SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGEBA, multumita de ea insasi

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Europarlamentarul Elena Basescu a declarat, la Sibiu, ca este multumita de activitatea pe care a desfasurat-o in Parlamentul European. Fiica presedintelui a facut public raportul activitatii pe care a desfasurat-o ca parlamentar european. E a spus ca si-a facut datoria asa cum trebuie si nu are ce sa-si reproseze. " Consider ca am reusit sa ii reprezint pe romani destul de bine in Parlamentul European tinand cont de prioritatile strategice pe care Romania le are. Anul acesta mi-am facut datoria la comisii, mi-am facut datoria la delegatii, consider ca am fost un europarlamentar destul de activ. Anul acesta nu am ce sa imi reprosez ", a spus Elena Basescu.

Printre obiectivele eurodeputatului pentru perioada urmatoare, se numara strategia pentru etnia rroma, care va fi adoptata, spune parlamentarul european, in timpul presedintiei ungare. " Strategia pentru etnia rroma este o prioritate si pentru presedintia ungara ", a spus Elena Basescu.

Strategia pentru rromi

Elena Basescu a fost extrem de preocupata de problemele cu care se confrunta etnia rroma. Europarlamentarul a intervenit in Plenul Parlamentului European pentru necesitatea unui program european care sa inglobeze foarte bine traditiile si cultura cetatenilor rromi. "Am subliniat necesitatea unei strategii europene pentru ei. Pentru ca ei se confrunta cu foarte multe probleme, cum ar fi somajul, discriminarea, violenta, accesul redus la educatie si am subliniat in foarte multe randuri ca gesturile radicale nu vor solutiona problemnele cu care se confrunta cetațenii de etnie rroma ", a spus Elena Basescu.

Pentru ceea ce a facut in Parlamentul European pentru aceasta etnie, Elena Basescu a primit, la Sibiu, multumirile regelui rromilor, Florin Cioaba. " Vrem sa va multumim pentru tot ceea ce faceti pentrru etnia rroma in Parlamentul European. Dumneavoastra si doamna Renata Weber ati militat pentru drepturile etniei rrome. Sunteti singura care ati imbracat un tricou pe care scria Jos discriminarea impotriva rromilor. Acest lucru a insemnat foarte mult pentru etnia rroma ", a spus Florin Cioaba.

in Schengen, la timp

Europarlamentarul Elena Basescu are incredere in faptul ca Romania va intra in Spațiul Schengen la timp. "in Parlamentul European mai sunt inca doua demersuri. Trebuie sa treaca rapoartele pentru Romania și Bulgaria privitoare la Spațiul Schengen și europarlamentarii mai au posibilitatea de a adopta o rezoluție prin care sa preseze Comisia Europeana sa fixeze un termen. Tehnic, putem intra. Ne-am indeplinit toate obligațiile. Politic, ar putea sa existe probleme. S-au facut niste declarații și eu nu vreau sa mai comentez nimic ", a mai spus Elena Basescu.

Fiica președintelui Romaniei a spus, de asemenea, ca dorește sa iși duca la final mandatul de eurodeputat și ca in acest moment nu se gandește la o cariera in Parlamentul Romaniei. " Nu pot sa știu cum vor evolua lucrurile, dar sunt incantata de experiența din Parlamentul European și de ceea ce fac eu acolo. Și prefer atmosfera din Parlamentul European celei din Parlamentul Romaniei ", a mai spus Elena Basescu.

Despre criza

Elena Basescu a vorbit, in Parlamentul European despre criza economica, despre problematica Dunarii, despre Marea Neagra, Balcanii de Vest, dar si de problemele rromilor, de energie, de securitate si de aparare. Elena Basescu spune ca a facut totul in functie de prioritatile Romaniei. "Unul dintre obiectivele mele a fost ca ruta de navigatie Rin - Main - Dunare sa devina o ruta de transport importanta. Am atras atunci atentia ca Dunarea reprezinta un potential al Uniunii Europene neutilizat la capacitate maxima, iar canalul Rin - Main - Dunare este insuficient exploatat. Iata ca anul acesta, acest obiectiv al campaniei mele va fi indeplinit, deoarece in timpul presedintiei ungare va fi adoptata strategia europeana pentru regiunea Dunarii. Iar pilonul conectivitate care reprezinta transport durabil si ameliorarea navigației pe Dunare reprezinta exact tema mea din campania electorala ", a spus Elena Basescu.

O alta tema pe care s-a axat anul trecut in Parlamentul European a fost criza economica si masurile pentru ca efectele sa fie mai diminuate. "Am acordat o atentie deosebita fondurilor europene si in special Fondului European de Ajustare la Globalizare. Am atras atentia in Parlamentul European ca autoritatile romane nu au cadru legislativ pentru accesarea Fondului European de Ajustare la Globalizare. Acest fond al Uniunii Europene care vine in folosul celor loviti de criza, al celor care au fost disponibilizati si al celor care au greutati in a-si gasi de munca si de a se incadra pe piata muncii. Ca urmare a interventiei mele in Parlamentul European, o luna mai tarziu, Guvernul Romaniei a adoptat cadrul institutional necesar accesarii Fondului European de Ajustare la Globalizare. Am vrut astfel sa vin si eu in ajutorul salariatilor disponibilizati pentru ca eu consider ca o mai buna absorbtie a fondurilor structurale, a fondurilor de preaderare precum si a Fondului European de Ajustare la Globalizare ar fi ajutat Romania sa iasa mult mai usor din criza ", a spus europarlamentarul.

Energii regenerabile

Europarlamentarul a precizat ca a abordat in Parlamentul European si teme privind energia. "Am promovat in Plenul Parlamentului European proiecte de interes strategic pentru Romania, fie ca ma refer la Gazoductul Nabucco, fie ca ma refer Oleoductul P8, fie ca ma refer la Interconectorul Agri. Totodata am promovat in Plenul Parlamentului European si surse de energie regenerabila, fiind vorba aici de Parcul Industrial din Dobrogea, care in cativa ani are sansa sa devina cel mai mare parc eolian din Europa. Am promovat teme legate de Marea neagra si am tinut sa precizez intotdeauna importanta strategica pe care o are Marea Neagra din perspectiva conflictelor ingheate din Transnistria si Georgia. Am abordat problematica Balcanilor de Vest, pentru ca Romania sustine parcursul european al tarilor din Balcanii de vest, am sustinut in cadrul Parlamentului European obligativitatea ridicarii vizelor din tarile din Balcanii de Vest ", a mai spus Elena Basescu.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 10 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 13 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter