SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGEconomia verde. Pentru prima data la Sibiu, intr-o scoala de vara gratuita

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »


30 de studenti din patru tari au participat la prima editie a Scolii internationale de vara de la Sibiu, un proiect sustinut din finantari nerambursabile. Organizata de Facultatea de Stiinte Economice din cadrul ULBS, Scoala de vara a avut drept tema `economia verde`.

Timp de zece zile, studentii din Germania, Spania, Slovacia si Romania au urmat cate opt ore de curs in fiecare zi, discutand, invatand si elaborand studii de caz, in cadrul programului intensiv generic denumit `Economia verde bazata pe cunoastere: provocari, constrangeri si oportunitati`. Practic, viitorii economisti, selectionati din cele patru universitati care participa in cadrul acestui proiect, au aprofundat teme discutate in urma cu cateva zile si la Rio de Janeiro, in cadrul unui summit (Rio +20) unde liderii lumii s-au intalnit pentru a-si formula politicile viitoare, al caror scop este protejarea mediului.

Avrigul, exemplul din Sibiu

Una din prezentarile care i-a impresionat cel mai mult pe studentii economisti a fost cea de la Avrig, unde primarul Arnold Klingeis a vorbit despre proiectele locale de a transforma orasul intr-unul independent din punct de vedere energetic.
Partea practica a Scolii de vara de la Sibiu a inclus, insa, si workshop-uri mai apropiate de viitoarea lor meserie. Spre exemplu, alaturi de Simona Vinerean si Mihai Tichindelean (profesori in cadrul Facultatii de Stiinte Economice de la Sibiu), studentii au lucrat la un studiu de caz care implica luarea unor decizii `verzi` in domeniul retailului. In termeni mai apropiati viitoarelor lor meserii: `Green Marketing in Retailing – Best Practices`. Altfel spus, impartiti pe grupe eterogene din punctul de vedere al nationalitatii, studentii au trebuit sa identifice avantajele economice obtinute de companiile care urmaresc aplicarea `practicilor verzi` in domeniul comertului cu amanuntul.

Luat ca exemplu de buna practica

Scoala de vara internationala `Economia verde bazata pe cunoastere: provocari, constrangeri si oportunitati` a fost finantata prin intermediul LPP Eramus, iar editiei din acest an (5 – 14 iulie) ii va urma o alta, in 2013. `Este nevoie de un nou mod de gandire, inclusiv de noi metode de a actiona. In contextul unui acces tot mai restrictiv la resurse limitate, economia verde implica si bunastarea indivizilor. Ceea ce s-a discutat in cadrul acestei Scoli de vara ar trebui, de ce nu, sa fie inclus si in curricula universitara`, spune Cristina Tanasescu, coordonatorul proiectului implementat la Sibiu.
In cadrul acestui proiect sunt cuprinse patru universitati: Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu, Eberhard Karls Universität Tübingen - Germania, Univerza na Primorskem – Slovenia si Universitat de les Illes Balears – Spania. Aceste institutii academice au `furnizat` nu doar studenti, cu si profesori universitari si specialisti care au luat parte la Scoala de vara de la Sibiu. O atentie deosebita a fost acordata dimensiunilor economice ale turismului, vazut ca industrie cu un important potential `verde`. Programul a inclus o abordare multi-disciplinara a conceptului de `economie verde`, deciziile de management fiind dezbatute atat cu privire la impactul social, cat si la cel cultural, de exemplu.
Implementarea proiectului de la Sibiu a atras deja atentia autoritatilor din domeniu. Astfel, coordonatorii Scolii de vara au fost deja invitati in aceasta toamna sa vorbeasca despre proiectul de la Sibiu, dat ca exemplu de buna practica.

Credite transferabile

Dincolo de cunostintele si experienta acumulata in cadrul Scolii de vara internationale, studentii participanti primesc si cate sase credite transferabile, pe care le pot folosi in anul universitar urmator.
Programul pregatit lor a inclus, insa, nu doar cursuri, seminarii si dezbateri. Studentii straini, alaturi de profesorii din celelalte tari, au vizitat Sibiului, au gustat din viata de la tara la Sibiel si au vazut cu ochii lor dimensiunea reala a legendelor din jurul Castelului Bran.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 16 iulie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter