SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGElev batut crunt de colegi

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Un elev sibian de gimnaziu de la Colegiul „Samuel von Brukenthal " a fost batut crunt, chiar in curtea scolii, de un coleg de la Colegiul „Gheorghe Lazar ".
Copiii si conducerile scolilor au doua variante al incidentului, insa ambele confirma faptul ca elevul a fost batut cu bestialitate si ca a necesitat chiar si interventia medicilor chirurgi. Elevii de la cele doua colegii nationale din Sibiu, fie martori la bataie fie din auzite, povestesc ca elevul a fost batut in asa hal incat a avut mandibula fracturata, cativa dinti rupti si buza de sus rupta. Ei spun ca elevul, care ar fi in clasa a VI-a, a venit cu bicicleta la scoala. Un elev de la Colegiul „Gheorghe Lazar " i-a desumflat rotile la bicicleta si i-a desfacut cablurile de la frane, moment in care a fost injurat. „Atunci baiatul asta de la noi a chemat pe alti patru si toti l-au batut. I-au deplasat dintii de sus inauntru, i-au rupt buza, au dat tare de tot in el ", povesteste un elev al Colegiului „Gheorghe Lazar ". Mai mult decat atat, copiii spun ca la incident au existat si martori care nu au facut nimic pentru a-l apara. Un elev chiar a povestit tot ce s-a intamplat la radioul cu circuit intern care exista la „Gheorghe Lazar ".
CONDUCEREA colegiului a confirmat ieri incidentul intr-o alta varianta si au fost foarte reticenti in a oferi detalii. „A fost intr-adevar o altercatie intre un elev de la noi si unul de la Colegiul Brukenthal. Sunt amandoi la patinaj si acolo au aparut ceva disensiuni intre ei. Bataia a fost destul de dura din informatiile pe care le-am primit de la parintii amandurora ", a declarat Gabriel Negrea, directorul Colegiului „Gheorghe Lazar ". Acesta a mai completat, fara sa ofere alte detalii in acest sens, ca „situatia este un pic mai complicata decat pare la prima vedere ". Elevul „agresor " a fost identificat si in prezent risca pedeapsa maxima prevazuta de regulamentul scolii. „Cea mai ridicata pedeapsa este eliminarea pe trei zile si scaderea notei la purtare. Din investigatia pe care am facut-o eu este un accident. El nu este un copil violent, nu are antecedente, este realmente un accident ", a mai declarat Gabriel Negrea. Conform directorului scolii bataia a avut loc in afara orelor, seara in jurul orei 19:00, dupa cursurile de patinaj. Gerold Hermann, directorul Colegiului „Samuel von Brukenthal ", nu a putut fi contactat ieri.
INCIDENTUL s-a petrecut la finalul saptamanii trecute si toata lumea implicata a incercat sa-l pastreze cat mai anonim. Reprezentantii si conducerea Inspectoratului Şcolar Judetean Sibiu au declarat ieri ca nu le-a fost adus la cunostiinta nimic despre acest incident. Chiar directorul de la „Gheorghe Lazar " a marturisit ca „este o problema a scolii si fiecare scoala trebuie sa-si gestioneze problemele de genul acesta. Lucrurile acestea le transam noi ", mentionand ca bataia s-a petrecut in afara orelor. Nici reprezentantii Spitalului Clinic Judetean Sibiu si nici medicii de garda de la Spitalul de Pediatrie Sibiu nu au putut confirma ieri daca elevul batut a fost tratat la ei sau daca inca se mai afla sub ingrijire medicala.

Violenta cu repetitie

Gabriel Negrea a tinut sa explice ieri ca nu este vorba de un fenomen al violentei in scoli si ca un caz de bataie la „Gheorghe Lazar " nu a mai existat de aproape zece ani. Cu toate acesta in luna noiembrie doi elevi ai Grupului Şcolar „Avram Iancu " din Sibiu au fost filmati batandu-se in sala de clasa, iar in luna martie tot a anului trecut trei eleve de la Liceul Economic s-au paruit la scoala. Parintii uneia dintre ele a venit atunci la scoala si chiar in cabinetul directoarei a inceput sa loveasca pe celelalte doua eleve.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 28 martie 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter