SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGEconomia judetului, pusa in miscare printr-o asociatie specializata

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Toate zonele judetului Sibiu isi vor defini proiecte de dezvoltare economica prioritare si vor fi sprijinite printr-o agentie care le va reprezenta interesele.

2014, denumit de reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu "Anul dezvoltarii economice" este marcat inca de la inceput de implementarea Strategiei teritoriale pentru dezvoltare economica si sociala sustenabila si echilibrata.

Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a vorbit ieri despre importanta acestui proiect care isi propune crearea cadrului institutional pentru dezvoltare echilibrata a judetului si reducerea diferentelor economice si sociale, implicarea oamenilor si institutiilor din tot judetul in stabilirea proiectelor importante pentru ei, proiecte in masura sa genereze dezvoltare sustenabila pe termen lung, asigurarea cadrului de decizie si a cadrului politic de sustinere pe termen lung a unor astfel de proiecte si asigurarea suportului tehnic si financiar pentru proiectele strategice.

"Am definitivat cadrul de dezvoltare teritoriala, in care apar cei doi poli urbani, respectiv Municipiul Sibiu si municipiul Medias, si cinci zone de dezvoltare economica si sociala, respectiv Ţara Oltului, Marginimea Sibiului, Valea Secaselor, Valea Tarnavelor si Valea Hartibaciului, ca cinci zone bine delimitate de dezvoltare economica. Al doilea pas este reprezentat de activitati de animare teritoriala in cele 5 zone de dezvoltare, pentru definirea proiectelor prioritare, in care ne aflam acum, am parcurs trei zone, urmeaza celelalte zone", a spus Ioan Cindrea.

Pana la sfarsitul acestei luni vor fi definitivate proiectele prioritare, dupa care urmeaza constituirea unui Consiliu de Dezvoltare in fiecare dintre cele 5 teritorii.

in acest consiliu vor fi reprezentate toate localitatile prin primar, partidele politice reprezentate in Consiliul Judetean vor delega cate un reprezentant, Institutia Prefectului va delega un reprezentant la nivel inalt, CJ va fi reprezentat prin presedinte, un numar egal de reprezentanti ai mediului privat vor fi selectati.

Discutii cu cele doua municipii, pentru realizarea unor strategii coerente si adecvate au loc in aceasta perioada, iar constituirea Agentiei Judeteana de Dezvoltare va fi gata pana in luna iunie a acestui an.Forumuri, platforme si strategiiInvitatia de a fi membri fondatori a fost adresata de catre Consiliul Judetean Sibiu Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Sibiu, Primariei Municipiului Sibiu, Primariei Municipiului Medias, Universitatii " Lucian Blaga " din Sibiu. Dupa constituire, toate localitatile vor fi invitate sa se afilieze.

Participarea la Forumul Franco-Rom]n de Investiii de luna aceasta, organizarea misiunii economice Ille et Villaine - Sibiu (in aprilie 2014), o actiune internationala de promovare integrata in iunie 2014, cand timp de trei zile vor fi invitati ambasadorii si reprezentanti economici la Bucuresti, fonduri de investitii, banci internationale etc fac parte din actiunile programate.

Un alt punct este realizarea unei platforme integrate de promovare in functiune. Autoritatile vor ca un agent economic care are nevoie de autorizatie sa depuna documentele la un ghiseu unic, iar de acolo sa primeasca avizul in termen de 30 de zile.

Strategia unui teritoriu se va face simultan de sus in jos si de jos in sus, in primul caz sunt enuntate obiectivele strategice ale judetului, care arata prioritatile ce vor fi finantate si cofinantate de catre judet, iar in cel de-al doilea comunele sau orasele dintr-un teritoriu, pe baza intereselor locale din localitate isi stabilesc interesele comune la nivelul teritoriului si le transpun intr-o strategie si un plan de actiune, care va contine interese comune care se subscriu celor din Strategia judetului si pot fi cofinantate de catre Consiliul Judetean.

Cindrea a explicat ca este foarte important acordul politic al formatiunilor din Consiliul Judetean, pentru ca odata stabilite proiectele prioritare, ele sa fie continuate ani la rand, indiferent de formatiunea de la putere.

"in momentul de fata, strategia de dezvoltare a judetului Sibiu urmeaza sa se completeze cu tot ceea ce a fost analizat si preluat de la fiecare zona, de la primarii fiecarei zone, plus cei doi poli de dezvoltare", a spus prefectul Ovidiu Sitterli, adaugand ca sustine initiativa de dezvoltare a judetului in mod unitar.

Eugen Iordanescu, directorul Camerei de Cormert, a explicat ca, de-a lungul timpului au existat foarte multe proiecte si nu toate au fost duse la capat.

"Pentru prima data suntem in situatia ca aceste prioritati sa fie intens dezbatute la nivelul Consiliului Judetean, la nivelul actorilor politici care fac parte din CJ, adica consilierii ca reprezentanti politici, si sunt de asemenea dezbatute in unitatile administrativ-teritotiale", a spus Iordanescu, adaugand ca noutatea acestui proces este ca va fi pe termen lung.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 06 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter