SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGEducatie pentru toata lumea! Constantin Catrina ofera meditatii gratuite

Stiri din Sibiu: Cultura Adauga un comentariu »


Fostul inspector scolar general al judetului Sibiu ofera meditatii gratuite la matematica, pentru promovarea examenului de Bacalaureat din vara. Totul face parte dintr-un proiect amplu al Universitatii Al ma Mater, care sustine din surse proprii toate costurile, fara obligatii fata de viitorii posibili studenti.

Proiectul se numeste `Bacalaureat 2012`, a fost initiat inca din luna octombrie a anului trecut si chiar se bucura de succes in randul elevilor. Initial, ideea conducerii Universitatii Alma-Mater a fost aceea de a oferi meditatii la mai multe materii din curicula pentru Bacalaureat, insa in urma cererilor din partea celor interesati, proiectul s-a sedimentat la consultatii la disciplinele: limba si literatura romana si matematica. `Avem peste 60 de tineri inscrisi. Nu sunt doar elevi de liceu ci si absolventi din anii anteriori care vor sa sustina anul acesta examenul de Bacalaureat. Am inceput proiectul cu doua zile pe saptamana, lunea si martea, dar se pare ca suntem nevoiti sa-l extindem la mai multe ore pe saptamana`, spune Nicolaie Georgescu, rectorul UAM. Cei mai multi elevi din ani terminali care vin la meditatiile gratuite provind din Liceul Economic, Liceul Carol, Liceul Textil si Liceul Energetic. Meditatiile la matematica sunt sustinute de fostul inspector scolar general al judetului Sibiu, Constantin Catrina. `Cred ca este o idee foarte buna si ma bucr sa pot preda acestor tineri. Numarul celor inscrisi este mai mare, dar in mod constant am in jur de 30 de elevi la curs. Meditatiile le tin urmarind cu atentia programa pentru Bacalaureatul de anul acesta oferita de Ministerul Educatiei tuturor scolilor din tara. Pentru ca avem multi cursanti care si lucreaza, se pare ca vom introduce de anul acesta cursuri si dupa-amiaza`, spune si Constantin Catrina.

Problema morala?

Atat rectorul Nicolaie Georgescu cat si profesorul Constantin Catrina au subliniat faptul ca intre cursanti si conducerea Universitatii Alma Mater nu exista nicio intelegere scrisa privind obligatia absolventilor ca dupa promovarea examenului de Bacalaureat sa se inscrie la facultate la Alma Mater. Decizia apartine exclusiv absolventilor. `Noi nu facem nicio campanie si participarea la aceste meditatii nu presupune in niciun fel o obligatie a tinerilor fata de universitatea noastra. Ei nu platesc nimic, este pur si simplu un mod al nostru de a ne aduce aportul la cresterea rezultatelor obtinute de elevii sibieni la examenul de Bacalaureat. Pentru a reusi asta avem cativa dintre cei mai buni profesori din Sibiu, doamna Vidrighin la limba romana si domnul Catrina la matematica, iar cursurile se tin in amfiteatrele universitatii nostre, intr-un mediu academic si in cele mai bune conditii`, mai spune rectorul Georgescu. De partea cealalta, Constantin Catrina subliniaza faptul ca multi dintre elevii prezenti la meditatii provin din familii mai putin instarite, care nu-si permit meditatii. `Nu toti au bani sa-si pemita meditatii pentru Bacalaureat, asa ca este o oportunitate foarte buna pentru ei. Eu va spun sincer ca nu exista nicio obligatie fata de noi, decizia apartine doar lor`, mai spune Catrina.

Partea si mai buna a acestui proiect este ca inca se mai pot face inscrieri. Cererea individuala trebuie depusa la secretariatul Universitatii `Alma Mater` din Sibiu (str. Somesului, nr. 57) sau prin e-mail la adresa constantin.catrina@uamsibiu.ro, pana la data de 12 octombrie 2011, zilnic, intre orele 10.00-15.00. Cererea care se depune trebuie sa precizeze datele personale ale candidatului, liceul de provenienta si disciplinele pentru care solicita consultatii.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 17 ianuarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 mai 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter