ghita Barsan. Cat priveste declaratia rectorul ULBS, cu privire la `negocierile pentru revenirea in spoatiul de pe Bulevardul Vasile Milea`, conducerea Academiei Fortelor Terestre spune ca se afla `in imposibilitatea de a formula un punct de vedere fata de cele declarate, atata timp cat procesul se afla in plina desfasurare la Tribunalul Sibiu`.


Parteneriat intre toate universitatile


La inceputul noului an universitar, Universitatea `Lucian Blaga`, Universitatea Romano-Germana, Academia Fortelor Terestre `Nicolae Balcescu`, Universitatea Alma-Mater si Universitatea Crestina `Dimitrie Cantemir` au semnat un parteneriat de colaborare. Acesta vizeaza in special anul 2013, declarat de municipalitate Anul Smart si dedicat mai ales mediului universitar sibian si studentilor.
de Stefan DOBRE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 29 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter